BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Opet skupa

Zajedno nakon 16 godina: George Clooney i Brad Pitt snimili film koji jedva čekamo vidjeti

Nedavno je objavljen trailer filma "Wolfs" u kojem dugogodišnji prijatelji ne progovaraju ni riječ, a toliko im je značio da su ga snimili uz manje honorare jer žele da triler dobije i kazališnu verziju.

Nedavno je objavljen trailer filma "Wolfs" u kojem dugogodišnji prijatelji ne progovaraju ni riječ, a toliko im je značio da su ga snimili uz manje honorare jer žele da triler dobije i kazališnu verziju.

Otkad su prije godinu i pol dana "uhvaćeni" na setu filma "Wolfs" u New Yorku, George Clooney i Brad Pitt privlače pozornost prvim zajedničkim filmom poslije čak šesnaest godina! Posljednji put su zajedno snimali kriminalističku komediju "Spaliti nakon čitanja" u kojoj su tumačili glavne uloge i čini se da su se, od tada do danas, odmarali jedan od drugog u glumačkom smislu.

O čemu je riječ u novom projektu i zašto su u tolikoj mjeri tajanstveni, pitanja su na koja odgovor ne daje ni nedavno objavljen teaser. Stvar je u tome da u sceni filma "Wolfs" koja traje oko 45 sekundi, vidimo holivudske frajere kako se šutke voze u automobilu. Za volanom je Clooney, izgleda iznervirano dok se Pitt vrpolji na mjestu suvozača, prenosi Daily Mail. Otvara pretinac za rukavice, no Clooney ga zatvara s još ljućim izrazom lica. Pada kiša, struganje brisača po vjetrobranu vozila jedini je zvuk u neobičnom isječku u trileru.

Radnja filma prati dvojcu "fixera" odnosno profesionalaca specijaliziranih za rješavanje kojekakvih problema. Odlično im ide dok ne naiđu na kobnu prepreku kad im se dodijeli isti zadatak. Iza filma stoji Apple TV+, a Pitt i Clooney u tolikoj su mjeri oduševljeni pričom koju je napisao Jon Watts, ujedno redatelj trilera, da su umanjili svoje honorare kako bi triler "Wolfs" dobio kazališnu verziju.

U međuvremenu se doznalo da je u nadmetanju za prava na film sudjelovalo desetak kompanija, među njima bili su Sony, Lionsgate, Annapurna, MGM, Universal, Warner Bros, Apple, Netflix, te Amazon.

"Bilo je to uzbudljivo razdoblje, bio je to jedno od onih čudnih nadmetanja koja se događaju s vremena na vrijeme, a kraj je bio prilično ekstreman. Apple je došao sa stvarno značajnom cifrom za Brada i mene", otkrio je Clooney za Deadline prije dvije godine potvrđujući da su pristali na umanjenu plaću. Uz Clooneya i Pitta u uloge su u filmu ostvarili Amy Ryan, Austin Abrams, Poorna Jagannathan, ali i naš proslavljeni glumac Zlatko Burić koji je 2022. godine osvojio europskog Oscara u kategoriji za najboljeg glumca. Burić je priznanje dobio zbog uloge ruskog tajkuna Dimitrija u filmu "Trokut tuge" koji je u Cannesu osvojio Zlatnu palmu.

Vjeruje se da bi u prvom zajedničkom filmu dugogodišnjih prijatelja Pitta i Clooneya od 2008., moglo biti više akcijskih scena jer je redatelj Jon Watts poznat po akcijskim spektaklima iz franšize "Spider-Man" s Tomom Hollandom, hororu "Klaun" iz 2014. te trileru ceste "Cop Car" snimljenom 2015. godine, premda ih teaser ne prikazuje.

Posebnu draž filmu daje činjenica da su mu glavne zvijezde bliski prijatelji koji se obožavaju (javno) podbadati. Zabavnu naviku da si rade spačke, Brad Pitt i Clooney stekli su otkad su 2000-tih snimali hitove "Oceanovih jedanaest", "Oceanovih dvanaest" i „Oceanovih trinaest".

image

Brad Pitt i George Clooney na seu filma ‘Wolfs‘
u veljači prošle godine

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

Stoga je George Clooney objeručke iskoristio priliku bocnuti Pitta s kojim se druži dvadesetak godina, tijekom razgovora za Entertainment Tonight kad je najavio njihovu suradnju u trileru Jona Wattsa. Kad se poveo razgovor o Bradu, glumac je rekao: "Onaj lijepi dečko Pitt? Da, trebao mu je posao. Iako je nadobudna osoba", nasmijao je Clooney gledatelje. O prijateljskim podvalama kojima zabavljaju javnost mogao bi se snimiti film, zasad vodi nekadašnja zvijezda "Hitne službe" no nema sumnje da će mu frend, koji je poput "tihe vode što brege dere", dostojno uzvratiti.

Linker
26. lipanj 2024 12:08