PRIVATNI ALBUM
Isabella Rakonić

Influencerica i pravnica o dojmovima iz Cannesa: Družila se sa zvjezdanom elitom, a spasila je i haljinu Penelope Cruz

Poznata je kao velika ljubiteljica putovanja tijekom kojih rado obilazi poznate svjetske destinacije, a može se pohvaliti da je jedna od rijetkih Hrvatica koje su imale priliku prošetati crvenim tepihom prestižnog filmskog festivala. Ovo je njezina priča...

Poznata je kao velika ljubiteljica putovanja tijekom kojih rado obilazi poznate svjetske destinacije, a može se pohvaliti da je jedna od rijetkih Hrvatica koje su imale priliku prošetati crvenim tepihom prestižnog filmskog festivala. Ovo je njezina priča...

Isabella Rakonić jedna je od naših najpopularnijih i najuspješnijih influencerica, koju na Instagramu prati više od 420 tisuća pratitelja, a s kojima dijeli svoju ljubav prema putovanjima, umjetnosti i modi. Poznata je kao velika ljubiteljica putovanja tijekom kojih rado obilazi poznate svjetske destinacije, a može se pohvaliti da je jedna od rijetkih Hrvatica koje su imale priliku prošetati crvenim tepihom Filmskog festivala u Cannesu. Ove je godine tamo bila već po trinaesti put.

"Biti u Cannesu i gledati premijere najnovijih filmova svjetskih poznatih redatelja doista je velika čast. Moja priča s Cannesom je striktno poslovne naravi, radila sam na početku internship u jednoj distribucijskoj kući, uz sve zadovoljstvo koje bivanje u Cannesu za vrijeme festivala donosi popratno. Moja priča započela je preko rada u filmskoj industriji te se kasnije s vremenom proširila i na Instagram suradnje izvan te industrije vezano za razne sponzore i aktivacije", otkrila nam je Isabella.

Prvi put se tamo našla prije 13 godina, no prisjetila se svog prvog odlaska na festival, a zanimalo nas je i je li se od tada do danas nešto promijenilo. "Moj prvi odlazak na premijeru u Palais bilo je davne 2010. godine. Sjećam se kako je sam proces spremanja bio uzbudljiv, a pogotovo odlazak na crveni tepih. Tada nije bilo niti blizu toliko securityja i drugih sigurnosnih mjera kao danas. Glumice i glumci te drugi poznati i slavni šetali su ulicama Cannesa bez svoje sigurnosne pratnje. Danas samo izađu iz hotela da bi ušli u auto. Grad je odisao većom razinom luksuza i opuštenosti za razliku od danas, gdje se sve vrti oko Instagrama i Instagram modela za razne reklame. Na trenutke kao da je pao u zaborav glavni razlog zašto su svi tu. Većina influencera i modela nakon pojavljivanja na crvenom tepihu izađu na stražnja vrata i ne pogledaju film na čiju premijeru su došli", ispričala je Isabella.

image
PRIVATNI ALBUM

A je li imala priliku upoznati neku od svjetskih zvijezda i družiti se s njima? "Imala sam brojne prilike! Najdraži su mi bili Jackie Chan, Woodie Allen, Penelope Cruz i Pedro Almodóvar", pohvalila se. Isabella s festivala nosi brojne uspomene i lijepe trenutke, no jedan trenutak bi ipak izdvojila kao njoj najdraži. "Meni osobno najdraži trenutak je kada se završi prikazivanje filma i započnu zasluge uz veliki pljesak i uzvike. Istovremeno na ekranu prikazuju se lica glumaca i redatelja te njihovo iznenađenje reakcijom publike, sreća, osmijesi i zadovoljstvo koji su ujedno jako inspirativni", zaključila je.

image
PRIVATNI ALBUM

Poznatim crvenim tepihom prošetala je u glamuroznim izdanjima, koje pomno bira, a ove se godine pojavila u haljini iz Mango Capsule kolekcije. "Osjećaj je famozan, no ujedno i malo zastrašujući zbog velike količine reportera i fotografa koja nije usporediva ni sa jednim drugim događanjem na kojem sam bila, a pogotovo onima u Republici Hrvatskoj.

U vrijeme dok sam pisala blog naši domaći dizajneri nisu vidjeli potencijal da nosim njihove kreacije za crveni tepihu u Cannesu kako bi ispromovirali svoj brend, tako da sam počela (i nastavila) lookove uzimati iz H&M showrooma iz njihovih posebnih kolekcija. Ove godine više celebrityja se pojavilo na Met Gali u H&M kreacijama tako da mi je drago da look za crveni tepih ili neki sličan black tie event ne mora nužno imati više od četiri znamenke da bi bio relevantan, već je bitna inovativnost dizajna i kako ga osoba nosi. Ove godine sam se od par haljina koje sam ponijela iz Zagreba na kraju odlučila otići u Mango trgovinu u Cannesu i kupiti haljinu iz njihove Capsule kolekcije. Moram priznati da se haljina fenomenalno uklopila i da sam dobila puno pozitivnih reakcija i komentara na taj potez", ispričala nam je Isabella.

image
PRIVATNI ALBUM

Pri dolasku na crveni tepih pazi se na svaki detalj, baš kao i tijekom šetnje i odlaska na premijeru. A da je uistinu sve tako glamurozno kako djeluje na fotografijama i snimkama, potvrdila nam je i Isabella. "Dolazi se autom ili pješice te se ide na tepih nakon pokazivanja ulaznice. Prvo ide publika te na kraju kada su svi na svojim mjestima u dvorani, na tepih dolazi ekipa iz filma. Nema korištenja mobilnih telefona, politika oko toga na najstrožoj mogućoj razini. Ove godine sam upoznala Barryja Keoghana na premijeri filma Bird u kojem je imao jednu od glavnih uloga. Nakon filma uvijek je organizirana večera ili after party. Najčešće u vilama iznad Cannesa ili u poznatom klubu Silencio gdje se također skupljaju mnoge zvijezde. Prošle godine sam se iznenadila kada sam shvatila da pored mene pleše Emily Ratajkowski s dečkom i prijateljicama", otkrila je Isabella.

image
PRIVATNI ALBUM

Može li ona zamisliti da živi životom svjetskih zvijezda koje se tamo pojavljuju i kojima su takva događanja uobičajena? "Iskreno, kada pokušam zamisliti mislim da ne bih pristala na taj život. Previše kompromisa, premalo privatnosti i anonimnosti", govori naša sugovornica.

image
PRIVATNI ALBUM

Isabella je s nama podijelila jednu anegdotu, točnije pomalo čak i opasnu situaciju s Penelope Cruz, vatrom i haljinom. "Prije par godina sam pomogla Penelope Cruz da ne spali haljinu! Naime, bile su postavljene svjećice uz foto wall do jednog partyja i dok su se uz isti brojni poznati slikali, duga haljina jedne dame jako se približila jednoj od svijeća na podu te, kako sam prolazila baš iza nje, upozorila sam ju i pomaknula joj haljinu. U tom trenu sam skužila da je to bila Penelope Cruz!", prisjetila se situacije sa slavnom latino glumicom.

Isabella je velika obožavateljica umjetnosti i putovanja, pa nas je zanimalo i koja je njezina sljedeća destinacija? "Trenutačno se opet fokusiram na obrazovanje i polaganje nekih dodatnih ispita, tako da za sada nemam ništa u planu osim ljetovanja u Italiji", otkrila nam je.

Osim što je posvećena poslu i hobijima, puno pažnje posvećuje i svom obrazovanju. Završila je tri fakulteta, među kojima su i studiji prava. Vidi li se jednog dana možda u sudnici ili u nekom odvjetničkom uredu? "Dva od tri fakulteta su pravna, kako onaj u Zagrebu, tako i onaj u SAD-u. Radim u struci i vidim se sve više na tom putu, no nikad se ne zna kakvi izazovi i ideje me još čekaju", zaključila je.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

I za kraj, što se njezinog privatnog života tiče, Isabella nam je otkrila koliko ima vremena za ljubav i koliko joj znači partnerova podrška. "Uzajamna podrška je najljepši dio svakog odnosa, a ljubav je prioritet, te bez iste ništa drugo ne bi imalo smisla ako se nema s kime podijeliti", poručila je sretno zaljubljena Isabella koja detalje o svom odabraniku ipak ne želi otkrivati.

Linker
15. lipanj 2024 10:03