GAT/GTRES/SHUTTERSTOCK
Obožavatelji oduševljeni

Nakon 7 godina pauze Will Smith objavio novu pjesmu: "Glazba me spasila tijekom najmračnijih trenutaka života"

Smith je rođen u siromašnoj obitelji kao jedno od četvero djece, a već u dvanaestoj godini počinje repati te 1989. godine zajedno sa svojim prijateljem Jeffom Townesom, osvaja prvi Grammy za najbolji rap performans s pjesmom "Parents Just Don‘t Understand".

Smith je rođen u siromašnoj obitelji kao jedno od četvero djece, a već u dvanaestoj godini počinje repati te 1989. godine zajedno sa svojim prijateljem Jeffom Townesom, osvaja prvi Grammy za najbolji rap performans s pjesmom "Parents Just Don‘t Understand".

Na radost mnogih obožavatelja Will Smith vratio se glazbi. Glazbenik i glumac nakon sedam godina diskografske pauze izdao je novi singl pod nazivom "You can make it" koji će premijerno pred publikom uživo izvesti 30. lipnja na dodjeli BET nagrada. Sudeći prema komentarima koji su uslijedili na društvenim mrežama odmah nakon objave pjesme čini se da bi pjesma s kojom se vratio na scenu mogla postati pravi hit, a mnogi su s oduševljenjem dočekali da ponovno zapliva glazbenim vodama. "Svih ovih desetljeća, Will je ostavio dio sebe u nama, glazba je uvijek bila podsjetnik na to. Hvala ti, nitko uistinu nije sam na ovom svijetu", "Ovo je tako moćno", "Nikada nisi izgubio moju podršku", "Hvala ti što si se vratio", samo su neki od komentara.

Novi singl najavio je i na svom Instagram profilu uz video koji prikazuje kako na klaviru svira svoju novu pjesmu. "Tijekom nekih od najmračnijih trenutaka glazba je bila uz mene - da me podigne i pomogne mi rasti. Moja je skromna želja da to glazba učini i vama i donese vam svu radost i svjetlo koje zaslužujete”, poručio je Smith.

Smith je rođen u siromašnoj obitelji kao jedno od četvero djece, a već u dvanaestoj godini počinje repati te 1989. godine zajedno sa svojim prijateljem Jeffom Townesom, osvaja prvi Grammy za najbolji rap performans s pjesmom "Parents Just Don‘t Understand". Zvijezda hitova “Dan neovisnosti” (1996.), “Ljudi u crnom” (1997.), “Ali” (2001.), “Zločesti dečki zauvijek” u glazbu je bio zaljubljen od malih nogu. Već kao dječak počeo je pisati rap stihove, a onda se sprijateljio s Jeffreyjem Townesom, koji je radio kao DJ. Dečki su udružili snage i počeli nastupati - Will pod imenom Fresh Prince, prema svom nadimku iz škole koji je dobio zbog svoga šarma i slatkorječivosti, a Jeffrey pod imenom DJ Jazzy Jeff. Prvi singl objavili su 1986., već sljedeće godine i album “Rock the House” koji se prodao u više od 600 tisuća primjeraka, a onda i “He’s the DJ, I’m the Rapper”, prodan u više od milijun komada.

Za razliku od većine drugih repera, Will i Jeffrey repali su o onome što im je blisko, a ne o uličnim bandama, drogi i pucnjavama. U pjesmi “Parents Just Don’t Understand” opisali su kako se tinejdžer osjeća osramoćeno kad kupuje odjeću za školu s majkom koja nema pojma što se nosi - i za nju su dobili prvi Grammy dodijeljen za rap pjesmu. Iako su im se drugi reperi izrugivali, nazivajući ih kamilicama, Will i Jeff se nisu bunili, a i organizatori koncerata zadovoljno su trljali ruke. Dečki su bez problema punili velike dvorane, a oni se nisu morali bojati da će na njihovim nastupima izbiti neredi.Novac im je počeo obilato pritjecati, pa je Smith zaradio prvi milijun i prije nego što je postao punoljetan, ali ga je još brže potrošio - na raskošnu kuću, bijesne automobile, mnogo skupe odjeće i izlaske.

Nakon toga pojavio se u hvaljenoj TV-seriji "Princ iz Bel-Aira", a svojim je šarmom ubrzo je zaslužio i velika filmska platna. Proslavio se kao glumac s rekordnim nizom od čak 11 filmova koji su na kinoblagajnama zaradili više od 150 milijuna dolara - zbog čega je u jednom trenutku bio proglašen najmoćnijom osobom u Hollywoodu. Posljednji singl izdao "Get Lit" izdao je 2017. godine.

Linker
29. lipanj 2024 20:33