PRIVATNI ALBUM
Bajkovita kulisa

Nekonvencionalno dalmatinsko vjenčanje našeg poznatog chefa

Nakon crkvenog obreda u rodnom Krku, Deni Srdoč i njegova odabranica Ana Kaštelan priredili su gastro party za obitelj i prijatelje gdje je prvi ples skoro izostao, torta se rezala tek pred jutro, a gosti su uživali u steakovima, sushiju i skradinskom rižotu.

Nakon crkvenog obreda u rodnom Krku, Deni Srdoč i njegova odabranica Ana Kaštelan priredili su gastro party za obitelj i prijatelje gdje je prvi ples skoro izostao, torta se rezala tek pred jutro, a gosti su uživali u steakovima, sushiju i skradinskom rižotu.

Nakon sedam godina veze Deni Srdoč, jedini kuhar koji je u Hrvatskoj dobio čak dvije Michelinove zvjezdice za restorane Draga Di Lovrana i Nebo gdje je radio, početkom lipnja izmijenio je bračne zavjete s partnericom Anom Kaštelan. Bila je to intimna ceremonija u crkvi u njegovu rodnom Krku, a dva i pol tjedna nakon vjenčanja uslijedilo je slavlje za obitelj i prijatelje koje su mladenci prirpremili u heritage hotelu Maškovića Han u Pakoštanima.

"Prvi put sam to mjesto vidio kad je bila dodjela Michelin guidea i jako mi se svidjelo. U startu smo napravili izbor od nekih pet mjesta uz more sa zanimljivom povijesti jer smo se željeli vjenčati na jedinstvenoj lokaciji. Bilo nam je važno da imamo slobodne ruke oko organizacije i da napravimo zabavu po našem guštu, pa je izbor pao na Maškovića Han", objašnjava 33-godišnji Deni. Inače, riječ je o Hanu Jusufa Maškovića u Vrani koji je izgrađen u 17. stoljeću i služio je u civilne svrhe kao svratište, odmorište i rezidencija. Radi se o najzapadnijem spomeniku svjetovne turske arhitekture u Europi.

image
PRIVATNI ALBUM

Prilikom planiranja vjenčanja, vlasnik riječkog bistroa Hidden, uzeo si je slobodno i bio je glavni u organizaciji, ali imao je i veliku pomoć zadarskog dvojca Vedrana Božićeva i Ivana Karačića, vlasnika burger brenda Picnic Mingle&Fun. "Uložili su mnogo truda i ljubavi u naše vjenčanje. I ne samo oni već i njihovi obitelji. Vedranova supruga i njezina mama su nam uredile prostor. Dali smo im otvorene ruke, samo smo željeli da prilikom uređenja ne koriste rezano cvijeće već žive biljke koje ćemo nakon vjenčanja posaditi na nama draga mjesta", govori Deni.

image
PRIVATNI ALBUM

Budući da ni on ni Ana nisu konvencionalni mladenci, tradicije gotovo da i nije bilo, osim rezanja torte i prvog plesa. "Nismo imali klasično vjenčanje, bila je to dobra zabava s našim prijateljima i obitelji. Nije bilo nikakvih protokola, ne znamo ni koliko je bio uspješan prvi ples jer nismo baš talentirani, a za prvi ples je svirala pjesma njemačkog benda Revolverheld "Halt Dich an mir fest", kaže Deni.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

Na tortu smo skoro zaboravili pa smo je rezali u dva ujutro. No, bila je izvrsna - od maka, marcipana i čokolade, a za nju je zaslužna naša najpoznatija slastičarka Petra Jelenić", kaže Deni.

image
PRIVATNI ALBUM

Vjenčanje nije propustio ni njihov ljubimac, mješanac Čili kojeg i inače svugdje vode sa sobom. "On je dio naše obitelji pa je bio jedan od najvažnijih gostiju na vjenčanju. Nažalost, bio je to možda i najtopliji dan u godini pa je većinu vremena proveo u klimatiziranom prostoru", govori Deni. Na medeni mjesec zbog obveza još nisu otišli, ali imaju ga u planu. Tek se, kaže, dogovaraju oko toga gdje će otići, no izbor će, govori Deni, sigurno biti neka lokacija koja ima dobru gastonomsku ponudu i bogatu povijest jer im je to uvijek prioritet na putovanjima. Važna komponenta vjenčanja bila je hrana, što i ne čudi s obzirom na Denijevu karijeru. U pomoć su osim ekipe iz Picnic Mingle&Fun pozvali i druge poznate chefove.

image
PRIVATNI ALBUM

"Steakovi su bili iz The Meata, a riba iz Fisherije, a pred kraj zabave sve smo začinili s top burgerima Blackie i Frenchy. Tu su bili i izvrsni sushi majstori Mladen i Ivan koji su cijeli dan radili nigiri i rolice koje nisu mogli dovoljno brzo napraviti jer je interes bio velik. Gosti su također mogli uživati u tradicionalnom skradinskom rižotu koji je pripremio Ante Pižić", objašnjava Deni. Ni on ni supruga nisu puno komplicirali oko odjeće.

image

Kuhar Ante Pižić sa suradnicima je kuhao skradinski rižoto

PRIVATNI ALBUM
image

Jedno od specijaliteta na vjenčanju bili su burgeri

PRIVATNI ALBUM
image

Bilo je to pravo gastro vjenčanje, kaže Deni

PRIVATNI ALBUM

Deni je nosio odijelo LB tuxedo i cipele Poche Paris, a Ana je svoju odjeću kupila online i sve joj je, ističe, iz prve odgovaralo: nosila je cipele brenda Bershka i haljinu Karen Millen. Bilo im je bitno samo da je udobno i od kvalitetnog materijala. "Imali smo velike planove oko haljine i odijela za tu večer, ali zbog vrućine smo odabrali lanenu odjeću. Supruga je umjesto klasičnih sandala ima špagerice jer je rekla da ne želi slomiti zglob budući da je dosta neravan pod", kaže Deni. Zadovoljni su, kaže, i kako je prošao party. Bila je to jedna opuštena zabava do kasnih sati uz DJ-ja i bend.

image

prijatelji su im priredili bakljadu

PRIVATNI ALBUM

"Bilo je zabavno, veselo i pozitivno. Vibra je bila izvrsna, baš pravo gurmansko vjenčanje s DJ-evima te bendom "Infinity" koji su napravili čudo od štimunga. Njima sve pohvale i svaka čast na 38 stupnjeva tako odraditi setove", zadovoljan je Deni koji je suprugu zaprosio na vrlo jednostavan način, iako mu to nije bio plan.

"Svakako sam ju zamišljao i planirao, ali na kraju sam je zaprosio dok smo ležali na krevetu s porukama ispod jastuka jer se Ana dan prije otrovala u jednom restoranu pa nismo išli na planirano mjesto, a ja vise nisam mogao odgađati. No, svejedno je bilo lijepo i romantično", zaključuje Deni.

Linker
21. rujan 2024 02:46