Pred australskom glumicom je novi izazov
 

 ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
Uloga svih uloga

Novo ruho klasika: Margot Robbie bit će nova Cathy u "Orkanskim visovima", dok će Jacob Elordi glumiti fatalnog Heathcliffa

Snimanje projekta o tragičnoj ljubavi iz jednog od najpoznatijih engleskih romana 19.stoljeća počinje iduće godine.

Snimanje projekta o tragičnoj ljubavi iz jednog od najpoznatijih engleskih romana 19.stoljeća počinje iduće godine.

Dok iščekuje prvo dijete, Margot Robbie već planira što će snimati nakon što beba stigne na svijet. Zbog izvanrednog financijskog uspjeha hita "Barbie" i zarade od 1,4 milijarde dolara u kinima diljem svijeta, filmske kompanije obasipaju je primamljivim ponudama. Sudeći po najavama u britanskim medijima, nudi joj se uloga svih uloga koju je nemoguće odbiti. Riječ je o ekranizaciji jednog od najvažnijih engleskih romana 19. stoljeća, "Orkanski visovi" Emily Brontë u kojoj će tumačili lik Catherine Earnshaw.

image

Margot Robbie uskoro bi mogla postati mama

CRASH/SHUTTERSTOCK

Treba reći to da gotovo ne postoji dramska umjetnica kojoj glavna ženska uloga u moćnom prikazu ljubavi Cathy i Heathcliffa u kultnom romanu, na vjetrom šibanim vrištinama sjevernog Yorkshirea, nije ostvarenje profesionalnih snova. Australska glumica stoga nije dvojila hoće li prihvatiti priliku kakva se rijetko nudi. Projekt je trenutno u pretprodukciji, a snimat će se u Ujedinjenom Kraljevstvu sljedeće godine, piše Daily Mail. Poduzetna zvijezda zacijelo se već sada, koliko joj visoka trudnoća dopušta, priprema za izazovnu ulogu.

image

Jacob Elordi dobio je ulogu opsesivnog, gotičkog ljubavnika

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

A tko je Cathy Earnshaw? Djevojka snažnog, nesputana duha koja se tijekom odrastanja sredinom 19. stoljeća na obiteljskom imanju Orkanski visovi, radije ponaša kao neobuzdani deran nego mlada dama. Njena srodna duša je Heathcliff, mladić divlje ćudi kojeg su udomili Cathyni roditelji, a imaju i starijeg sina, Cathynog ne baš simpatičnog brata, Hindleya. Dakako, Heathcliff i Cathy ludo se vole, no zbog tragičnog nesporazuma ostaju jedno bez drugog.

On odlazi u Ameriku, a ona se udaje za konvencionalnog, imućnog susjeda Edgara Lintona. Od tog trenutka u njenom životu sve kreće nizbrdo, a kad se Heathcliff, koji ju voli u tolikoj mjeri da je njome opsjednut, spreman je uništiti svijet ne bi li ju ponovno osvojio, vraća na Orkanske visove, tragedija je neizbježna...

image

Ekranizacija kultnog romana iz 2011.,glavne uloge tumače Kaya Scodelario i James Howson

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Koliko je poznato, epsku ekranizaciju režirat će engleska redateljica i glumica Emerald Fennell, a u stvaranju filma sudjeluje producentska kuća LuckyChap čiji su osnivači Margot Robbie i njen suprug Tom Ackerley. Postoji više ekranizacija "Orkanskih visova", a najznačajnija je iz davne 1939. s najvećim britanskim zvijezdama tog doba, Merle Oberon i Sir Lawrenceom Olivierom. Bili su u tolikoj mjeri dobri u ulogama Cathy i Heathcliffa da ih kasnija ostvarenja, uključujući film "Orkanski visovi" iz 2011. u režiji engleske redateljice Andree Arnold s Kayom Scodelario (Catherine Earnshaw) i Jamesom Howsonom (Heathcliff) - nisu mogle nadmašiti.

image

Merle Oberon i Laurence Olivier nisu se podnosili, no antagonizam su uspješno pretočili u kemiju na velikom platnu

COURTESY EVERETT COLLECTION

Zanimljivo je to da se Merle Oberon i jedan od najvećih engleskih dramskih umjetnika, Laurence Olivier, nisu podnosili. Na njihovu nevjerojatnu kemiju na velikom platnu, utjecao je, čini se, antagonizam. Predaja kaže da se diva, kad su odradili posebno romantičnu scenu, a redatelj William Wyler s olakšanjem uzviknuo "Rez!", povišenim tonom obratila režiseru koji je tijekom cijelog snimanja morao plesati "po žici", razapet između dva izražena, nepopustljiva ega.

"Recite mu da prestane pljuvati po meni," obrecnula se bijesna glumica, nezadovoljna odglumljenim poljupcem kolege. Olivier joj je toliko joj je išao na živce da mu se nije htjela obratiti, čak ni izgovoriti ime.

image

Nesretne ljubavnike utjelovili su 1992. Ralph Fiennes i Juliette Binoche

PARAMOUNT/COURTESY EVERETT COLLECTION

Srećom, na novom snimanju epske ljubavne priče neće biti svađa. Partner Margot Robbie bit će sunarodnjak Jacob Elordi, zvijezda filmova "Saltburn" i "Priscilla". U potonjem je uvjerljivo tumačio ulogu Elvisa Presleyja, a proslavio se ulogom Natea Jacobsa u seriji "Euphoria", jednog od najgledanijih projekata HBO-a, odnosno Maxa.

Čini se da ga zvijezda filma "Barbie" jako cijeni: možda je utjecala na to da tamnokosom, markantnom Elordiju pripadne uloga Heathcliffa? Već su, naime, dijelili set na snimanju reklame za novu kampanju legendarnog mirisa Chanel No. 5 čije je zaštitno lice prelijepa Australka. Dojmljiv, kratki film režirao je Luca Guadagnino, poznat po filmu "Call Me by Your Name". Zvijezda u usponu ostavila je dobar dojam na afirmiranu kolegicu: nije štedjela na pohvalama u nedavnom razgovoru za Harper‘s Bazaar.

image

Tom Hardy i Charlotte Rile kao Heathcliff i Cathy u ‘Orkanskim visovima‘ iz 2009.

ITV/SHUTTERSTOCK

"On je divan. Surađivala sam s njim kao producentica na setu "Saltburna", znam da on ima nevjerojatnu prisutnost. On je filmska zvijezda - ima tu karizmu. Ispunjava kadar. Također je iz iste države iz koje sam i ja, samo što je on iz Brisbanea, a ja sam iz Gold Coasta", izjavila je. Vidjet ćemo kako će njih dvoje funkcionirati u jednoj od najpoznatijih ljubavnih priča otkako je filma. Hoće li uspjeti nadmašiti glumački par koji se nije podnosio, ali je negativnu energiju pretočio u kemiju s kojom se mogu mjeriti samo Vivien Leigh i Clark Gableom u klasiku iz 1933. "Zameo ih vjetar". Engleska glumica mrzila je ljubavne scene s američkim kolegom jer je zbog paradentoze imao smrdljiv dah, no to je već druga filmska priča...

Linker
24. rujan 2024 16:38