Lenny Kravitz

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Pojasnio i zbog čega

Ljubio je najljepše žene svijeta, a sada iznenadio priznanjem: "Već 9 godina živim u celibatu"

Glazbenik koji slovi kao seks-simbol traži svoju novu životnu partnericu i ne želi biti intiman ni sa jednom ženom dok ne nađe onu pravu.

Glazbenik koji slovi kao seks-simbol traži svoju novu životnu partnericu i ne želi biti intiman ni sa jednom ženom dok ne nađe onu pravu.

Američki glazbenik Lenny Kravitz slovio je kao jedan od najvećih zavodnika svijeta slavnih, na čiji su šarm i izgled pale brojne ljepotice, no posljednjih nekoliko godina on živi potpuno drugačijim načinom života jer tvrdi da živi u celibatu.

Noseći titulu rock seks-simbola, 60-godišnji Kravitz priznaje da je krenuo na novootkriveno duhovno putovanju, nakon što se odlučio odreći većine stereotipa iz glazbenog svijeta, pa i ležernog seksa bez obaveza.

Kravitz je svojim ljubavnim životom u nekim periodima privlačio čak veću pažnju nego glazbom, ali proslavljeni se glazbenik danas suzdržava od bilo kakve fizičke intimnosti i tako će biti dok ne pronađe pravu ženu, sve je to zahvaljujući promiskuitetu njegova oca. Naime, Lenny je ostao slomljena srca nakon što se otkrilo da je njegov otac, producent NBC vijesti Sy Kravitz, imao aferu dok je bio u braku s njegovom majkom glumicom Roxie Roker.

image

Lenny Kravitz sa svojom zvijezdom na Stazi slavnih

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

U razgovoru za The Guardian, Lenny, čiji je vlastiti brak s glumicom Lisom Bonet okončan 1993. godine, priznaje da je očeva tvrdnja da će on biti baš poput njega postala točna i to ga je činilo depresivnim. "Bio je u pravu. Nakon vjenčanja postao sam sličniji njemu. Postajao sam igrač i nije mi se svidjelo. Nisam želio biti taj tip. Pa sam se s tim morao pozabaviti i trebale su godine za to preuzimanje odgovornosti, disciplinu, pritom ne dopuštajući da me vlastite želje preuzmu", pojasnio je.

Navedena disciplina dovela ga je do devetogodišnjeg celibata dok čeka da nađe životnu partnericu, ali priznaje da bi ga njegova ljubav prema rutini i predvidljivosti mogle omesti u potrazi. "To je duhovna stvar", rekao je o svojoj apstinenciji i načinu života. "Postao sam jako ukorijenjen na svojim putovima, u načinu na koji živim."

image

Lenny Kravitz

LUIS MARIN/EYEPIX GROUP/SHUTTERSTOCK LUIS MARIN/EYEPIX GROUP/SHUTTERSTOCK

A način na koji živi uključuje redovite odlaske u teretanu, a promijenio je i prehranu. "Pa, za mene je potrebno puno napornog rada i discipline da bih bio zdrav. To znači da kad želim jesti junk, ja to ne radim. Primjerice prošlu noć. Radio sam cijeli dan, intervjui, probe do kasno i vratio sam se kući u 23 sata. Morao sam nešto pojesti i nisam stigao vježbati. Otišao sam u teretanu pa odradio 90-minutni trening u 2 ujutro. Ne želim biti u teretani tada, ali znam da moram. Zato što je to dio moje discipline – radi se o tijelu, umu i duhu. Želim da su sva ta tri elementa usklađena. Ako je moje tijelo u formi, a moj duh i um nisu, onda je to samo nešto lijepo za pogledati ili čime se mogu pohvaliti. Koga briga? Za mene, sve to mora biti usklađeno. I moram obaviti posao koji je potreban da bi svi oni bili usklađeni kako bi moje biće moglo biti maksimalno", pojasnio je.

Lenny iza sebe ima brak s Lisom Bonet, s kojom je dobio kćer Zoë, danas 35-godišnju uspješnu glumicu, a s kojom se vjenčao na njezin 20. rođendan 1987. godine. U braku su ostali do 1993. godine, kada su se sporazumno razveli. Nakon toga počeo je izlaziti s manekenkom i pjevačicom Vanessom Paradis, s kojom je bio do 1996. godine, a kasnije je bio zaručen s manekenkom Adrianom Lima i glumicom Nicole Kidman, no niti jednu nije odveo pred oltar.

image

Lisa Bonet i Lenny Kravitz

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Linker
20. lipanj 2024 23:24