PRIVATNI ALBUM
Pripreme na snijegu

Zrinka Ljutić vratila se iz Argentine i otkrila čime ju je oduševio najjužniji grad na svijetu

Dvadesetogodišnja skijašica govori što treba vidjeti ako vam se na putu nađe grad Ushuaia, kakva je lokalna hrana te kakvi su skijaški uvjeti na glečeru Martial.

Dvadesetogodišnja skijašica govori što treba vidjeti ako vam se na putu nađe grad Ushuaia, kakva je lokalna hrana te kakvi su skijaški uvjeti na glečeru Martial.

Teško da je netko osim strastvenih putoholičara i ljubitelja geografije čuo za argentinski grad Ushuaia, najjužniji grad na svijetu koji se nalazi na otoku Isla Grande de Tierra del Fuego, i koji je posljednjih mjesec dana bio privremeno boravište naših najuspješnijih skijašica Zrinke Ljutić i Leone Popoviće te Filipa Zubčića kojem je to bio prvi posjet tom lučkom gradu kojeg okružuju visoke snježne planine. No, naši skijaši nisu tamo bili na odmoru već na slalomskim pripremama za skorašnju skijašku sezonu jer u Argentini je trenutno zima, odlični su uvjeti za treninge, obilje je pravog snijega i staze su vrhunske. Nešto što je u Europi trenutno teško za pronaći.

image

Filip Zubčić, Zrinka Ljutić i Leona Popović

PRIVATNI ALBUM
image

Na izletu brodom s Leonom Popović

PRIVATNI ALBUM

O dojmovima s te egzotične destinacije porazgovarali smo sa Zrinkom Ljutić koja se ovih dana vratila iz Argentine. ‘‘Super su bili uvjeti za treninge, prava zima, dovoljno snijega i odlične staze. Tamo su bili i drugi skijaši iz svjetskog kupa tako da je bilo odlično društvo, s njima sam i trenirala što mi je pomoglo da vidim gdje sam s formom", kazala nam je Zrinka. Otkrila nam je i da od ove sezone skija na Atomic skijama koje je u Argentini isprobala i na koje se odmah priviknula. "Sve u svemu jako sam zadovoljna ovim pripremama", kazala nam je naša skijašica koja je u novoj sezoni priskrbila i osobnog sponzora, prestižni Red Bull koji se priklanja samo vrhunskim sportašima. Od Zrinke, koja je prošlu sezonu odradila odlično, očekuju se novi vrhunski rezultati, kao i od ostalih članova hrvatske skijaške reprezentacije.

image

U novu sezonu Zrinka kreće na novim skijama

PRIVATNI ALBUM
image

Zrinka Ljutić s tatom Amirom i Leoninim trenerom Goranom Račkim

PRIVATNI ALBUM

Unatoč skoro cjelodnevnim treninzima Zrinka, Leona i Filip imali su vremena i za razgledavanje Ushuaia. ‘‘Inače smo uvijek smješteni u nekom planinskom selu gdje nema nikakvih sadržaja, a ovdje smo baš bili smješteni u gradu, što nam je odlično jer smo ipak u doticaju s civilizacijom. Večeri bismo koristili za šetnje, upoznavanje grada, šoping i večeru. Nauživala sam se mesa, odličnih argentinskih stejkova, fine ribe i svježeg lososa. Hrana im je stvarno super, a super je i ta njihova netaknuta divlja priroda. Jedan dan otišli smo i na izlet brodom u razgledavanje morskih lavova, tako da smo uspjeli pronaći malo vremena i za sebe", rekla nam je Zrinka koja je i pasionirana fotografkinja pa će njezine albume uglavnom sa skijaških terena upotpuniti i nove fotografija iz ove daleke egzotične destinacije udaljene tek 1100 kilometara od Antarktičkog poluotoka.

image

Hrvatski grb u gradu Ushuaia

PRIVATNI ALBUM
image

Morski lavovi koji se najbolje vide iz broda

PRIVATNI ALBUM
image

Grad omeđen planinama i glečerima nalazi se na morskom kanalu Beagles

PRIVATNI ALBUM
Linker
03. listopad 2024 08:05