Kraj Hladnog piva?

Mile Kekin sprema solo album, a sad će se baviti i nečim pomalo neočekivanim

Frontmen voljenog benda pripremio je solo album koji će predstaviti na proljeće, ali ima i još jedno iznenađenje koje je otkrio za Gloria.hr.

Treba otići kada je najbolje - izgleda kao da su se tom filozofijom vodili dečki iz omiljenog domaćeg benda Hladno pivo. Cijelu regiju zatekla je vijest da će nakon nadolazećih koncerata "Pivo" uzeti dužu koncertnu pauzu. Razgovarali smo frontmenom Milom Kekinom, koji upravo s dečkima iz benda odrađuje posljednji komad njihove turneje povodom 35. obljetnice osnivanja benda.

"Nakon toliko godina zajedno, meni nikad nije bila intencija svirati u najdugovječnijem bendu svih vremena. Smatram da se ne trebamo natjecati s Rolling Stonesima. Namjera mi je bila da dok me to veseli, dok budem imao što za reći kroz bend Hladno pivo da to činim. Evo sad je došlo vrijeme za ići dalje", rekao je Mile Kekin za Gloria.hr.

image

Hladno pivo trenutno je na svojoj ‘35 za 35‘ turneji

ROBERTO PAVIC

Iako su ove godine imali mnogo koncerata Kekin je završio svoj solo album, to se poklopilo s odlukom da se od sljedeće godine Mile na dulje vrijeme rastaje od Zokija, Sube, Šokija i Dede... Odnosno ostatka članova Hladnog piva. "Ja ću svirati u drugoj kombinaciji druge pjesme. I na neki način to je dobro za svakog, da malo promjeni okruženje. Imam gotov album i jedva čekam da izađe i da svi to čuju", objašnjava Kekin.

No do tada Hladno pivo nastavlja svoju spektakularnu turneju u kojoj sviraju u manjim gradovima, ali i najvećim mjestima cijele regije. "Turneja je super. Imamo vjerojatno najviše koncerata u godini ikad, sada je to već preko 40 nastupa koje smo odradili ove godine. Mislim da ćemo do kraja jeseni, do kad sviramo, napraviti rekord i broja nastupa, a i posjećenosti. Ovo je bila fenomenalna godina za Hladno pivo i mislim da je sada pravi trenutak za zakočiti", objašnjava pjevač zatim je dodao: "Puno je bolje stati ovako kad si na nekom vrhuncu koncertnom nego pustiti da stvari lagano padaju.."

Simboličan ‘kraj‘

Centralna proslava i vrhunac turneje "35 za 35" zakazan je u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, u petak 14. listopada. Na popisu gradova su i Rijeka, Karlovac, Novi Sad, Beograd, Ljubljana, Maribor, no kao šećer na kraju ostao je koncert u najmanjem gradu na svijetu - Humu. Hladno pivo od zajedničkih nastupa oprostit će se u tom istarskom gradiću na tradicionalnom festivalu rakije 29. listopada. I to nije slučajnost.

image

Mile Kekin najavio je razne autorske projekte

BRUNO KONJEVIC/CROPIX

"Nekako nam se činilo zgodno da taj zadnji koncert ne bude sega-mega kao što bi ljudi očekivali, nego da baš nešto skroz malo napravimo. Imamo poziv još od prije nekoliko mjeseci i učinilo nam se kao dobra ideja za kraj - jedna putna rakijica. To nam je bila namjera da ne idemo pompozno niti patetično, nego da napravimo ovakav oproštaj od najvećih fanova", kazao je Kekin.

Mile nam je otkrio i kakva atmosfera vlada u bendu, koji je upravo sada na cesti, jer sviraju zakazane koncerte. "Mi smo o tome svemu razgovarali i na kraju se dogovorili da je došlo vrijeme da malo stanemo nakon toliko godina i koncerata, tu nema nekakve zle krvi. Sve što je izgovoreno to je sve prodiskutirano i dogovoreno. Mi smo u dobrim odnosima, evo danas već nastupamo u Jelsi, kasnije u Slatini... Cijelo ljeto puno sviramo, viđamo se dosta često, tj. jako puno, u kombiju smo non stop skupa. Hladno pivo nikad ni nije bio bend kojeg su pratile neke velike trzavice. Sviramo, a kad se o nečem ne slažemo - razgovaramo, riješimo to i idemo dalje", opisao je Kekin.

Osim s dečkima iz benda Kekin je o ovoj odluci razgovarao i sa suprugom Ivanom Kekin, kao i s drugim bliskim ljudima. "Naravno da sam pričao i sa suprugom i s prijateljima o tome, to su velike stvari ja sam tog svjestan da našim fanovima ta vijest neće lako pasti, ali kao što rekoh, zapravo se tu ništa puno neće promijeniti", kazao je.

image

Bend će na koncertnu pauzu nakon jeseni

ROBERTO PAVIC

Kako tvrdi čim završe s brojnim koncertima, svatko se baca na svoje projekte. Mile osim najavljenog solo albuma - koji će izaći u ožujku 2023.- ima još jedno iznenađenje.

"Na jesen prije samog albuma izaći će slikovnica koju već dugo vremena radim s Tomislavom Torjancem, koji je na moju pjesmu napravio ilustracije. Nakon toga u trećem mjesecu izaći će moj solo album. Dečki iz benda će i dalje raditi na svom projektu Guerrilla Mainstream, izašla su im već dva singla, vjerojatno će nastaviti dalje tim putem. Ne mijenjam ja previše, i dalje pišem pjesme i izdajem albume i nastupam, samo u drugoj formaciji", najavio je Mile Kekin, no prije toga ipak je pozvao sve ljubitelje Hladnog piva da se spektakularno oproste od benda.

"Vidimo se u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu do kraja godine i onda slijedi duža, duža pauza od Hladnog piva", zaključio je.

Linker
14. travanj 2024 19:00