iznenadni odlazak

Preminula je Ivana Trump

Preminula je u 74. godini života u svom domu u New Yorku, objavio je ABC News. Uzrok smrti je zastoj srca.

Ivana Trump, bivša supruga Donalda Trumpa, preminula je u 74. godini života u svom domu u New Yorku, objavio je ABC News.

"Naša majka bila je nevjerojatna žena. Snažna u poslu, sportašica svjetske klase, prava ljepotica te brižna majka i prijateljica", objavila je njena obitelj, a prenio spomenuti medij.

"Sve je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu da moraju biti odlučni, žilavi, suosjećajni. Jako će nam nedostajati", dodala je njena obitelj koju čini njena majka, troje djece i desetero unučadi.

Čitajte i: Ivana Trump umrla dan prije putovanja kojem se veselila, našli su je na dnu stepenica

image

Ivana Trump s obitelji

GRANT LAMOS IV/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Policija je izvijestila da je hitna pomoć u njen stan pozvana zbog zastoja srca, a tamo su stigli pola sata iza podneva.

Ivana i bivši američki predsjednik vjenčali su se 1977. godine, a imali su troje djece, kćer Ivanku i sinove Donalda Jr. i Erica. Njihov brak završio je 1992. godine kad se njega počelo povezivati s Marlom Maples, kasnije njegovom drugom suprugom i majkom njegove kćeri Tiffany.

Trump je na svojoj platformi Truth Social napisao da je Ivana bila "divna, lijepa i nevjerojatna žena koja je vodila sjajan i inspirativan život".

image

Ivana Trump s bivšim suprugom, bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom

PETER BORSARI/PIP-LANDMARK MEDIA./LANDMARK/PROFIMEDIA

"Bila je jako ponosna na svoje troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Bila je jako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili jako ponosni na nju", dodao je.

Ivana Trump, rođena kao Ivana Marie Zelníčková, odrasla je u komunističkoj Čehoslovačkoj, koju je napustila 1970. godine. Godinama je bila viša izvršna direktorica u Trumpovom poslovnom carstvu.

Bila je izvršna direktorica Trump‘s Castlea u Atlantic Cityju, radila je na dizajnu interijera za Grand Hyatt Hotel i Trump Tower te je napisala nekoliko knjiga i kreirala vlastitu liniju odjeće.

image

Ivana Trump s kćeri Ivankom

NJ/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Bez obzira na to koliko sam bila zaposlena, doručkovala sam sa svojom djecom svaki dan. Sjedila sam s njima za večerom svaku večer i pomagala im oko zadaće (voljela sam matematiku) prije nego što bih izašla u Versaceovoj haljini na neki dobrotvorni event", napisala je u svojoj knjizi Raising Trump.

"Djeca i ja smo slavili, putovali i tugovali zajedno. Naša veza bila je, i jest, naše najvrjednije vlasništvo", dodala je.

U intervjuu za ABC 2017. godine rekla je da je oprostila sve Donaldu Trumpu.

Linker
18. travanj 2024 18:02