REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA/SHUTTERSTOCK
NJEŽNI SNAGATOR

Sly iz djetinjstva pamti jedan jedini poljubac majke, a svoj je hendikep pretvorio u snagu

Nevjerojatan život američkog glumca Sylvestra Stallonea tema je Netflixovog dokumentarca čije prikazivanje započinje 3. studenog.

Nevjerojatan život američkog glumca Sylvestra Stallonea tema je Netflixovog dokumentarca čije prikazivanje započinje 3. studenog.

Njegov život u doslovnom smislu može poslužiti kao primjer ostvarenja životnog sna, a to pokazuje i dokumentarni film "Sly" čije emitiranje započinje 3. studenog na Netflixovoj platformi. Riječ je dakako o američkom glumcu, producentu i redatelju Sylvestru Stalloneu, koji je u srpnju proslavio 77. rođendan, a usprkos imidžu holivudskog snagatora koji se proslavio ulogama u filmskim serijalima o boksaču Rockyju i vijetnamskom veteranu Rambu, ima širok krug umjetničkih i intelektualnih interesa.

image

Jennifer Stallone, Sophia Stallone, Sylvester Stallone, Sistine Stallone i Scarlet Stallone

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

"Sly je nevjerojatan tip, o svemu vodi precizne bilješke i svoja zapažanja, pa kad u nešto nije sto posto siguran, što se stvarno rijetko događa, baci pogled u svoje bilježnice. I uvijek zna gdje treba što provjeriti", izjavio je redatelj dokumentarca Thom Zimny, kojem je Sly omogućio nesmetan pristup u svoj dom, ured i na filmski set. Osim toga pred kamerom je komentirao svoje stare intervjue, zafrkavajući se na vlastiti račun, a o njemu u filmu govore kolege poput Arnolda Schwarzeneggera i Quentina Tarantina, te brat Frank Stallone Jr.

image

Holivudski snagator Sylvester Stallone

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Važnu ulogu imaju i žene, a najvažnije među njima su Slyjeva treća supruga Jennifer Flavin, s kojom je u svibnju proslavio 26. godišnjicu braka, te njihove kćeri Sistine Rose, Scarlett Rose i Sophia Rose Stallone.

"Puno radim i stalno snimam, ali mi posao otkako sam upoznao Jennifer, više nije na prvome mjestu. To su moja obitelj, moje kćeri i supruga, s kojom obavezno porazgovaram o svakoj važnoj odluci i uvjeren sam da je to razlog zbog kojega smo tako dugo u sretnom braku", izjavio je Sylvester Stallone.

image

U rujnu je bio u privatnoj audijenciji kod pape Franje

DIVISIONE PRODUZIONE FOTOGRAFICA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Rođen 6. srpnja 1946. u New Yorku, u siromašnoj četvrti Hell’s Kitchen, bio je prvo dijete talijanskog doseljenika Franka Stallonea rodom iz pokrajine Apulije, koji je u Americi radio kao brijač i frizer, i Jacqueline Labovich, astrologinje i plesačice francuskih i ukrajinskih korijena. Zbog komplikacija na porođaju oštećen mu je živac pa mu je ostao djelomično paraliziran donji dio lica, uključujući dio jezika i usnica - zbog čega i danas ima karakterističan način govora i izraz lica. No, tjelesni je hendikep pred kamerama pretvorio u svoj zaštitni znak.

"Iz djetinjstva pamtim jedan jedini majčin poljubac. No, svojim roditeljima ništa ne zamjeram jer nisu znali i mogli bolje. Tko zna, možda ne bih dospio tu gdje jesam da je bilo drukčije. Toliko je u meni bilo gorčine, frustracija, strahova, bijesa, a sve to tjeralo me da izdržim i idem dalje kad mi je bilo najteže", izjavio je Stallone koji je na početku karijere između odlazaka na audicije čistio kaveze u zoološkom vrtu, trgao karte u kinu, te prihvaćao razne druge poslove da se prehrani.

image

Sylvester Stallone i Arnold Schwarzenegger

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Danas raspolaže osobnim bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 400 milijuna eura, no svojim je kćerima dao ljubav, brigu i pažnju, a to se ne može kupiti novcem.

image

Sly je jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca

JOE MARTINEZ/PLUX/SHUTTERSTOCK
Linker
09. svibanj 2024 13:26