JAKI ADUTI

Svi su ludi za dečkom sa Srednjaka! Atraktivni vatreni rastura na trendingu Twittera

Naš nogometni reprezentativac zaludio je svjetsku javnost na društvenim mrežama.

Dva tjedna uoči prve utakmice naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru, branič Joško Gvardiol imao je slomljen nos i natečeno oko te izgledao poput boksača nakon petnaest rundi u ringu protiv nemilosrdnog protivnika.

Neugodnu ozljedu zadobio je u sudaru s klupskim kolegom Williyem Orbanom iz njemačkog RB Leipziga, ali zbog nje nije propustio svoj debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka. Na teren je izašao s crnom zaštitnom maskom koja mu je štitila nos i kosti lica, pa je na prvi pogled postao ikona vatrenih.

No, nije mu to bio jedini adut, jer je na terenu pokazao sve što zna, a svjetsku javnost oduševio je i svojim ponašanjem, izgledom i skromnošću, ali i sličnošću prezimena sa slavnim katalonskim trenerom Pepom Guardiolom, pa je njegovo ime postalo jedno od najguglanijih i pojavilo se na trendingu društvene mreže Twitter. Svjetska javnost sada želi znati baš sve o mladom Zagrepčaninu, koji se posljednjih godina prometnuo u jednu od najljepših nogometnih priča.

image

Od prvog ugovora roditeljima je kupio - kuću

BORIS KOVACEV/CROPIX

Dečko sa Srednjaka, zagrebačkog naselja u blizini jezera Jarun, odrastao je s roditeljima i dvije starije sestre, a po ocu TIhomiru je podrijetlom iz zadarskog Novigrada. U nogometnim krugovima poznat je kao vrlo uporan i radišan mladić koji osim klupskih i reprezentativnih treninga odrađuje i dodatne pod vodstvom svog privatnog trenera.

image

Joško Gvardiol je prvotimac njemačkog kluba RB Leipzig

FABRIZIO ANDREA BERTANI/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK

Sportske uspjehe i pobjede na nogometnim terenima slavi uz hitove svog omiljenog pjevača Mladena Grdovića, a nedavno je u HRT-ovoj emisiji Knjaz kod vatrenih povodom Svjetskog prvenstva otkrio da je nakon potpisivanja svog ugovora s RB Leipzigom roditelje počastio kućom.

image

Od samog početka bilo je jasno da je nevjerojatan talent

PRIVATNI ALBUM

"Otvorio sam oglasnik i pustio ih neka biraju! Kuća je u okolici Zagreba, mama ima svoj vrt i mir. Ima sad neke domaće cikle pa mi nudi da mi pošalje. Mama se, dok smo odrastali, bavila sestrama, a tata se brinuo o meni. Tko je bio stroži? Mama! Uh, kad bi doletjela, ne znaš ni odakle ni što te snašlo!‘, ispričao je nogometaš. Također je priznao da trenutačno nije u vezi, te da živi sam.

image

Odrastao je na zagrebačkim Srednjacima

BORIS KOVACEV/CROPIX

"Koliko god mi treba taj mir, ponekad osjetim i tu samoću, depresiju, a najviše mi nedostaje obitelj‘, zaključio je Gvardiol.

Linker
24. travanj 2024 19:32