STEFANO COSTANTINO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
NAJVEĆA PODRŠKA

Najteži dani Nicole Kidman, oprostila se od majke: "Srce mi je slomljeno"

Australska glumica u Veneciji je trebala osobno preuzeti nagradu za najbolju glumicu, ali umjesto proslave velikog uspjeha, Nicole Kidman tuguje zbog smrti majke.

Australska glumica u Veneciji je trebala osobno preuzeti nagradu za najbolju glumicu, ali umjesto proslave velikog uspjeha, Nicole Kidman tuguje zbog smrti majke.

Nicole Kidman, australska glumačka ikona i oskarovka, prolazi kroz teško razdoblje i to usred profesionalnog trijumfa. Njezina voljena majka Janelle Ann Kidman preminula je u 84. godini života, samo nekoliko sati prije nego što je Nicole trebala preuzeti prestižnu nagradu za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji.

Šok i tuga prekinuli su slavlje

Nakon što je prisustvovala premijeri filma "Babygirl" početkom festivala, Nicole Kidman vratila se u subotu, 7. rujna u Veneciju kako bi prisustvovala dodjeli nagrada prestižnog festivala gdje je trebala preuzeti priznanje za najbolju glumicu. Međutim, ubrzo nakon dolaska, oskarovka je primila tragičnu vijest o smrti svoje majke. Umjesto da uživa u svojem novom profesionalnom uspjehu, Kidman je odmah napustila festival i požurila svojoj obitelji u Australiju.

image

Antonia i Nicole s majkom Janelle

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Unatoč tome što nije osobno preuzela nagradu, glumica ju je posvetila svojoj majci, a emotivnu izjavu na pozornici pročitala je redateljica filma Halina Reijn.

"Danas sam stigla u Veneciju da bih ubrzo nakon dolaska saznala da je moja prekrasna, hrabra majka Janelle Ann Kidman preminula. U šoku sam i žurim svojoj obitelji, ali ova nagrada je za nju. Ona me oblikovala, vodila i stvorila. Zahvalna sam što preko Haline mogu svima vama izgovoriti njezino ime. Srce mi je slomljeno", stajalo je u dirljivoj izjavi Nicole Kidman.

Neraskidiva veza

Glumica je često isticala koliko važnu ulogu njezina majka i dalje ima u njezinom životu. Govorila je kako joj je Janelle bila mentorica, a zasluge za uspješnu karijeru pripisivala je upravo njoj, uvijek ističući kako joj je Janelle dala snagu da slijedi svoje snove.

image

Nicole Kidman s majkom Janelle, ocem Tonyjem i sestrom Antonijom 1990. godine

SHUTTERSTOCK

Janelle Ann Kidman bila je medicinska sestra koja je sa suprugom Tonyjem Kidmanom imala dvije kćeri - Nicole i Antoniju, a da joj je narušeno zdravlje glumica je otkrila prije dvije godine kada je priznala da se vratila u Australiju kako bi se mogla brinuti o majci. Od tada je sa svojom obitelji živjela na dvije adrese - američkoj i australskoj, a sve kako bi čim više vremena ona i njezina djeca provodili s Janelle.

Nije tajna da je slavnoj glumici obitelj na prvom mjestu i da su svi jako vezani. Prije četiri godine, kada je većinu vremena živjela u SAD-u, Nicole je priznala kako joj nevjerojatno nedostaje majka i njezini savjeti.

"Voljela bih da mogu popiti čaj s mamom i razgovarati u životu, da mi ona savjetuje što da radim", priznala je tada. Nicole ništa manje nije bila vezana i uz oca Anthonyja koji je iznenada preminuo 2014. godine. Kako je njezin otac preminuo od srčanog udara, glumica je priznala da se morala naučiti nositi sa strahom da će još nekog iznenada izgubiti.

"Dogodilo se to u nekoliko navrata. Smrt je u našoj obitelji iznenadna, jednostavno mi uzme ljude koje volim i užasno se bojim da će se to ponoviti. Još uvijek se nisam naučila nositi s tim strahom", izjavila je 2020. godine.

image

Nicole Kidman s roditeljima na partyju nakon dodjele Oscara 2003. godine

ALEX BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

Karijera u punom zamahu

Neupitno je da će Nicole Kidman, unatoč brojnim obavezama zbog mnogih aktualnih projekata, uzeti vremena da okružena obitelji preboli prvotni šok gubitka voljene majke. Australska glumica trenutačno je bila zauzeta promocijom svojeg novog filma "Babygirl" po filmskim festivalima, u kojem glumi uz glumačku legendu Antonija Banderasa te Harrisa Dickinsona. Upravo je za ovu ulogu Nicole na Filmskom festivalu u Veneciji osvojila nagradu.

Nicole trenutačno možemo gledati i na streaming servisu Netflix u hit seriji "Savršen par" u kojoj uz nju glumi i Liev Schreiber, a koju mnogi nazivaju novim "Bijelim lotosom". I dok je taj Netflixov projekt poprilično hvaljen od strane kritičara, ali i gledatelja, njezin film "Obiteljska afera", romantična komedija u kojoj glumi sa Zacom Efronom i Joey King nije izazvala oduševljenje među obožavateljima. Osim tih projekata, brojni su i u najavi, a mnogi se najviše vesele trećoj sezoni hit serije "Velike male laži" koja je najavljena za iduću godinu, a u kojoj uz nju glume holivudske zvijezde Reese Witherspoon, Laura Dern, Zoe Kravitz, Shailene Woodley te Meryl Streep.

Linker
08. rujan 2024 11:04