Mario Mandarić

 BILJANA BLIVAJS
zvijezde naslovnice

Mario Mandarić: "Bila je ovo najljepša godina mog života - poslovno i privatno"

Brojne domaće zvijezde imale su uspješnu godinu, no Glorijinih "dvanaest veličanstvenih" posebno će pamtiti 2024. - jedan od njih je i chef Mario Mandarić.

Brojne domaće zvijezde imale su uspješnu godinu, no Glorijinih "dvanaest veličanstvenih" posebno će pamtiti 2024. - jedan od njih je i chef Mario Mandarić.

"Privatno i poslovno bila je ovo najljepša godina mog života. Ponajprije stoga što sam postao tata. Naša djevojčica Mia rodila se u svibnju i premda supruga Matea i ja nismo planirali ove godine postati roditelji, sada ni sami ne možemo vjerovati da se prije nismo odlučili na to jer uživamo kao nikad. Mia nas ne sputava ni u čemu, i dalje putujemo i živimo kako smo živjeli i prije. Malo je teže, ali i ljepše", govori chef Mario Mandarić (33), dodajući da suprugu Mateu, po struci pravnicu, izluđuje svojim nestašlucima što ih izvodi s kćerkicom.

"Vodim je u svoj restoran Noel, gdje isprobava kavijar i tartufe... Suprugu to živcira, ali mora se naviknuti na fine okuse od malih nogu. Mia je inače vesela i nasmijana beba. Neprestano se zabavljamo, primjerice, cijeli prosinac sam je odijevao kao pomoćnike Djeda Božićnjaka", smije se Mandarić.

image

styling LAURA BOŠNJAK
asistenti LAURA ANA ZDUNIĆ I MATE PIRJA
make up SIMONA ANTONOVIĆ
asistentica IVANA ČEŠLJAR
frizure STUDIO TE
scenografija i dekor ANTE JURKOVIĆ ZA ATELIER SREĆE
medijska produkcija VJERAN LISJAK

BILJANA BLIVAJS

Da je ovo bila njegova godina i poslovno, dokazuju rezultati zagrebačkog restorana Noel, koji je kao većinski vlasnik i glavni chef preuzeo krajem 2023., a uskoro ga čeka i otvorenje restorana u Beogradu. U listopadu je pak s partnerima u Zagrebu otvorio francuski restoran Bistro 96, a sudjeluje u brojnim projektima - kao kad je, primjerice, sa svojim timom i učenicima jedne varaždinske gimnazije posadio 260 voćki, a plodovi njihova rada naći će se jednog dana na meniju njegovog restorana. S učenicima Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" pripremao je zalogaje po zero waste principu... Ljestvicu je postavio visoko pa uz sve poslovne obaveze u novoj godini ima želju završiti privatnu školu za pilote, gdje mu je ostalo još nekoliko ispita.

image


MARKO TODOROV CROPIX

"U ovom ludilu, dok smo jačali Noel, uspio sam riješiti najteže ispite, tako da nema sumnje da ću uskoro završiti tu školu. Od Noela smo napravili još bolji restoran, a nadam se da će i onaj beogradski biti jednako uspješan i samoodrživ. Bistro 96 radi odlično, ali još je prerano za zaključke. Sve ćemo to proslaviti dočekom Nove godine u Zagrebu uz mog prijatelja Hiljsona Mandelu, a Mia će morati ostati malo dulje budna. Neke pjesme već zna i spremna je za tulum", zaključuje Mario Mandarić.

image
BILJANA BLIVAJS
30. prosinac 2024 17:55