IVAN POSAVEC CROPIX
BRZI I ŽESTOKI

Kao dječak je odlazio na matematička natjecanja, zaljubio se u novinarku koja ga je intervjuirala, a danas je nogometna zvijezda

S trinaest godina napustio je obiteljski dom u Metkoviću i svoj život u potpunosti posvetio sportu - bila je to prava odluka za Brunu Petkovića.

S trinaest godina napustio je obiteljski dom u Metkoviću i svoj život u potpunosti posvetio sportu - bila je to prava odluka za Brunu Petkovića.

Iako je bio dobar matematičar i odlazio na natjecanja tijekom osnovne škole koju je pohađao u rodnom Metkoviću, Bruno Petković (29) rano je osvijestio da je nogomet ono čime se želi baviti. Počeo ga je igrati sa šest godina, a već je s trinaest godina zbog sporta napustio obiteljski dom i otišao u Dinamo.

POČECI

Prvih godinu i pol živio je u zagrebačkom stanu tadašnjeg trenera Joze Bandića, a cimer mu je bio Šime Vrsaljko.Upisao je srednju Ekonomsku školu, no nakon trećeg razreda ju napušta i seli u Italiju, gdje je proveo šest sezona igrajući za renomirane nogometne klubove poput Bologne, Hellas Verone i Catanie. U Dinamo se vraća 2018. godine, a godinu dana kasnije debitira za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Njegovi fanovi nikad neće zaboraviti onaj legendarni trenutak na Svjetskom prvenstvu 2022. kad je zabio gol za 1:1 u 117. minuti četvrtfinalne utakmice protiv Brazila i time odveo Hrvatsku na raspucavanje s bijele točke gdje je Hrvatska bila uspješnija i kasnije osvojila broncu.

image

Bruno Petković

PROFIMEDIA, CROPIX, SN

NOVO SPORTSKO POGLAVLJE

No ovaj će napadač gotovo sigurno napustiti Zagreb u ljetnom prijelaznom roku jer je na vrhu liste želja brojnih klubova, ali to će svakako morati blagosloviti njegova supruga, manekenka i ekonomistica Iva Šarić. Njihova ljubav dogodila se prije pet godina na prvi pogled kada je Iva radila kao novinarka koja je intervjuirala slavnog nogometaša. U proljeće 2021. dobili su sina Adriana, a vjenčali su se u prosincu 2023. Žive zajedno sa Ivinim sinovima iz prvog braka, Carlosom i Leonom. "Bruno je super tata, sto posto je uključen u sve, što smatram jako važnim. Živimo sasvim običan život prepun školskih i sportskih obaveza. S četiri muškarca u kući je vrlo dinamično i nikad dosadno. Potrebna je samo dobra organizacija i težnja međusobnom poštovanju"- izjavila je Iva.

image

Bruno Petković i Iva Šarić

INSTAGRAM/IVA_SARIC
Linker
19. lipanj 2024 14:49