DARKO TOMAŠ/ CROPIX
Pobjednik showa "Zvijezde pjevaju"

Talentirani glumac i koreograf pobjedom u showu ostvario si je jednu od želja, a priželjkuje si kuću u Španjolskoj: "Sanjaj male stvari..."

Igor Barberić mnogima je bio favorit od samog početka 13. sezone showa "Zvijezde pjevaju", a nakon finalne emisije gledatelji su složni kako je pobjeda itekako zaslužena.

Igor Barberić mnogima je bio favorit od samog početka 13. sezone showa "Zvijezde pjevaju", a nakon finalne emisije gledatelji su složni kako je pobjeda itekako zaslužena.

Koreograf i glumac Igor Barberić još je jednom dokazao koliko je talentiran i svestran odnijevši pobjedu u showu „Zvijezde pjevaju”. Svojim je nastupima uz vodstvo mentorice Ivane Kindl uspio šarmirati i žiri i publiku. Kako nam je priznao prije početka showa, nastup u „Zvijezde pjevaju” već mu je dugo jedna od životnih želja, a mentoricu Ivanu, s kojom je odlično „kliknuo”, je i priželjkivao.

image

Igor Barberić i Ivana Kindl

DARIO NJAVRO ZA HRT

„Olakšanje mi je što mi je Ivana mentorica. Nju sam priželjkivao i kad smo počeli raditi zajedno sve nam je super išlo, a osobito taj ljudski, svakodnevni odnos”, izjavio je Igor koji je svoju karijeru započeo kao glumac u mjuziklima u Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj, a potom, po povratku u Hrvatsku, kao koreograf i redatelj nekih od najvećih mjuzikl hitova u Hrvatskoj. Dobitnik je tri nagrade hrvatskog glumišta, dvije za režiju za mjuzikle “Mamma Mia” i “Footloose” te jedne za koreografiju i to za kultni mjuzikl - “Chicago”. Iza sebe ima više od 50 predstava, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europe iz koje se vratio u Hrvatsku zbog projekata.

image
DARKO TOMAŠ/ CROPIX

„Vratio sam se zbog nekoliko dobrih kazališnih projekata, od kojih je onda sve krenulo u redateljsko-koreografskom smjeru. U međuvremenu sam više počeo raditi na televiziji, a manje u kazalištu, i iako bih volio ponekad raditi nešto i u inozemstvu, dosta je teško to ostvariti jer sam stalno u nekom poslu”, otkrio nam je Igor te dodao kako je najveća razlika između zapada i nas u tome što su oni kod stvaranja predstava jako dobro, organizirani, disciplinirani i rade tako da sve bude završeno u zadanom roku jer svako odstupanje od plana košta. A njega i u 52. godini i dalje pogoni strast za stvaranjem i kreativnošću.

image
DARKO TOMAŠ/ CROPIX

„Sve radim s tolikim žarom jer je to jače od mene. Stalno imam želju za stvaranjem, pa čak i ako je to kuhanje, vrtlarenje ili farbanje stana. Imam znatiželju za novim i drugačijim. Neki bi rekli da sam umjetnička duša, ali mislim da svi to imamo u sebi”, otkrio je Igor koji je i strastveni pratitelj Eurosonga, za koji je već četiri puta i radio.

„Eurosong je uvijek jako uzbudljiv, pun radosti i ludosti. Uvijek kažem da kad bismo više love trošili na takve stvari, a manje na ratove, gdje bi nam bio kraj”, poručio naš koreograf i glumac koji je oduševljen i našim ovogodišnjim predstavnikom Baby Lasagnom te smatra kako nismo pogriješili što smo ga izabrali.

S obzirom na to da je sada ne samo nastupio, već i pobijedio u showu koji si je priželjkivao, sigurno već razmišlja o nekim novim pothvatima, a znamo i za jedan neostvaren san.

„San mi je posjedovati nekoliko nekretnina, po mogućnosti i u Španjolskoj, i da imam svoju produkcijsku kuću. Kažu, prvo sanjaj male stvari...” kroz smijeh nam je ispričao Igor.

Linker
05. svibanj 2024 15:39