Matthew McConaughey i Camila Alves McConaughey

 MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
OMILJENI HOLIVUDSKI PAR

Matthew i Camila McConaughey proslavili su 12. godišnjicu braka, a kada su se upoznali ona nije imala pojma tko je on

Slavni par upoznao se slučajno u jednom noćnom klubu na Sunset Boulevardu gdje, gdje ona slavnog oskarovca nije prepoznala.

Slavni par upoznao se slučajno u jednom noćnom klubu na Sunset Boulevardu gdje, gdje ona slavnog oskarovca nije prepoznala.

Jedan od omiljenih holivudskih glumaca i šarmera Matthew McConaughey slovi kao miljenik obožavateljica koje osvaja svojim filmskim ulogama posljednjih dvadesetak godina i koje bi ga voljele makar nakratko upoznati, a mnoge i izaći s njim. No glumčevo srce već je osvojeno, a to je sasvim slučajno pošlo za rukom Camili Alves McConaughey s kojom slavi 12. godišnjicu braka. Tom je prilikom 54-godišnji glumac na svom profilu na Instagramu podijelio i objavu njoj posvećenu, točnije fotografiju na kojoj je nježno ljubi uz jednostavnu poruku "hvala ti i sretna godišnjica".

Matthew i Camila upoznali su se 2006. godine u jednom klubu, kada se on u nju zaljubio već na prvi pogled. "Krajičkom oka sam primijetio kao da neka vrsta vodene i zelene figure lebdi ispred mene. Podigao sam pogled i sjećam se što sam tada izgovorio. Nisam rekao: ‘Tko je to?‘ već sam rekao - ‘Što je to?‘. Pokušavao sam privući njezinu pozornost na sebe, ali pomislio sam tada ‘To nije žena koju zoveš k sebi preko cijele prostorije, McConaughey. Diži guzicu i idi po nju‘. Što sam i učinio", prisjetio se Matthew u jednom intervjuu za magazin People. Ona njega tada nije ni prepoznala i nije imala pojma čime se bavi. "Prvo, nisam znala tko je on. U to vrijeme imao je jako dugu bradu i nosio je neki šešir. Bio je sav zakamufliran, zapravo nisam shvaćala tko je on", ispričala je jednom prilikom Camila, koja nije bila ni impresionirana njegovim statusom filmske zvijezde, pa se Matthew morao dobro potruditi oko nje i pokazati joj tko je i kakav je čovjek zapravo.

image

Matthew McConaughey i Camila Alves McConaughey na premijeri filma "Pjevajte s nama 2"

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Par je 2008. godine dobio sina Levija, 2010. godine rodila im se i kći Vida, a vjenčali su se 9. lipnja 2012. godine na trodnevnoj ceremoniji održanoj u njihovom domu u Austinu, u Teksasu. Camila je prethodno rekla za People da, iako su na njihovim svadbama bile prisutne neke od najslavnijih svjetskih zvijezda, uključujući Reese Witherspoon, Kennyja Chesneyja i Woodyja Harrelsona, njihova su djeca bila ta koja su tog dana preuzela neke od najvažnijih uloga kao što su nositelji prstena i cvijeća. Nakon toga uslijedile su i njihove zajedničke poslovne avanture, uključujući lansiranje brenda tekile prošle godine, a što se privatnog života tiče, u međuvremenu su dobili i treće dijete, danas 11-godišnjeg sina Livingstona.

Zvijezda "Interstellara" i njegova supruga često iskreno progovaraju o svom odnosu i ljubavi koju osjećaju jedno prema drugome. Tako je on priznao kako prije Camile uopće nije bio siguran hoće li ikada pronaći onu "pravu" i mislio je da se nekako previše trudi oko toga. "Mislio sam si, samo čekaj i budi ono što jesi. Ona će doći ako treba doći. A ako ne dođe, u redu je, ti si i dalje dobar čovjek. Od večeri kada smo se upoznali nisam želio provoditi vrijeme s niti jednom drugom ženom, a definitivno nisam želio spavati ni s kim drugim. Nisam želio imati djecu ni s kim drugim osim s njom. Našu ljubav nikada nismo doveli u pitanje niti posumnjali u nju", priznao je.

Obitelj detalje privatnog života uglavnom čuva za sebe, no djeca se povremeno pridruže Camili kako bi podržali Matthewa na nekim javnim događanjima, pa su se tako svi pojavili na godišnjoj svečanosti neprofitne organizacije za prikupljanje sredstava za djecu zaklade "Mack, Jack & McConaughey foundation". Tako je Camila u početku njihove veze izbjegavala pojavljivanje na crvenom tepihu pa je prvi put stigla tek na premijeru njegovog filma

Camilino najranije javno iskazivanje potpore svom suprugu dogodilo se nedugo nakon što je par dobio sina Levija, kada je prisustvovala premijeri njegova filma "Nije zlato sve što sja" u Los Angelesu, a tog se trenutka prisjetila godinama kasnije na Instagramu te priznala da je bila itekako nervozna.

"Bila sam strašno nervozna jer je to bio prvi izlazak pred fotografe. Išla sam i ranije na premijere, ali bih se uvijek sakrivala od fotografa kako bismo čim više sačuvali našu privatnost"

image

Matthew i Camila s djecom

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Camila mu je bila i velika podrška kada je morao drastično smršaviti za ulogu u "Dobri dileri iz Dallasa" iz 2013., koja mu je u konačnici donijela Oscara. “Ja sam obično ona koja govori: ‘Ne smiješ jesti ovo, ne smiješ jesti ono‘, ali on je vrlo discipliniran. On je stvarno izvrstan u tome", pohvalila ga je tada, a on joj je na tome zahvalio i u svom govoru dok je primao nagradu.

"Mojoj supruzi Camili i mojoj djeci Leviju, Vidi i gospodinu Stoneu. Hrabrost i značaj koji mi dajete svaki dan kad izađem su neusporedivi. Vi ste četvero ljudi u mom životu na koje želim biti najviše ponosan", poručio je tada glumac u emotivnoj zahvali. On možda čak i ne bi prihvatio tu ulogu bez Camilinog ohrabrenja da se odmakne od romantičnih komedija, što je i sam otkrio. "Dobra žena daje muškarcu hrabrost i samopouzdanje. Hrabrost je imati povjerenja i reći idi i učini to, a ne da budeš toliko zabrinut ili da razmišljaš o tome što ostatak svijeta misli", izjavio je Matthew za Esquire.

On pak svoju podršku ponosno i spremno uzvraća Camili tijekom svih godina, od proslave lansiranja njezine kolekcije torbica 2008. pa sve do pomoći oko pokretanja linije smrznute organske dječje hrane, Yummy Spoonfuls, 2016. godine. “Ne bih to mogla učiniti da nisam imala njegovu podršku jer sam morala mnogo raditi, i po sedam dana u tjednu", pojasnila je.

Uz sve to, Matthew i Camila vole pomagati i drugima pa su zajedno 2008. godine osnovali zakladu "Just Keep Livin" s misijom pomaganja srednjoškolcima s niskim primanjima da mogu voditi aktivniji život i donositi zdrave odluke, a The Hollywood Reporter je 2021. godine McConaugheya proglasio filantropom godine nakon što je zaklada prikupila 7,7 milijuna dolara za žrtve teksaške zimske oluje Uri.

Linker
27. lipanj 2024 23:54