Madonna, film

 HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Madonnin projekt

Napokon kreće snimanje filma o kraljici popa, poznato je i tko će glumiti glavnu rolu

Nakon duge potrage slavna pjevačica odabrala je glumicu koja je zadovoljila visoke kriterije, sada je sve spremno za početak produkcije.

Nakon duge potrage slavna pjevačica odabrala je glumicu koja je zadovoljila visoke kriterije, sada je sve spremno za početak produkcije.

Saga o Madonninom biografskom filmu bliži se kraju jer je kraljica popa, čija vladavina traje četiri desetljeća, privela kraju svjetsku, slavljeničku turneju, te je spremna za snimanje dosad najzahtjevnijeg projekta. Produkcija započinje u idućih dvanaest mjeseci, što je veliki napredak imajući na umu to da pop zvijezda na ovom značajnom projektu, osmišljenom u suradnji s Universal Picturesom, radi već četiri godine.

image

Popularna pjevačica 1984. godine objavila je album "Like a virgin"

GUNTER W. KIENITZ/SHUTTERSTOCK

Prvi put je otkrila da će snimiti filmu o sebi 2020. godine i od tada do danas u nekoliko navrata se požalila da teško pronalazi suradnike koji bi joj trebali pomoći ostvariti san. Film ima radni naziv "Mali vrapčić", a Madonna je redateljica i koscenaristica. Plan je bio da završi pisanje uz pomoć Diablo Cody, dobitnice nagrade Oscar za scenarij filma "Juno", no ona joj se u travnju 2021. godine zahvalila na suradnji. Američka spisateljica i producentica čije je pravo ime Brook Maurio, izjavila je za The Sun da je Madonna jednostavno preteška za suradnju. Sukobile su se zbog kraćenja scenarija, naime Diablo Cody htjela ga je sažeti jer se to mora napraviti, no pjevačica se opirala.

image

Kraljicu popa glumi Julia Garner

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Scenarij je vrlo dug, ali mi je stvarno teško skratiti ga. To je kao da mi netko odsijeca udove", priznala je pjevačica na društvenim mrežama prošlog ljeta. Cody je tako zamijenila Erin Cressida Wilson, autorica scenarija za triler "Djevojka iz vlaka", a Madonna je poslije duge potrage pronašla i glavnu glumicu. Nakon iscrpljujuće audicije koje je trajala čak 11 sati, izabrala je Amerikanku Juliju Garner, zvijezdu Netflixove dramske serije "Ozark". Dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa 2022. godine izdržala je dugu Madonninu provjeru koja je uključivala čitačku probu, koreografske scene te pjevački test, zadovoljna što je odabrana za ulogu do koje joj je, čini se, jako stalo. Dodajmo i to da su kandidatkinje bile Sydney Sweeney, poznata po ulozi u seriji "Euforija", Florence Pugh, zvijezdu "Dine" i filma "Don‘t Worry Darling", te Emma Laird poznata po filmu "Ubojstvo u Veneciji". Vjeruje se da je i američka pjevačica Bebe Rexha kontaktirala Madonnu nadajući se istoj ulozi.

image

Madonna s pratećim plesačicama na turneji "Blonde Ambition" 1990. godine u Londonu

EUGENE ADEBARI/SHUTTERSTOCK

S obzirom na to da je produkcija "Malog vrapčića" u siječnju 2023. godine odgođena zbog obljetničke turneje 65-godišnje pop kraljice, izvršni direktori studija Universal Pictures nadaju se da će uskoro započeti sa snimanjem. Glazbenica čije je pravo ime Madonna Louise Ciccone, izgubila je mnogo vremena na pripreme, a da nije snimila ni jednu scenu, piše Daily Mail. Koliko god bio delikatno režirati film o sebi, vrijeme je novac. Sve što je zamislila u filmu, trebala bi do kraja godine u roku realizirati na setu.

Linker
13. lipanj 2024 13:08