JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK
GLAZBENI FENOMEN

Nezaustavljiva pop zvijezda: Taylor Swift nastavlja rušiti sve rekorde

Albumom "The Tortured Poets Department", slavna pjevačica nastavlja osvajati svijet i rušiti rekorde prodaje i streaminga. Ona je fenomen nove generacije, a od 9. svibnja vraća se na svoju rasprodanu turneju.

Albumom "The Tortured Poets Department", slavna pjevačica nastavlja osvajati svijet i rušiti rekorde prodaje i streaminga. Ona je fenomen nove generacije, a od 9. svibnja vraća se na svoju rasprodanu turneju.

Taylor Swift još se jednom upisala u povijest glazbe: "The Tortured Poets Department" našao se na prvom mjestu Billboardove ljestvica 200 albuma. To je čak 14. album s kojim se našla na samom vrhu te glazbene ljestvice te time izjednačila rekord s glazbenikom Jay Z-jem koji je do sada držao rekord najviše "brojeva jedan" među solo izvođačima, dok Beatlesi kao bend i dalje drže prvo mjesto s čak njih 19.

image

Taylor Twift

IMAGE PRESS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA IMAGE PRESS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"The Tortured Poets Department" je također i najstreamaniji album u prvih tjedan dana nakon izlaska i to otkako je Billboard počeo pratiti i tu statistiku od prosinca 2014. godine. Prema njihovoj računici, 31 pjesma na deluxe izdanju dobila je nevjerojatnih 891,34 milijuna službenih streamova. Samim time, Swift je na drugo mjesta stavila Drakea i njegov album "Scorpion" sa 745,92 milijuna streamova s kojim je debitirao 2018. godine. Taylor je komentirala uspjeh na svojim društvenim mrežama te se zahvalila svim svojim obožavateljima. "Ovo je van svake pameti. Nevjerojatna je ljubav koju pokazujete prema ovom albumu. Hvala vam na slušanju, streamanju i prihvaćanju albuma "The Tortured Poets Society"", poručila je glazbenica.

Album je ostvario i treći najveći prodajni tjedan ikada kada je riječ o tradicionalnoj prodaji albuma u modernom dobu, od kada je glazbena agencija Luminate počela pratiti prodaju 1991. godine. Radi se o ujedno i najvećem prodajnom tjednu za album objavljenom na vinilu. Naravno, ove rekordne brojke čine "The Tortured Poets Department" i najprodavanijim albumom 2024. do sada, a na drugom mjestu u ovom trenutku je "Cowboy Carter" s kojim nas je oborila Beyoncé – a još nismo ni na polovici godine.

Linker
09. svibanj 2024 11:23