ANDREA RENAULT AFP
KAKAV FRAJER

Oduševio na njujorškoj premijeri: On je jedan od najseksepilnijih glumaca i uskoro ćemo ga ponovno gledati u hit seriji

Engleski glumac Jonathan Bailey zvijezda je popularnog serijala, a formu održava plivanjem, trčanjem maratona i planinarenjem.

Engleski glumac Jonathan Bailey zvijezda je popularnog serijala, a formu održava plivanjem, trčanjem maratona i planinarenjem.

Uloga Lorda Anthonyja proslavila je 36-godišnjeg engleskog glumca Jonathana Baileyja, koji je bio glavna zvijezda na njujorškoj premijeri popularnog serijala "Bridgerton", koji se nakon dvije godine stanke vraća na male ekrane s ljubavnim zapletima, dramama i intrigama iz londonskog visokog društva početkom 19. stoljeća.

Nove epizode na streaming platformu Netflix stižu 16. svibnja, a Jonathan Bailey je u New Yorku zablistao odlično raspoložen u društvu kolega. Premda se javno deklarirao kao homoseksualac Jonathan Bailey smatra se univerzalnim seks simbolom za kojim luduju i muškarci i žene, a svoj izgled može zahvaliti redovitom vježbanju i sportu. Jonathan Bailey trči maratone, natječe se u triatlonu, disciplini koja uključuje trčanje, plivanje i vožnju bicikla, a poseban gušt su mu alpinizam i planinarenje. Prije pet godina tako se u 24 sata popeo na tri najviša vrha u Engleskoj kako bi skupio donacije za škotsku udrugu za liječenje motoričkih neuroloških poremećaja.

image

Jonathan Bailey je seks simbol 21. stoljeća

ANDREA RENAULT AFP
image

Glumci Jonathan Bailey i Simone Ashley u kultnoj sceni druge sezone "Bridgertona"

NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Jonathan Bailey rođen je 25. travnja 1988. i odrastao je u obitelji s tri starije sestre, a u glumu se zaljubio kad ga je baka kao 5-godišnjaka odvela na londonsku izvedbu mjuzikla "Oliver!". Kao dječak je učio balet, te svirao klavir i klarinet, a glumom se bavi od svoje petnaeste godine kad je brigu o njegovoj karijeri preuzeo profesionalni menadžer.

image

Jonathan Bailey na MET Gali u New Yorku početkom svibnja

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP

Treća sezona "Bridgertona" inače započinje zbivanjima na balu na koji je Lord Anthony dopratio sestru Francescu, a radnja serije prati osmero braće i sestara iz obitelji Bridgerton koji pokušavaju pronaći ljubav i sreću među londonskom elitom. U prvoj sezoni naglasak je bio na liku Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), druga sezona se fokusirala na njezinog brata Lorda Anthonyja (Jonathan Bailey), a radnja treće sezone temelji se na romanu spisateljice Julije Quinn "Romancing Mister Bridgerton" u čijem fokusu je želja Penelope Featherington da se osamostali i pronađe muškarca svog života. Prve četiri epizode stižu 16. svibnja, dok druge četiri dolaze 13. lipnja.

image

Glumci Simone Ashley i Jonathan Bailey

ANDREA RENAULT AFP
Linker
26. lipanj 2024 01:23