inspirativan par

Divna priča Tihane i Saše Zalepugina: Ljubav im se dogodila nakon 14 godina poznanstva

"Dopuštene su male tajne među supružnicima, poput malog crnog fonda, ali neka to ne ide dalje od toga…", otkrila je svojedobno Tihana tajnu uspješnog braka.

Zauvijek nas je napustio jedan od najpoznatijih televizijskih novinara i urednika Saša Zalepugin.

Osim svojom uspješnom televizijskom karijerom, ali i kasnijim zanimanjem za radiesteziju, javnost je oduševio i ljubavnom pričom s modnom agenticom Tihanom Harapin Zalepugin.

image

Tihana Harapin Zalepugin i Sasa Zalepugin 2005. godine

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Bili su jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih domaćih javnih parova, a upoznali su se još 1974. godine kad su zajedno radili, no ljubav im se dogodila 14 godina kasnije, kada su surađivali na zadnjem izboru za Miss Jugoslavije ’88. Početkom godine su proslavili 30. godišnjicu, a prije Tihane, Saša je bio u braku iz kojeg ima sina Sašu.

"Hvar je za mene i Sašu ‘naš otok‘ jer smo se tamo upoznali 1975. godine, dok sam ja radila kao manekenka, a on kao režiser. Tu smo se zapazili, a ljubav se dogodila 14 godina kasnije te smo se vjenčali 1992. godine", otkrila je prije tri godine za Gloriju bivša manekenka i agentica.

"Zaprosio me na Ibizi, baš na njegov rođendan, u srpnju. Odmah mi je tada rekao da bi volio da se na moj rođendan, za mjesec i pol dana, i vjenčamo. Tako je i bilo", ispričala nam je prije nekoliko godina Tihana i dodala da su svadbu imali u restoranu, nekad legendarnom, "Kod Drageca" u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt.

Na svom je vjenčanju nosila dugu bijelu suknju i bijeli sako, nije to bila klasična vjenčanica. U ruci je pak držala buketić bijelih orhideja.

"Došlo nam je puno ljudi s kojima smo se tada družili, došli su i Ćiro Blažević, Dimitrije Popović i mnogi danas poznati. A sutradan smo opet imali svadbeni ručak, u Okrugljaku, za uži krug", prisjetila se.

Tihana je otkrila i koja je tajna njihovog dugovječnog braka.

image

Svako su ljeto provodili na Hvaru. Ova fotografija snimljena je 2008.

DAMJAN TADIC/CROPIX CROPIX

"U brak je važno ući kao formirana osoba jer se od oba partnera traži tolerancija i uzajamno usklađivanje, ne može niti jedan tvrdoglavo tupiti svoje i držati se samo svojih principa. Jedino tako će ih, kad nestanu fizika i kemija, spajati prijateljstvo u kojem se opet treba truditi uživati u malim stvarima, upriličiti si svakodnevne male radosti. Nikako ne skupljajte negativne emocije, ne liježite u krevet s problemom, raščistite ga dok ste još budni. Dopuštene su male tajne među supružnicima, poput malog crnog fonda, ali neka to ne ide dalje od toga…", rekla je.

Zalepugin je 16. listopada doživio moždani udar, a otada se nalazio u bolnici u induciranoj komi. Nažalost, danas je stigla najtužnija vijest.

"Zbogom dušo moja, jedino moje - čekaj me", napisala je Tihana danas na Facebooku.

image

Na 74. Zlatnoj igli 2009. godine

BORIS KOVACEV/CROPIX
Linker
17. travanj 2024 11:50