PROFIMEDIA
Slavi 38. rođendan

Rafael Nadal može se pohvaliti zavidnom karijerom, a najveća podrška mu je tajnovita supruga

Tenisaču se prije dvije godine ostvarila velika želja da postane otac, a on i Maria Francisca Perello tu su vijest dugo i uspješno tajili od svih.

Tenisaču se prije dvije godine ostvarila velika želja da postane otac, a on i Maria Francisca Perello tu su vijest dugo i uspješno tajili od svih.

Ovih se dana u svijetu sporta puno pričalo o španjolskom tenisaču, legendarnom Rafaelu Nadalu koji se oprostio od Roland Garrosa porazom od Alexandera Zvereva, nakon čega su se mnogi pitali je li mu to ujedno bio i posljednji meč na tom turniru.

Rafael koji 3. lipnja slavi svoj 38. rođendan, ostvario je zavidnu tenisačku karijeru, bio je svjetski broj jedan 209 tjedana, osvojio je 22 Grand Slam naslova u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, uključujući 14 French Open naslova, a tijekom zavidne karijere njegova najveća podrška bila je tri godine mlađa supruga Maria Francisca Perello s kojom se vjenčao 2019. godine. Maria je njegova ljubav iz mladenačkih dana, a prije vjenčanja bili su 14 godina u vezi. Kruna njihove ljubavi je sin Rafael koji je na svijet stigao prije dvije godine, a trudnoću je slavni tenisač sa svojom suprugom dugo skrivao od javnosti.

image

Rafael Nadal nakon poraza od Alexandera Zvereva

EMMANUEL DUNAND AFP

To nije ništa čudno s obzirom na to da detalje svog privatnog života vješto čuvaju samo za sebe i svoje najbliže, a Maria inače slovi kao žena sportaša koja se rijetko pojavljuje na javnim događanjima. Zanimljivo je i to što ona svog supruga čak i ne prati na svim mečevima jer smatra da to ne bi bilo dobro za njega, ali ni za nju, što je jednom prilikom i sama priznala.

"On treba prostora kada igra na turnirima. I sama ideja da sam cijeli dan negdje oko njega u tim trenucima me guši, a isto tako, on bi tada sigurno cijeli dan proveo u brizi. Da ga pratim u stopu sigurno se više ne bi ovako dobro slagali", zaključila je. Maria, dakle i nije tipična žena sportaša. Ne voli skupocjenu odjeću i bespotrebno trošenje novca, a kada ne brine o njihovu sinu, radi kao voditeljica projekata Nadalove humanitarne organizacije koja se bavi promoviranjem osobne i društvene integracije te razvojem djece i mladih kroz sport u Španjolskoj i Indiji. Uz to radi i u osiguranju, a može se pohvaliti i diplomom iz poduzetništva.

image

Rafael Nadal i Maria Francisca Perello na svečanosti njegove humanitarne organizacije

COPYRIGHT ANTONIO QUILEZ/CORDON PRESS/PROFIMEDIA COPYRIGHT ANTONIO QUILEZ/CORDON PRESS/PROFIMEDIA
image

Maria Fransisca Perello sa sinčićem na Roland Garrosu

ELLA LING/SHUTTERSTOCK ELLA LING/SHUTTERSTOCK

Njihova ljubavna priča započela je još 2005. godine, a prije toga ih je povezivalo dugogodišnje poznanstvo. Vijest da su se zaručili objavili su 2019. godine, a raskošnu svadbu organizirali su u dvorcu La Fortaleza na španjolskom otoku Mallorca, na kojem se tenisač rodio. Na popisu od 350 uzvanika našla su se i neka svjetski poznata imena, poput glumaca Toma Hiddlestona i Hugha Larieja te glumice Olivije Colman. Kao kruna njihove sreće i ljubavi stigao je maleni Rafael, a time je ujedno bila ostvarena i velika tenisačeva želja koji si je ulogu ocu dugo priželjkivao.

image
EMMANUEL DUNAND AFP
Linker
11. lipanj 2024 23:21