SUSRET SVJETOVA

Domaći glumci i preljub: ‘Ako nam je do nekog stalo, nećemo bježati u tuđi krevet‘

Glumci Iva Jerković, Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić i Ivan Čuić progovorili su o temi predstave ‘Tvorničke postavke‘, redateljskog kazališnog prvijenca Ksenije Marinković.

Tema je vječna i uvijek aktualna svejedno događa li se nama samima ili drugima. Na pitanje je li preljub začin braka ili put u propast pokušavaju odgovoriti ‘Tvorničke postavke‘, redateljski kazališni prvijenac Ksenije Marinković, kojim kazalište Moruzgva započelo novu kazališnu sezonu. Najavljuje se kao ljubavna, erotska, glazbena i politička komedija situacije, a u glavnim ulogama nastupaju Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić.

Njima su pripale uloge dva para: uglednih zagrebačkih supružnika, liječnika i sveučilišne profesorice, sa zavidnom karijerom, mirnim obiteljskim životom i političkim ambicijama te dalmatinskih Influencera koji će u njihov život unijeti neočekivani dašak svježine.

image

Iva Jerković i Ivan Čuić

VEDRAN PETEH CROPIX

"Afere se događaju ljudima, htjeli to oni ili ne, što se vidi i iz sukoba svjetova u našoj predstavi. Privatno mogu samo teoretizirati, biti čvrsta u stavovima i jako pametna, ali u takvim situacijama nikad ne znate što će biti i kako ćemo reagirati. Po meni je to uvijek individualna priča koju treba pokušati razriješiti na najbolji mogući način, bez stigme i predrasuda", kaže glumica Iva Jerković, čiji je ljubavni status - sretno zauzeta.

Njezin glumački partner Ivan Čuić privatno je igrač na duge staze, pa je već osam godina u vezi s kolegicom iz Ljubljane zbog koje je u međuvremenu naučio i tečno progovorio - slovenski.

image

Iva Jerković i Ivan Čuić

MATEA SMOLčIć SENčAR

"Moralno gledajući preljub ne može pomoći vezi, to sigurno nije dobar način za osvježavanje ili spašavanje veze. A bih li mogao oprostiti sebi ili drugoj osobi ovisi o tome kakav je odnos, koliko dugo smo skupa i koliko se volimo. Ako jako volim partnericu, sve bih joj oprostio", kaže Ivan Čuić.

image

Ana Begić Tahiri i Amar Bukvić

MATEA SMOLčIć SENčAR

"U predstavi igramo na kartu da takve stvari mogu poboljšati brak, ali privatno mislim da to nije tako jednostavno. Preljub je put u kaos i propast veze: ako nam je do nekog stalo moramo se za njega boriti, a ne bježati u tuđi krevet", kaže Amar Bukvić, koji sa suprugom Almom odgaja sina Amana i kćer Amal.

image

Amar Bukvić i Ana Begić Tahiri

VEDRAN PETEH CROPIX

"Nemam pravi odgovor na to pitanje, niti mogu pretpostaviti što bi bilo, kad bi bilo... To je u svakom slučaju put u nepoznato s nepoznatim ishodom", zaključuje glumica Ana Begić Tahiri, supruga i majka 11-godišnje kćeri Lane.

Pogledajte ‘Tvorničke postavke‘: 9., 16. i 22.10. Zagreb – kazalište Vidra, 08.10. Split, 20.10. Rijeka - HKD na Sušaku, 23.10. Đurđevac - Dom kulture, 25.11. Vodice - Pučko otvoreno učilište

Linker
20. travanj 2024 02:28