Nenad Bjelica sa suprugom

 JOSIP MOLER/CROPIX
Sada je i službeno

Povratak u Zagreb i 30 godina ljubavi: Nenada Bjelicu sa suprugom je upoznala sestra, a stariji sin mu je asistent

Nogometni trener Nenad Bjelica ponovno je preuzeo vođenje Dinama, a u Maksimir se nakon četiri godine vraća iz Berlina.

Nogometni trener Nenad Bjelica ponovno je preuzeo vođenje Dinama, a u Maksimir se nakon četiri godine vraća iz Berlina.

Bez obzira na brojne prepreke uspio se dogovoriti s Velimirom Zajecom i Upravom zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo, pa se 53-godišnji osječki trener i bivši nogometaš Nenad Bjelica, ponovno vraća u Dinamo i opet će postati trener najuspješnijeg prvoligaša u hrvatskoj povijesti. Nenad Bjelica u Zagreb se vraća iz Berlina, gdje je vodio njemačkog bundesligaša Union Berlin, a njegov povratak u Zagreb najviše veseli Dinamove navijače koji se prije četiri godine nisu stigli s njim na primjeren način oprostiti, kad je bivša Uprava donijela odluku o prekidu suradnje jer Bjelica nije pristao na smanjenje plaće zbog kriznih uvjeta i izbijanja pandemije koronavirusa.

Nenad Bjelica je u srcima Dinamovih navijača ostao zapisan zlatnim slovima jer ih je odličnim igrama vratio na tribine, a i postigao je povijesni uspjeh s klubom - postao je prvi trener nakon pola stoljeća s kojim je klub iz Maksimira prezimio u Europi, a iduće godine izborio nastup u Ligi prvaka.

Jako ga cijene i svi igrači koje je vodio u plavom dresu, pa je tako španjolski reprezentativac Dani Olmo, koji je seniorsku karijeru započeo u Dinamu, izjavio da je Nenad Bjelica jedan od najboljih trenera i ljudi koje je upoznao u profesionalnom nogometu.

image

Nenad Bjelica vraća se u Maksimir

STR AFP

Kako god, poziv da se vrati u Zagreb slatka je pobjeda Nenada Bjelice, ali i Dinamovih navijača, a u Maksimiru će imati pune ruke posla. No, Bjelica je na to navikao i može mu se potpuno posvetiti jer sva četiri zida njegove obitelji drži - supruga Senka.

Sve do preklani, dok mlađi sin, 20-godišnji Luan Bjelica nije završio školovanje, obiteljska baza bila je u Klagenfurtu, gdje je danas 27-godišnji Luka Bjelica igrao za drugu momčad tamošnjeg kluba Austrije iz Klagenfurta. U međuvremenu se okanio snova o profesionalnoj igračkoj karijeri i pridružio se očevom timu suradnika, pa je bio jedan od njegovih asistenata u turskom Trabzonsporu.

image

Nenad i Senka Bjelica u vezi su od 1995.

JOSIP MOLER CROPIX

"Obitelj mi je najvažnija, a važan dio obitelji je i naš labrador Rocky Balboa, kojeg smo nabavili dok sam u Italiji trenirao Speziju. Otada me pratio u Poljskoj, Turskoj i Hrvatskoj, pa je Rocky pravi internacionalni pas", ispričao je Bjelica u razgovoru za njemački dnevnik Berliner Zeitung. Tom prilikom je otkrio da se cijela obitelj preselila s njim u Berlin, kad je postao trener Uniona, te da mu je podrška supruge i sinova iznimno važna.

Ljubavna priča Nenada i Senke Bjelice započela je prije 29 godina pa će u Zagrebu iduće godine proslaviti okruglu 30. godišnjicu svoje veze. Upoznali su se 1995. godine i to zahvaljujući Nenadovoj sestri Snježani, čija je Senka - najbolja prijateljica. Bila je to ljubav na prvi pogled, a vjenčali su se 1997. i obiteljsko gnijezdo svili u Austriji, gdje je Nenad Bjelica tada branio boje Admira Wackera i Kärntena, te započeo svoju trenersku karijeru.

image

Bruno Petković sluša upute svog trenera Nenada Bjelice

RONALD GORSIC/CROPIX

Sa suprugom je podigao sinove Luana i Luku, a posebno se ponosi činjenicom da su svi u obitelji - poligloti. Svi uz materinski hrvatski govore španjolski, njemački, engleski i talijanski, Nenad zna i poljski, Senka slovenski, a Luan francuski. Otkrio je i da bradu nosi zbog supruge Senke, te da se obrijao svega nekoliko puta u životu.

"Kad se obrijem, izgledam mlađe, ali suprugina je zadnja", ispričao je Nenad Bjelica, kojeg obitelj, kaže, najbolje resetira nakon stresova na klupi i na terenu. Supruzi Senki je prepustio vođenje svih kućanskih poslova, te brigu o organizaciji njegovih čestih selidbi. Tako će biti i ovaj put, a samozatajnu Senku Bjelicu rijetko se može vidjeti u javnosti i na stadionu, jer nju eksponiranje u medijima uopće ne zanima.

image

Supružnici u štenji zagrebačkom špicom

JOSIP MOLER CROPIX
Linker
26. rujan 2024 15:48