PRIVATNA ARHIVA
U svijetu mode i ljepote

Manekenka Hana Matija Brkić otkriva što gradi njezin stil, kako njeguje kožu te koje su joj zdrave navike promijenile život

Sa Zagrepčankom smo razgovarali o njezinim najdražim komadima u ormaru, parfemu koji ju je u potpunosti osvojio, ali i kako zapravo izgleda njezina svakodnevna skincare rutina.

Sa Zagrepčankom smo razgovarali o njezinim najdražim komadima u ormaru, parfemu koji ju je u potpunosti osvojio, ali i kako zapravo izgleda njezina svakodnevna skincare rutina.

Ona je zagrebačka manekenka sa zavidnom inozemnom karijerom - radila je u Milanu, Parizu i Londonu, a 2020. talijanska modna kuća Versace prema njezinim je mjerama skrojila čitavu kolekciju za hlače. Njezina karijera cvjeta i danas pa tako Hana Matija Brkić (26) trenutno radi u Španjolskoj, gdje, između ostaloga, snima kampanju za Women‘Secret.

Vlastiti modni izričaj opisuje kao kombinaciju različitih stilova koji se periodično mijenja, a najviše je inspiriran najvećim svjetskim metropolama u kojima je dosad imala prilike profesionalno se razvijati. Osim o njezinom stilu, sa zagrebačkom manekenkom razgovarali smo i o najdražim make-up proizvodima, svakodnevnoj skincare rutini, ali i zdravim navikama kojih se, kaže, već neko vrijeme strogo pridržava.

image
PRIVATNA ARHIVA

Stil

Moj modni izričaj je spoj svega što mi se sviđa iz pojedinih stilova. Kroz posao sam zaista proputovala svijet, vidjela različite kulture i njihovu modu što je svakako utjecalo na moj stil. Volim šareni portugalski stil, stroge krojeve skandinavskog stila, ali i "old american" klasiku. Rekla bih da je odlika nekoga s dobrim stilom autentičnost, pravilno stiliziranje i postizanje ravnoteže cjelokupnog outfita. Mislim da bi svaka žena u ormaru trebala imati dobru kožnu jaknu i torbu, kvalitetne traperice, pamučne bijele majice te vunene ili kašmirske veste, a ja osobno ne mogu bez svojih torbi, dugog balonera našeg dizajnera Igora Djuge, vintage Diesel traperica i McQueen hlača na crtu. Imam i čitavu kolekciju dugih haljina koje također obožavam.

image
PRIVATNA ARHIVA

Trenutno omiljeni modni brend mi je Chloé koji se vratio svojim boho korijenima s novom kreativnom direktoricom, a volim i Isabel Marant te najnoviju Saint Laurent kolekciju. Od dizajnera iznimno cijenim Toma Forda i Roberta Cavallija, obojica su virtuozi u "izvlačenju" seksepila, svaki na svoj način. Moram spomenuti i brend Alexandra McQueena koji u posljednje vrijeme briljira u krojevima.

Njega kože i make-up

Moja koža je mješovita i na nju uvelike utječe moj posao. Česta snimanja, teška šminka, ali i putovanja dovode ju do raznih stanja - od prištića do suhoće. Rješavam sve po potrebi i s minimalno proizvoda. Ujutro uglavnom samo umivam lice hladnom vodom, stavljam Vitamin C od Skintegre i Beauty of Joseon SPF50. Noćna rutina se sastoji od CeraVe gela i Clinique Cleansing Balma kao sredstva za dvostruko čišćenje, zatim Fat Water od Fentyja i Embryolisse hidratantne kreme.

Kad imam problema s teksturom lica, na njega stavljam glikolnu kiselinu, a po potrebi ubacujem A313 retinol te pimple patches od Cosrxa. Od make-up proizvoda trenutno najviše koristim paletu od Make up Forevera, a koristim i Black Honey od Cliniquea te Milk Blush stick koje stavljam na usne, obraze, ali i kapke. Ostali favoriti su mi Dior Backstage Glow Face paleta, Mac Dervish olovka za usne i Clarins Lip ulje.

S obzirom na to da mi je kosa često izložena toplini, posebnu pažnju posvećujem upravo njezinoj njezi. Nikada ju nisam bojila, niti na njoj radila bilo kakve drastične promjene pa je zahvaljujući tome poprilično zdrava. Od proizvoda za kosu uglavnom koristim Kerastase Genesis liniju i njihovo Elixir Ultime ulje, a najdraži preparat mi je Super Milk od Lusha. Na sebi najviše volim vidjeti klasične voluminozne valove ili zalizanu punđu, smatram da to najbolje pristaje mom obliku lica.

image
Karmen Oblak

Obožavam parfeme, a moj signature miris je Jo Malone Noir Pomegranate za dnevnu upotrebu i Jo Malone Honey Suckle koji obično kombiniram s YSL Libre Intense mirisom za večernje varijante. Najnoviji ulov koji u posljednje vrijeme stalno koristim je Bois Imperial, izrazito čist i aromatičan miris koji je baš poseban. Dakle, rekla bih da, što se tiče parfema varira - od slatkastih pa sve do drvenastih, svježih nota.

Briga o sebi

Kada čujem za pojam self care prvo mi na pamet pada žena u ogrtaču s maskom na licu i krastavcima na očima, ali briga o sebi je puno više od toga. S godinama sam naučila da on kreće upravo iz našeg psihičkog zdravlja. Teško da kakva krema može popraviti našu unutarnju nesigurnost. Mnogo pažnje također posvećujem prehrani i fizičkoj aktivnosti jer smatram da su psihički i fizički aspekt self carea usko povezani te kao takvi idu jedno s drugim.

Nakon 15 godina treniranja, napokon sam došla do neke "zlatne formule" koja mi odgovara, a to je trening snage u teretani tri do četiri puta tjedno i pilates dva puta tjedno. Isto tako, ujutro se rastežem barem pola sata i svaki dan pokušavam hodati što više mogu.

image
Ante Photography

Kada sam se tek počela baviti manekenstvom, imala sam problema s poremećajem u prehrani, a tu sam zapravo najviše vidjela koliko hrana i nutrijenti utječu, ne samo na našu kilažu, već i na izgled kože, kose, noktiju... Jedan od mojih životnih prioriteta je balans, pa tako i u prehrani. Gledam da svakodnevno konzumiram kvalitetne i cjelovite namirnice, ali si ponekad dopustim nešto što bi se možda kategoriziralo kao nezdravo. Od suplemenata svako jutro pijem maca prah, kolagen, tekući klorofil i omega 3, a večernja rutina mi je nešto jednostavnija - prije spavanja uzimam magnezij i ashwaghandu.

Linker
04. listopad 2024 10:34