ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK
Diorova muza

Ava Phillippe, kći Reese Witherspoon, predodređena je za uspjeh: Snimila je kampanju za prestižnu parišku modnu kuću

Najstarijoj od troje djece dobitnice Oscara, vrata u svijetu mode vrata otvorio je holivudski background i svesrdna podrška mame čija je bila ‘kopija‘ dok zbog važne kampanje nije potamnila kosu.

Najstarijoj od troje djece dobitnice Oscara, vrata u svijetu mode vrata otvorio je holivudski background i svesrdna podrška mame čija je bila ‘kopija‘ dok zbog važne kampanje nije potamnila kosu.

Do prestižne suradnje u svijetu mode vodi trnovit, vijugav put. Uključuje vrlo naporan rad na sebi, odlaske na bezbrojne castinge, mentalnu snagu i debelu kožu (treba moći otrpjeti ukorijenjen seksizam, pipkanja ili omalovažavanja iza kulisa revija). Uz to, treba biti uporan poput Joba ne bi li na kraju stigla nagrada koja mijenja život: kampanja za veliko ime u modnom svijetu. No Ava Phillippe, kći holivudske zvijezde Reese Witherspoon i glumca Ryana Phillippea, sve je to elegantno preskočila. Nije se morala dokazivati. Dobro znano prezime i nevjerojatna sličnost s majkom bili su dovoljni da postane zvijezda nove kozmetičke kampanje Diora. Predstavila je novu, tamniju boju kose: donedavna plavuša postala je brineta. Promjena boje kose mnoge je iznenadila, no čini se da je najnovija transformacija (nije joj prvi put da mijenja boju kose) dosad najbolja.

Kao profinjena brineta, Ava uvjerljivo utjelovljuje francuski chic i eleganciju Diora, čime se svrstala među slavne ambasadorice modne kuće: radi se, među ostalima, o španjolskoj kantautorici Rosalíji, Charlize Theron, Elizabeth Debicki te Rihanni, zaštitnom licu kultnog mirisa J‘Adore.

Odjevena u bezvremensku crno-bijelu kombinaciju, ogrtač bez rukava, crnu dolčevitu i svijetlu minicu s printom nalik na grafite te neizbježnom Miss Dior torbicom, na fotografiranju za Harper‘s Bazaar i razgovor kojim je potvrdila prestižnu suradnju, Ava Phillippe je podijelila detalje o svom novom looku.

"Nosim ovaj ogrtač jer je bezvremenski i elegantan. Htjela sam ga sam spojiti s nečim snažnim i upečatljivim pa sam odabrala ove stvarno cool čizme s kopčom. Volim imati tu ravnotežu upečatljivog i elegantnog – stvarno je zabavno igrati se time. Volim spajati te različite stvari, a to se odražava i na kozmetici: koristim Dior rumenilo i ružičasto ulje za usne, a kosu smo održali pomalo nestašnom, ali i mekom i ženstvenom – baš je "Diorovski" osjećaj spojiti te elemente u ravnotežu", rekla je.

image

Avi nije prvi put da mijenja boju kose, eksperimentirala je i u ljeto 2015. godine

STOIANOV/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Razvoj svog modnog stila, 25-godišnjakinja je opisala kao "evoluciju obraćanja pažnje na detalje i načina na koji se ponaša". Kaže da je počela shvaćati "koliko suptilnije stvari, poput teksture i sjajnog kroja, mogu promijeniti izgled" a pritom je došla do saznanja da način na koji se ponaša, odnosno samopouzdanje koje joj pruža visoka moda, utječe na to da se dobro osjeća.

Kad su je za modni magazin zamolili da izdvoji najupečatljiviji modni trenutak posljednjih godina, rekla je da je to bila promjena boje kose. "Prirodna sam plavuša, no prvi put sam obojila sam kosu u tamnu dok sam bila na sveučilištu. Svi, čak i moja majka, bili su iznenađeni. Iskreno rečeno, ta promjena je utjecala na mnogo mojih modnih izbora u to vrijeme i dodala mi je malo više prednosti. Usuđujem se reći da je ono što je izvukla na površinu bilo zabavno."

image

Ava s majkom dolazi na Fendijevu reviju u sklopu Haute Couture tjedna mode,ove godine u Parizu: izgledaju kao sestre

MARIJO COBRETTI/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA MARIJO COBRETTI/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Avi suradnja s Diorom nije prva u svijetu mode. Sudjelovala je u kampanji za Halls of Ivy, blagdansku kolekciju 2021. Beyoncéine modne marke Ivy Park. Iste godine postala je zaštitno lice ograničenog izdanja kolekcije Bridgerton Pat McGrath Labs, reklamirala je brendove Pat McGrath i Rodarte. Sve je, dakako počelo prije nekoliko godina reklamiranjem modne linije njene majke Draper James.

Dodajmo i to da bi Avi, da joj kojim slučajem, treba preporuka za uspješan start u svijetu mode, to mogla dobiti od Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow i Jennifer Garner, maminih bliskih prijateljica. Osim njih, o Avi bi koju dobru riječ (da joj je to, kojim čudom, potrebno) mogle reći Salma Hayek Pinault, supruga milijardera Françoisa-Henrija Pinaulta koji kontrolira francusku luksuznu trgovačku grupu Kering ili Glenn Close jer je njen otac Ryan Phillippe s njima dijelio set, piše Daily Mail.

image

Reese Witherspoon s djecom iz prvog braka, sinom Deaconom i kćeri Avom kad su bili klinci

BOAZ/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Osim što ima slavne roditelje, kampanja o kakvoj njene vršnjakinje bez holivudskog backgrounda mogu samo sanjati, nameće se pitanje tko je Ava Phillippe? Rodila se u prvom braku dobitnice Oscara s glumcem Ryanom Phillippeom. Ime je dobila po legendarnoj Avi Gardner (mama joj ga je odabrala jer je bila jedina žena u životu Franka Sinatre koja ga je mogla spustiti na zemlju).

Ima pet godina mlađeg brata Deacona Phillippea te 12-godišnjeg polubrata Tennessee Totha kojeg je njezina majka dobila s drugim suprugom Jimom Tothom, voditeljem odjela za talente u moćnoj kompaniji Creative Artists Agency. Par se formalno razveo u kolovozu prošle godine, piše People, no nema sumnje da bi utjecajan menadžer, da joj to u karijeri zatreba, Avi priskočio u pomoć. Diplomirala je na collegeu u sklopu Berkeleya, zasad je teško reći koji joj je predmet bio glavni no mogao bi biti umjetnički jer na svom Instagram profilu često objavljuje radove: slike, skice, fotografije i poeziju. Koliku podršku ima u obitelji, oslikava situacija đto se dogodilo kad je Ava podijelila objavu da "nije baš zadovoljna" jednim radom. Njezina mama smjesta joj je odgovorila: "Ovo je prekrasno! Obožavam tvoju umjetnost". Nema sumnje da holivudska glumica obožava i Avinu karijeru u modi. Stoga je za očekivati da nova (nepo) zvijezda jednostavno predodređena za uspjeh. Ne može propasti sve i da želi. Dugo bi još mogla sjati na nestalnom modnom nebu.

Linker
27. rujan 2024 14:02