TUNEL LJUBAVI

Filmska ljubavna priča: The Boss već 35 godina ljubi istu ženu, ali nije uvijek bilo tako

Legendarnog američkog rokera Brucea Springsteena supruga Patti Scialfa prati kao gitaristica i prateći vokal E Street Banda.

Svjetska turneja "2023 Tour" legendarnog američkog rokera Brucea Springsteena i njegovog pratećeg E Street Banda tijekom koje će do 10. prosinca održati 90 davno rasprodanih koncerata u Europi i Sjevernoj Americi, sigurno će se upisati u povijest diskografije kao jedna od najuspješnijih. Originalno je bila zamišljena kao promocija albuma "Letter to You" iz 2020. godine, ali je morala biti odgođena zbog pandemije koronavirusa. To je osamnaesta The Bossova turneja i petnaesta na kojoj ga kao gitaristica i prateći vokal prati žena njegovog života Patti Scialfa, koja se njegovom bendu kao jedina ženska članica, priključila 1984. na turneji "Born in the U.S.A."

image

Bruce Springsteen

PAUL BERGEN AFP

Iste je godine započela i njihova ljubavna kemija, ali se Bruce Springsteen u međuvremenu, doslovce preko noći, oženio s glumicom Juliannom Phillips, s kojom je u braku izdržao četiri godine - od 13. svibnja 1985. kad su se vjenčali u ponoć u Lake Oswegu u Oregonu do 1. ožujka 1989. kad je sudski finaliziran njihov razvod.

image

Bruce Springsteen i Patti Scialfa 1988.

STEVE POOLE/ANL/SHUTTERSTOCK

Doslovce nikome u najbližem Springsteenovom krugu nije bilo jasno kako je luda zaljubljenost uspjela zaslijepiti The Bossa i odvratiti njegovu pozornost od crvenokose Patti Scialfe za koju su, kako se kasnije pokazalo, svi bili uvjereni da je rođena žena za njega. Savršeno se razumiju, bave se istim poslom, zanimaju ih iste stvari, obožavaju zajedno razgovarati, smijati se i piti pivo s prijateljima, što s Juliannom Phillips nikad nije bio slučaj.

image

Bruce Springsteen i Patti Scialfa devedesetih

IBL/SHUTTERSTOCK

No, ta kriva odluka nagnala je Patti Scialfu da ne prihvati Springsteenov poziv da mu se ponovno pridruži na turneji "Tunnel of Love Express", jer je upravo spremala pjesme za svoj prvi solistički album, ali se srećom predomislila. I već 35 godina su zajedno, a 8. lipnja proslavit će i 32. godišnjicu braka koji je po svemu sudeći čvršći nego ikad.

image

Beč su posjetili 2003.

KARL SCHOENDORFER/SHUTTERSTOCK

Oboje rođeni u New Jerseyju, glazbene karijere započete sedamdesetih, upoznali su se u baru The Stone Pony gdje je Springsteen gledao njen nastup s gitaristom i pjevačem Bobbyjem Bandeirom. Da su rođeni jedno za drugo shvatili su na turneji "Tunnel of Love Express", čiji naziv možda najbolje opisuje što se među njima tada zbivalo, a zadnja je za to saznala - Springsteenova supruga Julianne, koja je po završetku turneje podnijela zahtjev za razvod.

Bruce i Patti su se 1990. preselili u Los Angeles, gdje je rođen njihov najstariji sin Evan, a iduće godine su se vjenčali i dobili kćer Jessicu. Sina Samuela dobili su 1993., a te godine su se preselili u New Jersey, gdje žive na farmi konja u Colts Neck Townshipu. Obitelj je jako povezana, a najstariji sin Evan je pjesnik i glazbenik, kći Jessica je američka reprezentativka i prvakinja u preponskom jahanju, a najmlađi sin Sam je profesionalni vatrogasac.

image

Patti Scialfa i Bruce Springsteen s djecom Evanom, Jessicom i Samuelom 2018.

KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK

U svojoj autobiografiji "Born to Run" Springsteen je opisao njihov obiteljski život: "‘Kada smo postali roditelji, Patti i ja smo znali da će nam djeca biti i ostati glavni prioritet. Sve je bilo podređeno njihovim školskim obvezama, rođendanima, natjecanjima i drugim aktivnostima, a uz njezinu organiziranost i planiranje, u tome smo i uspjeli. Trudio sam se svim silama biti koliko god je to moguće prisutan u njihovim životima, no to u mom poslu, nažalost, nije bilo uvijek moguće. Za odgoj naše djece najzaslužnija je Patti, ona je na svojim leđima iznijela lavovski dio tog posla i na tome ću joj biti zauvijek zahvalan." A lani su postali djed i baka, jer je njihov sin Sam sa zaručnicom dobio kćerkicu Lily Harper Springsteen, koju Bruce i Patti - obožavaju.

image

Bruce Springsteen i Steven Van Zandt u Amsterdamu

PAUL BERGEN AFP
Linker
15. travanj 2024 13:36