JMP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Proslavljeni trener

Pep Guardiola uživa na odmoru u Hrvatskoj, njegova kći Maria pokazala luksuznu jahtu na kojoj borave

Trener Manchester Cityja večerao je u jednom restoranu u Zatonu, a njegov dolazak ovjekovječili su djelatnici s kojima je Guardiola spremno pozirao. Prije toga s odmora na Jadranu svojim se pratiteljima javila i njegova 23-godišnjakinja.

Trener Manchester Cityja večerao je u jednom restoranu u Zatonu, a njegov dolazak ovjekovječili su djelatnici s kojima je Guardiola spremno pozirao. Prije toga s odmora na Jadranu svojim se pratiteljima javila i njegova 23-godišnjakinja.

Da je Jadran omiljena destinacija za odmor bogatih i slavnih već je odavno poznato, a iz godine u godinu naša obala privlači sve više inozemnih turista među kojima su i poznata imena. Ovih dana u Hrvatsku je na odmor s obitelji stigao i slavni nogometni trener Pep Guardiola. Trener Manchester Cityja večerao je u jednom restoranu u Zatonu, a njegov dolazak ovjekovječili su djelatnici s kojima je Guardiola spremno pozirao.

"Čast je bila upoznati i ugostiti jednog od najvećih nogometnih trenera današnjice. Hvala što ste posjetili naš restoran, bilo nam je izuzetno zadovoljstvo. Prekrasna večer uz prekrasnu familiju, nadam se da se vidimo opet!", poručili su iz restorana.

Ljepote našeg mora oduševile su i njegovu 23-godišnju kći Mariu koja je na svom Instagramu objavila nekoliko fotografija s jahte na kojoj ova skladna obitelj provodi ljetni odmor.

Genijalnog nogometnog stratega, koji je u sjajnoj karijeri vodio svega tri momčadi - španjolsku Barcelonu, njemački Bayern i engleski Manchester City, prošle je godine svjetska nogometna federacija (FIFA) proglasila najboljim trenerom. Pep Guardiola odrastao je u obitelji ponosnih Katalonaca zidara Valenija Guardiola i Dolors Sale koji su svoje sinove od najranije mladosti naučili radnoj etici.

"Nismo ništa očekivali od naše djece, ali smo ih željeli naučiti da se potpuno posvete zanimanju koja odaberu za sebe. A kod Pepa je još prije nego što je krenuo u školu bilo jasno da je to samo i isključivo nogomet. Ništa drugo osim lopte, igre i taktike ga nije zanimalo", izjavio je lani 92-godišnji Valenti, čiji je mlađi sin Pere Guardiola nogometni agent i menadžer.

Kao klinac se Pep upisao u nogometnu školu kluba Gimnasic de Manresa iz koje je kao 13-godišnjak prešao u Barcelonu, za čiji je prvi tim debitirao 1990. Tada je već bio u vezi sa svojom suprugom Cristinom Serrom, novinarkom i publicisticom brazilskog podrijetla, koju je upoznao kao 18-godišnjak. Stasitog mladića dizajner Antonio Miro pozvao je kao modela na probu odijela u obiteljski butik Cristininih roditelja, u kojem je ona tada zarađivala svoj džeparac, a nakon tog sudbonosnog susreta postali su - nerazdvojni.

image

Pep Guardiol, supruga Cristina i kći Maria na dodjeli priznanja FIFA-e prošle godine

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podigli su troje djece, kćeri Mariju i Valentinu, te sina Mariusa, a vjenčali su se 2014. na intimnoj ceremoniji u Barceloni. Supruga Cristina je Guardioli bila najveća podrška kad je 2012. nakon četiri nevjerojatne godine na trenerskoj klupi Barcelone doživio burnout i odlučio uzeti slobodnu godinu da dođe k sebi. Obitelj je tu godinu provela u New Yorku u unajmljenom stanu na Manhattanu, jer mu je trebao apsolutni odmak od europskog nogometa, prije no što je odlučio karijeru nastaviti u Bayernu iz Munchena. I tada se posvetio učenju njemačkog pet sati na dan, kako bi sa svojim igračima mogao razgovarati na njihovom materinskom jeziku.

Linker
29. lipanj 2024 18:14