Princeza Diana sa sinom Harryjem na skuteru

 MDR/KCS PRESSE/PROFIMEDIA
NEZABORAVNI DANI

Na šeikovoj jahti: Najljepše ljetovanje u životu bilo joj je zadnje

Posljednje ljetovanje Lady Diane, neprežaljene princeze od srca, tema je novih nastavaka Netflixovog serijala ‘Kruna‘.

Posljednje ljetovanje Lady Diane, neprežaljene princeze od srca, tema je novih nastavaka Netflixovog serijala ‘Kruna‘.

Dok Netflix u potpunoj tajnosti snima prizore posljednjeg ljetovanja Lady Diane za iduću sezonu serijala Kruna s australskom glumicom Elizabeth Debicki u glavnoj ulozi, prisjetili smo se kako je izgledalo najsretnije ljetovanje u životu neprežaljene princeze od srca.

U elitno ljetovalište Saint Tropez na francuskoj Azurnoj obali stigla na jahti svog partnera Dodija Al Fayeda sa sinovima, prinčevima Williamom i Harryjem svega šest tjedana uoči svoje tragične pogibije u automobilskoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997.

image

Princezin skok u morsko plavetnilo

ANGELI-JACOVIDES/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

U svibnju te godine Lady Diana je posjetila Pakistan u akciji prikupljanja pomoći za memorijalnu bolnicu Shaukat za liječenje tumorskih oboljenja koju je inicirao tadašnji pakistanski premijer i njezin veliki prijatelj Imran Khan. Idućeg mjeseca je s Majkom Terezom posjetila je njujorški Bronx i sudjelovala na humanitarnoj aukciji Christie‘sa na kojoj su licitirane neke od njezinih najpoznatijih haljina, a sav novac uplaćen je za liječenje oboljelih od AIDS-a.

image

Lady Diana sa sinovima, prinčevima Harryjem i Williamom

PATRICK HERTZOG/AFP/PROFIMEDIA

Sredinom srpnja Dodi Al Fayed, sin egipatskog milijardera Mohameda Fayeda ustupio joj je očevu jahtu za ljetovanje sa sinovima, tada 15-godišnjim Williamom i 12-godišnjim Harryjem na Azurnoj obali.

image

Sinove je stalno grlila i ljubila

AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Bilo je to njezino posljednje ljetovanje, a arhivske fotografije na kojima Lady Di stalno grli sinove, s njima uživa u kupanju, vožnji na skuteru i prskanju prilikom tuširanja nezaboravan su podsjetnik na posljednje dane njezine majčinske sreće.

Dotad se bila potpuno oporavila od lanjskog razvoda od princa Charlesa, koji je bio skandalozan i turbulentan, obilježen njezinim unutranjim borbama, baš kao i početak njihove veze, a pritisak medija i kraljevske kuće bio je tako intenzivan da je Diana jedva podnijela taj izazov.

image

Princeza Diana sa sinom Harryjem na skuteru

MDR/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Nakon njega planirala je novi život i novi početak u kojem bi što više vremena provodila s obožavanim sinovima, ali sudbina je htjela drukčije.

image

Nije ni slutila da joj je to posljednje ljetovanje

PATRICK HERTZOG/AFP/PROFIMEDIA
Linker
16. svibanj 2024 01:19