Umjetnički direktor Fotosofije Damir Hoyka sa svojim zvijezdama

 FOTOSOFIA
Ispred objektiva

Pogledajte tko je od domaćih zvijezda postao Indijanac, a tko šumska vila u novom izdanju fotokabarea Damira Hoyke

Popularni zagrebački fotograf i umjetnički direktor seminara Fotosofia u Katranu je okupio brojne poznate osobe iz javnog života čije su maštovite portrete snimili njegovi polaznici 19. generacije.

Popularni zagrebački fotograf i umjetnički direktor seminara Fotosofia u Katranu je okupio brojne poznate osobe iz javnog života čije su maštovite portrete snimili njegovi polaznici 19. generacije.

Kako u pet minuta izaći iz svoje sigurne zone i postati osoba potpuno drugačija od one s malih ekrana, kazališta ili sportskih terena? Odgovor na to pitanje doznale su osobe iz javnog života, koje su se u zagrebačkom Katranu prepustile kreativnim polaznicima 19. generacije seminara Fotosofia Celebrity Day, čiji umjetnički direktor Damir Hoyka već gotovo dva desetljeća okuplja najpoznatije zvijezde show businessa na svoje foto sessione.

image

Miro Ungar u ulozi Indijanca

FOTOSOFIA

Doajen hrvatske zabavne glazbe Miro Ungar izvrsno se uklopio u adrenalinom ispunjeno događanje te se prisjetio kako se prije 60 godina sa svojim kvartetom 4M prebacivao u razne likove imitirajući najpoznatije svjetske grupe poput The Plattersa i The Diamondsa.

image

Romina Knežić preobrazila se u djevojku iz 80-ih

FOTOSOFIA

"Hoykini seminaristi su me snimili kao Indijanca, zatim kao igrača golfa, a na kraju sam zasvirao i violinu na toaletu! Nije mi teško igrati razne uloge jer cijeli život nešto cirkusiram. Uvijek volim izmišljati nešto novo i kreativno pa sam se vrlo brzo prilagodio ovom fotokabare showu. U životu je važno raditi ono što voliš i pritom se dobro zabavljati - to je ključ dugovječnosti", rekao je 87-godišnji debitant na Fotosofia danu zvijezda, Miro Ungar.

image

Goran Šprem prepustio se Hoykinim kreativcima

FOTOSOFIA

Po prvi puta se pred kamerama Hoykinih seminarista našla i Romina Knežić, voditeljica Dnevnika Nove TV, koja se s punim povjerenjem prepustila kreativcima iza objektiva.

"U jednoj situaciji sam bila šumska vila, a odmah nakon anđeo. Zatim sam malo otputovala u prošlost i bila djevojka iz 80-ih. Osjećam se fantastično u toj izmjeni uloga, a posebno me se dojmila kreativnost fotografa koji pomno biraju rekvizite, poput gas maske i na taj se način reflektiraju na trenutačnu svjetsku situaciju. Preporučila bih svakome da dođe", rekla je. Dok je Damira Gregoret novinarka i voditeljica informativne emisije RTL Danas, ove godine uživala još i više nego lani.

image

Goran Grgić i Damir Hoyka bili su raspoloženi za poziranje

FOTOSOFIA

"Baš sam si dala oduška i odigrala nekoliko uloga - od zle vile rokerice do zlatne djevojke. Ovo snimanje je najzabavniji izlazak iz moje zone sigurnosti. Za razliku od prošle godine kad sam imala puno priprema, ovaj put sam se odlučila prepustiti fotografima i ispalo je genijalno", rekla je Damira Gregoret.

Uz nju, na snimanju su još bili Mario Petreković, komičar, glumac i voditelj, njihov domaćin u Katranu u Klubu Grada Bjelovara. Zatim zagrebački glumci Vedran Mlikota i Goran Grgić te njihov kolega iz Bosne i Hercegovine Dino Bajrović poznat po ulozi u filmu "Quo vadis, Aida?".

image

Dino Bajrović prepušta se uputama polaznice seminara

FOTOSOFIA

U neke nove likove preobrazili su se i tv-voditelji i novinari Ivan Vukušić, Ognjen Golubić i Tomislav Jelinčić, nekadašnji rukometni reprezentativac Goran Šprem i jedna od naših najboljih skijašica, Leona Popović.

Hoyka je prezadovoljan sinergijom zvijezda i seminarista te zahvalan svima koji su prihvatili da ih se fotografira u neuobičajenim situacijama.

image

Leona Popović ostala je na skijama, ali na neočekivanom mjestu

FOTOSOFIA

"Treba imati hrabrosti za preobrazbu u neku drugu osobu. Često na prvu ni ja ne uspijem prepoznati o kome se radi, što znači da smo napravili dobar posao. Ovaj tip snimanja je jako zahtjevan čak i za iskusne profesionalce, a mojim seminaristima je izvrsna prilika za prva iskustva s osobama koje su do tada vidjeli samo na malom ekranu", rekao je umjetnički direktor i dodao kako su i ove godine velik doprinos kvaliteti fotografija make-upom i frizurama dale ženske snage iz talijanske škole mode i dizajna Callegari: Monika Maček, Lea Knežević i Jasna Rosandić.

Linker
27. rujan 2024 19:14