NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
DVOSTRUKI POBJEDNIK

Marco Cuccurin: ‘Nije bilo lako, ali čuvaju me moji anđeli. Uzor mi je Massimo, a cilj Dora‘

Pobjednik showa "Ples sa zvijezdama" po zanimanju je kuhar, iz roditeljskog doma iselio se na 18. rođendan, a idući cilj su mu Dora i Eurosong.

Pobjednik showa "Ples sa zvijezdama" po zanimanju je kuhar, iz roditeljskog doma iselio se na 18. rođendan, a idući cilj su mu Dora i Eurosong.

Pobjedu i kraj finalne emisije najpopularnijeg televizijskog plesnog showa "Ples sa zvijezdama", dočekao je sedam kilograma lakši nego kad je prije četiri mjeseca ušao na prvu probu u novoizgrađeni studio Nove TV. No, to sigurno nije glavna i najveća promjena koja se dogodila u životu istarskog glazbenika i influencera Marca Cuccurina. Iz showa izlazi, kaže, mentalno mnogo jači, s prioritetima koji su mu se tijekom mukotrpnih cjelodnevnih vježbi i proba dodatno iskristalizirali, te s nikad većim samopouzdanjem i vjerom u samoga sebe.

"Trebat će dani i tjedni da mi se sve emocije i doživljaju slegnu, ali mi je jako drago jer znam koliko smo radili. Da mi je netko rekao da je to moguće ne bih mu vjerovao, ali uopće nije bit u tom plasmanu i pobjedama, nego je to šlag na tortu kad se uvjerite da se izgaranje, trud, želja i veliki rad na kraju isplate", govori Marco Cuccurin.

image

Čestitao mu je i lanjski pobjednik Pedro Soltz

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

I svi se sada pitaju gdje mu je kraj, jer će ovog ljeta Marco Cuccurin proslaviti svoj tek 22. rođendan, a već je ostvario podvig koji će vjerojatno dugo - ako ne i zauvijek - ostati nenadmašan. Lanjskog studenog je u paru s Miom Negovetić pobijedio u showu "Zvijezde pjevaju", a pola godine kasnije trijumfirao je u paru s mentoricom i svojom plesnom partnericom Paolom Tonković, te se okitio se titulom pobjednika "Plesa sa zvijezdama" u kojem su njih dvoje dobili uvjerljivo najviše glasova televizijskih gledatelja.

image

Marco Cuccurin i baka Rita

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Pobjedu sam posvetio svojim anđelima, pokojnoj majci Sanji koja je preklani u 53. godini izgubila bitku s teškom bolesti, te 77-godišnjoj noni Riti, koja me svih dvanaest tjedana uživo bodrila iz publike. Mama i nona su moji stupovi, njih dvije su oduvijek vjerovale u mene, da nije bilo njih tko zna što bi bilo sa mnom. Zato je sve što ću ikada raditi i napraviti za njih. A noni svaka čast, jedna od najljepših uspomena koju mi ostaje u srcu i pamćenju do kraja života je slika tog našeg plesa pred kamerama", kaže Marco Cuccurin.

image

Slavlje Marca Cuccurina i Paule Tonković

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Koliko mu majka znači pokazao joj je i svojom prvom tetovažom ruže, njezinog omiljenog cvijeta, na podlaktici koju joj je posvetio s majčinim datumom rođenja 10. veljače. A kad ju je puno prerano izgubio odlučio je dati sve od sebe u svim aspektima svog života, znajući da bi je to učinilo ponosnom. Malo je reći da je u svojim ciljevima i uspio - na TikToku njegove objave svakodnevno prati više od pola milijuna korisnika, a zahvaljujući glazbenom i plesnom talentu i karizmi postao pobjednik najgledanijih televizijskih showova "Zvijezde pjevaju" i "Ples sa zvijezdama".

image

Marco Cuccurin i Paula Tonković su postali prijatelji

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Nakon majčine smrti zbližio se i s ocem Brunom koji se tijekom odrastanja teško nosio s njegovom osobnošću, a sad se jako ponosi sinovim uspjesima i na svoj način nadoknađuje propušteno. Kako god, Marcu ljubavi u životu ne nedostaje, a on je smatra ključem za sreću i puni razvoj svih svojih kapaciteta - i privatno i profesionalno. Mnogo mu znači što se u showu sprijateljio sa svojom mentoricom i plesnom parntericom Paulom Tonković, s kojom već priprema nove zajedničke projekte.

image

Paula Tonković, Marco Cuccurin, Paula Tonković i Rita Laković

"U "Plesu sa zvijezdama" nema novčane nagrade, ali je niti ne treba biti što se mene tiče. Meni je najveća nagrada iskreno Paulino prijateljstvo: nas dvoje smo svašta prošli u ova četiri mjeseca i nijednom se nismo posvađali, a to nema cijenu", nastavlja Cuccurin, koji će se prije svega ipak dobro odmoriti.

"Adrenalin me još drži, ali osjećam da mi tijelo traži odmor... No, radoholičar sam i živim za svoj posao, pa se vrlo brzo vraćam u studio, puno je planova. Idući na redu su singl i album koji pripremam s Mijom Negovetić, a razmišljam i o prijavi na Doru. Sad mi je najveća neispunjena želja da predstavljam svoju zemlju na Eurosongu", priča Cuccurin, čiji je najveći glazbeni uzor legendarni Massimo Savić i zato je ponosan što je jednu točku u showu otplesao i na njegovu stvar.

image

Marco Cuccurin

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Glazbu i ples, kaže, obožava jer mu omogućavaju da umjetnički izrazi svoje emocije na poseban način. I one su mu bile utjeha tijekom odrastanja, koje nije bilo nimalo jednostavno. Jer Marco je od malih nogu bio posebno dijete, osjetljivije, nadarenije i zaigranije od drugih, a njegova baka Rita Laković i Bojana Orbanić, najbolja prijateljica njegove pokojne majke Sanje, kažu da je cijelo susjedstvo oko pulske Arene, kvarta u kojem je odrastao, znalo da se vraća iz škole, jer je na ulici glasno pjevao i plesao. Premda je umjesto u umjetničkoj školi završio za kuhara, jer je to bio najbrži put da se financijski osamostali, osigura si egzistenciju i na 18. rođendan iseli iz roditeljskog doma, show biznis mu je bio i ostao - suđen.

image

Marco Cuccurin je odrastao u Puli

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Otkako znam za sebe htio sam biti pjevač, s daljinskim ili kuhačom u ruci koji su mi bili mikrofoni. A modu i šminku sam zavolio u pubertetu, kad sam počeo razvijati svoj stil i karakter, te shvatio da moram biti i ostati svoj, baš takav kakav jeseam, bez obzira na sve komentare i predrasude u maloj sredini. Nije bilo lako, ali tek kad sam se otvorio i iskreno ljudima pokazao svoju ranjivost, počeli su me shvaćati ozbiljno, cijeniti me i prihvaćati", nastavlja Marco koji se zbog svoje seksualne orijentacije i imidža susreće i sa zlim jezicima, te mržnjom na društvenim mrežama.

image

Marco Cuccurin sa svojom obitelji najvećih navijača

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Nije poanta svidjeti se svima, to je lakši put. Pravi put je teži, prepun prepreka, kakav i je moj život u Hrvatskoj. Zato je ovo pobjeda i za sve ljude koji žele biti hrabri i svoji, neka im bude motivacija", poručio je Marco čije nastupe gledatelji pamte i po aparatiću za zube koji cijelo vrijeme nosio pred kamerama. Bez prestanka ga, kaže, nosi već dvije godine i zubi su mu sad dovedeni u red, ali u idućih šest mjeseci treba još ispraviti zagriz.

image

Čestitali su im svi parovi koji su se natjecali ove sezone

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

"Ma brzo će to proći, proltetjet će u trenu, što je to za mene...", smije se Marco koji je u protekle dvije godine svima, a najviše sebi dokazao da su snovi, koliko god dalekima se ponekad činili - ostvarivi. Za lanjski Božić pod bor je dobio klavir koji želi naučiti svirati, sa svojim partnerom uređuje kuću koju su zajednički sagradili, te u njoj predvidjeli i dječju sobu, a tu je i francuski buldog Chani koji mu je najbolje društvo u šetnji kad se zaželi mira, tišine i trenutaka samo za sebe.

Linker
29. travanj 2024 08:14