MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Prvi put u Hrvatskoj

Na scenu je stupila sa 17 godina, prodala je 40 milijuna albuma, a javnosti je i zanimljiva i zbog burne ljubavne prošlosti

Nekadašnja punk-rock princeza Avril Lavigne večeras stiže pred vjernu publiku u pulskoj Areni u sklopu svjetske turneje "The Greatest Hits Tour", a tim povodom prisjetili smo se njezine zanimljive životne priče i uspješne karijere.

Nekadašnja punk-rock princeza Avril Lavigne večeras stiže pred vjernu publiku u pulskoj Areni u sklopu svjetske turneje "The Greatest Hits Tour", a tim povodom prisjetili smo se njezine zanimljive životne priče i uspješne karijere.

Jedna od najprodavanijih kantautorica svijeta, kanadska punk-rock zvijezda Avril Lavigne, u ponedjeljak, 17. lipnja, prvi put nastupa u Hrvatskoj. Izabrala je pulsku Arenu kao glazbeno poprište jednog od rijetkih samostalnih koncerata europskog dijela svoje svjetske "The Greatest Hits Tour": Većina njenih nastupa u Europi bit će, naime, na glazbenim festivalima.

Istaknimo i to da u Hrvatsku dolazi nakon nastupa u Sjevernoj Americi. U Pulu stiže u pratnji 150 članova ekipe kako bi prezentirala impresivan presjek 25-godišnje karijere, započete kad joj je bilo šesnaest godina. Dakako, na popisu pjesama naći će se hitovi "Girlfriend" i "Sk8er Boi", kao i pjesma "Complicated", debitantski singl napisala je kad je imala 17 godina. Danas 39-godišnja kantautorica dosad je osam puta nominirana za Grammy, a od početka karijere do danas prodala je 40 milijuna albuma diljem svijeta.

Kantautorica koja je na početku karijere ušla Guinnessovu knjigu rekorda kao "najmlađa solo izvođačica na vrhu britanske ljestvice", svjetskom turnejom promovira sedmi studijski album "Love Sux" kojim se vraća punk-rock korijenima. Pjesma s tog nosača zvuka "Bite me" već je hit, a recimo i to da na albumu gostuje njen dobar prijatelj Travis Barker, bubnjar američkog benda "Blink-182" i suprug Kourtney Kardashian, te njegov kolega, basista i pjevača "Blinka", Mark Hoppus.

image

S prvim dečkom Jesseom Colburnom 2002., na koncertu u Atlanti

CHRIS MCKAY/SHUTTERSTOCK

Sa scene je dugo izbivala nakon što je 2014. godine, nedugo nakon svog 30. rođendana, oboljela od lajmske borelioze. Bolest prenose krpelji, može ostaviti teške posljedice, a glazbenica se zbog oporavka morala potpuno povući sa scene. Iskustvo koje je proživjela opisala je 2019. "Jedan jedini ugriz kukca koji ti može opako naštetiti. Ljudi nisu svjesni da se to mora liječiti gotovo odmah", rekla je glazbenica za The Independent.

Nakon potpunog oporavka vratila se glazbi, a razlog koji ju je nadahnuo za naziv posljednjeg albuma, po čestoj "break up” uzrečici, krije se u tome da ona vrlo dobro zna o čemu pjeva. Iza Avril Lavigne su burna ljubavna previranja, dva neuspjela braka i zanimljiv niz bivših partnera, od američkog glumca Wilmeara Valderrama, reality zvijezde Brodyja Jennera i egipatsko-američkog milijardera Fayeza Sarofima, do Mod Suna, producenta njenog sedmog albuma "Love Sux" (čije je pravo ime Derek Smith) i na kraju, američkog repera Tyge.

image

Sunarodnjak Deryck Whibley bio joj je prvi suprug

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK

Kantautorica bez pardona prekida vezu kad zaključi da "to nije to". Neuhvatljiva je, živi svoje pjesme pa zato ne čudi što ju je teško zadržati ako veza prestaje biti autentična, snažna i poticajna.

"Definitivno sam prošla kroz svoju iscrpljujuću fazu sa svojim albumom "Love Sux". Sada ću se samo usredotočiti na sebe. Preselit ću se u Malibu, izgraditi vlastiti život i neću čekati muškarca da to učini umjesto mene. Definitivno se osjećam kao da sam dobila vjetar u leđa," rekla je glazbenica svojedobno u podcastu "Call her daddy".

image

Imala je aferu s DJ-jem i poduzetnikom Brodyjem Jennerom

BEVERLY NEWS/SHUTTERSTOCK

Njezina prva ljubav početkom 2000-tih bio je gitarist pratećeg benda Jesse Colburn sve dok 2004. nisu prekinuli, a on je potom napustio grupu. Uslijedila je veza s prvim suprugom, kanadskim muzičarem Derycka Whibleyja, za kojeg se udala 2006. na privatnoj ceremoniji u Kaliforniji. Razišli su se poslije tri godine braka. "Zajedno smo bili šest i pol godina. Prijatelji smo od moje 17. godine, počeli smo izlaziti s 19 i vjenčali smo se kada sam imalo 21 godinu. Zahvalna sam na vremenu koje smo proveli zajedno i na prijateljstvu koje i dalje traje," izjavila je tada glazbenica, a njezine je riječi prenio People. Dodajmo i to da su u lipnju ove godine zajedno nastupili na koncertu u sklopu njene turneje u Las Vegasu. Pjevali su hit njegovog punk-rock benda Sum 41, "In Too Deep" i razgalili publiku.

image

S drugim suprugom Chadom Kroegerom 2013., u New Yorku

KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK

U drugog supruga, sunarodnjaka i glazbenika Chada Kroegera zaljubila se početkom 2012., kad su radili na njenom petom studijskom albumu "Avril Lavigne". Zaprosio ju je dijamantnim prstenom od 14 karata, vjenčali su se u srpnju 2013. na jugu Francuske, no ni taj brak nije bio dugog vijeka. Razveli su se 2015. godine, a kako to obično biva u svijetu slavnih, pravi razlog nikada nije otkriven.

image

Glazbeni producent Mod Sun zaprosio ju je u Parizu, no ljubav nije potrajala

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Afera s producentom Mod Sunom počela je zahvaljujući njenom posljednjem albumu "Love Sux", u glazbenom studiju početkom 2021. godine. Nakon nešto više od godinu dana veze, zaprosio ju je u Parizu. "Bila je to savršena, romantična prosidba koju sam ikada mogla poželjeti. Bili smo na brodu u rijeci Seini. Imali smo violinista, šampanjac i ruže. Činilo se kao da je vrijeme stalo", rekla je Lavigne za People. Međutim ni Mod Sun nije ju uspio zadržati. Prekinula je zaruke zbog afere s američkim reperom Tygom. I s njim je uživala u francuskoj prijestolnici, ali na Tjednu mode, a bili su i na partyju Leonarda DiCaprija.

image

Avril Lavigne i Tyga u zimu 2023., na reviji Y/Project showa u Parizu

EXCLUSIVEACCESS/SHUTTERSTOCK

Međutim, poslije tri i pol mjeseca neobavezne veze, reper i kantautorica su u svibnju 2023., prekinuli. Pokušali su opet u listopadu prošle godine, ali ni tada se nisu mogli naći na istoj valnoj dužini. Taj prekid bio je, čini se, konačan. Ili ipak nije? Glazbenica je sredinom svibnja izbjegla odgovoriti Alexu Cooperu, voditelju podcasta "Call her daddy" s kim se sada viđa? US Magazine prenosi da je umjesto jasnog odgovora, pričala o vezama općenito. Dosad je po tom pitanju bila otvorena: možda naziv njenog novog albuma sugerira da za sada nije spremna za nove ljubavne početke? Ili nazivom "Love Sux" vješto skriva vezu s jednom od najatraktivnijih američkih repera? Ako ništa drugo, njezin sljedeći nosač zvuka mogao bi otkriti istinu.

Linker
28. lipanj 2024 22:53