Sean Diddy Combs i Cassandra Fine Cassie

 CHRIS DELMAS AFP
Obiteljsko nasilje

Nakon snimke Diddyjevog zlostavljanja bivše djevojke, ona se oglasila na Instagramu: "Žrtvama treba povjerovati"

Nedavno je CNN objavio hotelsku snimku na kojoj poznati pjevač Sean "Diddy" Combs zlostavlja bivšu djevojku Cassie. Pjevač se ubrzo nakon ispričao videom na svom Instagramu, a sada se oglasila i ona snažnom porukom.

Nedavno je CNN objavio hotelsku snimku na kojoj poznati pjevač Sean "Diddy" Combs zlostavlja bivšu djevojku Cassie. Pjevač se ubrzo nakon ispričao videom na svom Instagramu, a sada se oglasila i ona snažnom porukom.

Nakon što je CNN objavio ekskluzivnu snimku hotelskog nadzora iz 2016. u kojoj poznati pjevač Sean Combs poznatiji kao Diddy zlostavlja tadašnju djevojku, također poznatu pjevačicu Cassie, ona se napokon oglasila na svojoj Instagram stranici. "Moja jedina molba je da SVI povjeruju žrtvama na prvu kada kažu da su zlostavljane. Potrebno je mnogo hrabrosti za reći istinu o situaciji u kojoj ste bili nemoćni", napisala je pjevačica u svojoj objavi.

Cassandra Fine, pjevačica i model, javnosti poznata kao Cassie, bila je Diddyjeva tadašnja djevojka, a uznemirujuća snimka pokazuje pjevača koji ju s bijelim ručnikom prebačenim preko struka udara nogama, nasilno nasrće na nju i vuče ju po podu. Nekoliko dana nakon izlaska snimke Diddy se ispričao u videu objavljenom na njegovom Instagramu, a sada je i Cassie odlučila prekinuti šutnju i obratiti se javnosti na ovu temu. U svojoj objavi zahvalila je obitelji, prijateljima i svima koji joj ovih dana pružaju podršku. Ljubav koju joj pružaju stvorila je za nju, kaže, sigurno mjesto u kojemu se mlađa verzija nje ponovno osjeća sigurno. Obiteljsko nasilje tema je svih tema, nastavila je, rekavši kako ju je ta situacija slomila i pretvorila u osobu kakva nikada nije mislila da će biti. Uz mnogo rada i truda danas je dobro, no uvijek će se, kaže, oporavljati od svoje prošlosti. "Pružam ruku svim žrtvama koje još uvijek žive u strahu. Otvorite se svojim ljudima, nemojte ih odgurivati, nitko ne bi trebao takvu situaciju nositi sam. Ovaj put iscjeljenja pratit će me kroz cijeli život, no vaša podrška znači mi sve. Hvala vam i volim vas", napisala je. Diddy je na svom Instagramu podijelio video u kojemu izražava žaljenje zbog svog sramotnog ponašanja. "Gadilo mi se to što sam učinio tada, gadi mi se i sada. Bio sam na dnu, ali moje ponašanje nema opravdanja. Potražio sam pomoć, išao sam na terapiju i posvećen sam tome da iz dana u dan budem bolja osoba. Ne tražim oprost, samo želim reći da mi je žao", rekao je u videu.

Sudeći po komentarima ispod videa, obožavatelji nisu dobro prihvatili njegovu ispriku i ne štede ga pogrdnim komentarima. S druge pak strane, Cassie je ispod svoje objave primila mnoštvo podrške i ljubavi brojnih pratitelja. Njihova veza počela je 2007. godine, no dugo su ju držali privatnom. Tek su povremeno viđeni zajedno na javnim događanjima i rijetko su govorili o svom odnosu. Dok su bili zajedno često su kružile glasine o njihovim prekidima i pomirenjima, nekoliko puta prekidali su i javno, ali su se uvijek iznova vraćali jedno drugome. U listopadu 2018. godine, nakon više od desetljeća veze, konačno su se razišli. Diddy se potom posvetio svojoj karijeri i obitelji, a u javnosti je često izražavao žaljenje zbog prekida i nekoliko puta je na društvenim mrežama pokazivao koliko mu Cassie znači. Ona je pak nakon raskida ubrzo našla novu ljubav i započela vezu s Alexom Fineom, trenerom fitnessa. U kolovozu 2019. godine Cassie i Alex su se zaručili, a vjenčali su se u rujnu iste godine i danas imaju dvoje djece.

image
JEWEL SAMAD AFP

Pjevačica je prvi put iznijela optužbe protiv Diddyja u tužbi podnesenoj prošlog studenog, tvrdeći da ju je glazbeni mogul silovao i trgovao njome tijekom 10 godina zlostavljanja. “Nakon godina u tišini i mraku, konačno sam spremna ispričati svoju priču i govoriti u svoje ime i u korist drugih žena koje se suočavaju s nasiljem i zlostavljanjem u svojim vezama”, rekla je u izjavi. Diddy je odbacio te optužbe, a njegov odvjetnik ih je nazvao uvredljivima i nečuvenima. "Što je previše, previše je. Posljednjih nekoliko tjedana šutke sam sjedio i gledao kako ljudi pokušavaju ubiti moju ličnost, uništiti moj ugled i moju ostavštinu. Pojedinci koji žele brzu zaradu iznijeli su mučne optužbe protiv mene”, rekao je tada. No, nakon CNN-ove objave hotelske snimke okrenuo je ploču i izgubio povjerenje i naklonost obožavatelja diljem svijeta. Kako će se ovaj slučaj odraziti na njegovu karijeru pokazat će vrijeme, no daleko je važnija činjenica da je još jedna žrtva nasilja dobila podršku javnosti bez posramljivanja i preispitivanja istinitosti njezinih tvrdnji.

Ako ste i sami žrtva nasilja ili želite prijaviti slučaj iz svoje okoline, nazovite SOS telefon - liniju dostupnu svaki dan od 0-24 sata na broju 01/ 46 55 222 i BESPLATNOM BROJU 0800 655 222. Na raspolaganju vam je i Savjetovalište za žrtve nasilja koje nudi psihološku, pravnu, socijalnu i savjetodavnu pomoć te smještaj za žene i djecu žrtve nasilja u Skloništu na tajnoj adresi.

Linker
07. srpanj 2024 14:55