Donna Vekić

 MATEA SMOLčIć SENčAR
VIKEND U ZNAKU ŽENA

Obitelj je njezina snaga: Osječka sportašica ponosno pozirala s roditeljima i bratom pilotom

Ponajbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić svoj rodni grad Osijek uz pomoć obitelji želi pretvoriti u metropolu bijelog sporta.

Ponajbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić svoj rodni grad Osijek uz pomoć obitelji želi pretvoriti u metropolu bijelog sporta.

Slavonska metropola vikend je proživjela u znaku jakih žena i tenisa, a za to je najzaslužnija 27-godišnja Osječanka Donna Vekić, ponajbolja hrvatska tenisačica, koja je u svojoj dosadašnjoj karijeri stigla do dvanaest finala WTA turnira i osvojila četiri titule.

U svom gradu na obalama Drave ove je godine priredila DNNA Ladies Tennis Tournament, na koji su se prijavile 32 poslovne žene, teniske rekreativke iz cijele Hrvatske. Do završnice su stigle četiri najbolje Barbara Knežević Kuzman, Dea Valenta, Jasmina Novak i Tina Borojević, koje su kao i sve ostale sudionice turnira oduševljene atmosferom na terenu u Perivoju kraja Tomislava, izgrađenom na inicijativu Donne Vekić u suradnji s gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom.

image

Donna Vekić

IVAN ANGEBRANDT

Projekt izgradnje javnih teniskih terena razvija se već četiri godine s ciljem da Osijek postane prvi grad u svijetu sa sve četiri Grand Slam podloge koji su rekreativcima dostupni - besplatno.

"Jako sam ponosna na svoju obitelj koja mi je pomogla oko same ideje, koja se rodila još 2020. godine te zahvaljujem svima koji su pomogli pri samoj realizaciji. Posebice hvala gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, koji su od samih početaka uz mene. Ovo je veliki uspjeh i vrlo smo blizu cilja, da Osijek upišemo kao prvi svjetski grad koji će imati sve četiri Grand Slam podloge. Veseli me i podatak da je popunjenost terena čak 97%, što dokazuje da smo ostvarili cilj da se što više mladih zaljubi u ovaj sport i svoje vrijeme provode kvalitetno, kroz sport i druženje", rekla je Donna Vekić.

image

Donna Vekić s roditeljima Brankicom i Igorom, te bratom Brunom

IVAN ANGEBRANDT

Jedna od najuspješnijih i najljepših hrvatskih tenisačica često ističe kako je na svom putu imala veliku podršku članova svoje obitelji. Njezin otac Igor Vekić se bavio nogometom, mama Brankica bila je atletičarka, a baka Lidija bila je profesorica tjelesnog odgoja. A na osječkom turniru predstavila je i svog mlađeg brata Brunu, koji je ovih dana proslavio svoj 25. rođendan. Bruno Vekić je komercijalni pilot koji kao prvi oficir leti za tvrtku Air Pannonia.

image

Donna Vekić obožava rad s mladima

IVAN ANGEBRANDT

"Ponosna sam na Brunin trud i uspjehe, radi se o vrlo zahtjevnom i kompleksnom osposobljavanju, što je on s uspjehom završio", izjavila je svojedobno Donna Vekić, čije se ime posljednjih godina sve više povezuje s brendom DNNA.

U Osijeku je tako ovih dana predstavila elegantnu tenisku sofu, te vlastitu liniju mirisnih svijeća i aroma broševa, kojima želi unijeti dašak glamura u svijet bijelog sporta. Uz to je i predstavila najveće mlade nade hrvatskog tenisa, koje su s Donnom odigrale ‘‘jedan na jedan‘‘, a potom i u parovima pokazale svoj talent.

image

Naši mladi tenisači imaju sve preduvjete da postanu prvaci

IVAN ANGEBRANDT

Među njima su bili Luka Mitrović, najbolji tenisač u Hrvatskoj do 12 godina, Nera Skender, četvrta rangirana tenisačica do 12 godina, Ivan Bobetić, najbolji tenisač Hrvatske do 14 godina te Bruna Babić, osmogodišnja teniska nada grada Osijeka.

image

Donna Vekić s najvećim talentima hrvatskog tenisa

IVAN ANGEBRANDT
image

Na turniru DNNA Ladies Tennis Tournament sudjeluju poslovne žene

IVAN ANGEBRANDT
image

Osječki vikend u znaku jakih žena i bijelog sporta

IVAN ANGEBRANDT
Linker
16. lipanj 2024 17:20