SHUTTERSTOCK
Lice s naslovnice

Nepoznata strana prve dame Jill Biden: "Ustajem svako jutro u šest sati i vježbam, a usluge stilista ne koristim"

Svog supruga, američkog predsjednika Joea Bidena, upoznala je na spoju koji je dogovorio njezin budući šogor, a ove godne proslavili su 47. godišnjicu braka. Sada je drugi put osvanula na naslovnici američkog Voguea.

Svog supruga, američkog predsjednika Joea Bidena, upoznala je na spoju koji je dogovorio njezin budući šogor, a ove godne proslavili su 47. godišnjicu braka. Sada je drugi put osvanula na naslovnici američkog Voguea.

Za razliku od bivše prve dame Melanije Trump koja je sanjala o naslovnici američkog Voguea, ali je nikad nije dobila, aktualna američka prva dama Jill Biden drugi je put osvanula na naslovnici Voguea za kolovoz i tako se upisala u modne anale kao jedina žena kojoj je to uspjelo, a da u svakodnevnom životu ne koristi usluge - stilista.

Profesorica engleskog jezika i književnosti koja je 3. lipnja proslavila 73. rođendan modnom je fotografu Normanu Jeanu Royu za svoju drugu samostalnu naslovnicu, još jednu je dobila s unukom Naomi Biden povodom njezinog vjenčanja u Bijeloj kući 2022., pozirala u bijeloj smoking haljini iz kolekcije Ralpha Laurena.

Tajming nije mogao biti bolji, jer su sve oči ovih dana ionako uprte u Jill Biden. Prva dama u fokusu se našla nakon prve CNN-ove televizijske debate svog 81-godišnjeg supruga uoči predsjedničkih izbora u studenom, u kojoj je po općem mišljenju na gledatelje ostavio loš, smušen i prilično neuvjerljiv dojam. No, Jill Biden je suprugu na nastupu čestitala i potakla ga da nastavi utrku za drugi mandat u Bijeloj kući.

Beskompromisnom podrškom suprugu mnoge je zadivila i definitivno se profilirala kao ključna osoba iz predsjednikovog kruga koja može utjecati na njegovu odluku o nastavku ili povlačenju iz kampanje dok još ima vremena za donošenje odluke o alternativnom kandidatu. "Mi ćemo odlučiti o našoj budućnosti" glasi njezin apel na naslovnici Voguea, a ta odluka vjerojatno je jedna od najtežih koju će supružnici morati donijeti.

U razgovoru je opisala i svoju dnevnu rutinu koja započinje ustajanjem u šest sati i tada si uzima vrijeme za sebe koje u ritmu brojnih svakodnevnih obaveza smatra - dragojcenim. "Ustajem se u šest, a prvo nahranim mačke i izvedem pse u dvorište, gdje za lijepih dana promatram izlazak sunca. Nakon toga na redu je vježbanje, pa doručak i sve druge dnevne obaveze...", izjavila je Jill Biden koja je sa suprugom 17. lipnja proslavila 47. godišnjicu braka. Oboma je to drugi brak, a upoznali su se na spoju na slijepo, koji je dogovorio Bidenov brat Frank, kojem je Jill bila studentska kolegica na sveučilištu Sveučilištu Delaware.

image

Predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden u lipnju su proslavili 47. godišnjicu braka

MANDEL NGAN AFP

Tri godine prije toga Joe Biden u stravičnoj prometnoj nesreći izgubio je suprugu Neiliju Hunter i kćerkicu Naomi, a veza s Jill pomogla mu je da zacijeli rane. "Jill me vratila u život, uz nju sam pomislio da bi moja obitelj ponovno mogla biti sretna", izjavio je Biden u autobiografiji "Promises to Keep".

image

Jill Biden

-/EVERETT/PROFIMEDIA

No, na prvom spoju nije sve išlo glatko, jer je devet godina mlađa Jill svog udvarača umalo zauvijek otpisala zbog njegovih cipela. U mokasinama i sakou uglađeni Joe Biden djelovao joj je pretenciozno i smiješno pa je u prvom trenutku pomislila da to neće i ne može nikad upaliti, niti za milijun godina. Na kraju su ipak otišli u kino, a Jill je u sutradan nazvala majku i oduševljeno joj priopćila da je napokon upoznala - pravog gentlemana.

image

Jill Biden voli cvjetne uzorke

DOMINICK SOKOTOFF/SHUTTERSTOCK

"Zaljubila sam se u muškarca i njegova dva mala dječaka Huntera i Beaua, koji su stajali na ruševinama nezamislivog gubitka. Nisam mogla ni zamišljati da ću se u dobi od 26 godina morati zapitati kako mogu zacijeliti slomljenu obitelj?", ispričala je Jill u jednom razgovoru.

Profesionalno je potpuno posvećena karijeri profesorice engleskog jezika i književnosti, predmeta koji je predavala u srednjim školama, ustanovama za adolescente s problemima u ponašanju te na sveučilištu Northern Virginia Community College. Posvećena je i ulozi bake, a kad je stil u pitanju Jill Biden preferira ženstvene, elegantne krojeve, te pastelne boje i cvjetne uzorke. Od brendova preferira Brandona Maxwella i Ralpha Laurena, ali često nosi i kreacije mnogih mladih dizajnerskih nada. "Uz provjerena imena mislim da je vrlo važno dati priliku mladim snagama, te podržati i promovirati njihov rad", izjavila je Jill Biden u razgovoru za Vogue.

image

Na prijemu u Elizejskoj palači s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njegovom suprugom Brigitte Macron početkom lipnja ove godine

LAFARGUE RAPHAEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
02. srpanj 2024 13:23