Liam Hemsworth

 SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Prvi uvid u seriju

Liam Hemsworth potpuno je neprepoznatljiv u novoj ulozi, komentari mu baš i nisu naklonjeni

Duga, svijetla kosa dobro stoji bivšem suprugu Miley Cyrus koji je u ulozi borca protiv čudovišta u fantastičnom svijetu četvrte sezone serije "Vještac" zamijenio Henryja Cavilla.

Duga, svijetla kosa dobro stoji bivšem suprugu Miley Cyrus koji je u ulozi borca protiv čudovišta u fantastičnom svijetu četvrte sezone serije "Vještac" zamijenio Henryja Cavilla.

Poslije dugog, napetog iščekivanja, Netflix je objavio teaser pretposljednje, četvrte sezone serije "Vještac" s Liamom Hemsworthom u naslovnoj ulozi. Tumači ulogu Geralta od Rivije kojem prijete čudovišta, čija je zadaća eliminirati monstrume i stvoriti sigurnije mjesto za život u izmišljenom kraljevstvu. Dosad je tu ulogu tumačio britanski glumac Henry Cavill koji je toliko ušao pod kožu liku nadnaravnih sposobnosti, blijedog lica i duge, bijele kose, da ga fanovi serije čije je emitiranje započelo 2019. kad ju je pratilo oko 76 milijuna gledatelja - poistovjećuju s Geraltom.

Stoga ne iznenađuje da je Netflixova objava u jesen 2022., kako će Cavill napustiti seriju poslije treće sezone, šokirala fanove. Omiljenog Britanca, koji se spominjao kao kandidat za ulogu Jamesa Bonda, zamijenio je 34-godišnji Liam Hemsworth, a najzagriženiji obožavatelji pisali su Netflixu da bi bilo najbolje otkazati projekt jer nakon odlaska 41-godišnjeg Cavill, snimanje novih nastavaka neće imati smisla. Međutim, Lauren Schmidt Hissrich i Simon Emanuel, producenti unosnog projekta nastalog na temelju kratkih priča i romana poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, nisu se dali pokolebati. Objavili su da će "Vještac" na Netflixu završiti petom sezonom i obuhvatiti tri preostala romana Andrzeja Sapkowskog "Vještac: Vatreno krštenje", "Kula od lastavice" i "Gospa s jezera".

image

Bivši ‘Vještac‘ Henry Cavill

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Na prvi pogled, čini se da se Hemsworth, inače bivši suprug Miley Cyrus koja mu je posvetila osvetničku pjesmu "Flowers", snašao u ulozi Geralta od Rivije. Teaser otkriva da je spreman za izazovnu ulogu s tim da duga, svijetla kosa australskom glumcu dobro stoji. Recimo i to da Liamu Hemsworthu naslovna uloga u fantastičnoj seriji nije prvi akcijski zadatak: proslavio se distopijskom filmskom franšizom "Igre gladi": tumačio je ulogu Galea Hawthornea i pokazao da može izaći na kraj s negativcima na setu. Nakon što se mlađi brat holivudskih glumaca Chrisa i Lukea Hemswortha 2020. godine razveo od Miley Cyrus poslije dvije godine braka, a nešto kasnije započeo vezu s australskim modelom Gabriellom Brooks, tumačio je glavnu ulogu u seriji "Most Dangerous Game". Od tada mu je "Vještac" prvi veći glumački zadatak, no reakcije fanova na teaser nisu baš blistave.

image

S djevojkom, Gabrielle Brooks, na prošlogodišnjoj premijeri Netflixovog filma ‘Extraction 2‘ u New Yorku

LIRIDONA GJOKAJ-MORINA/SHUTTERSTOCK

"Jednostavno ne mogu prihvatiti to da su toliko uništili seriju i prisilili Henryja odustati od uloge koja je stvorena za njega", "Mislim da puno ljudi neće gledati četvrtu sezonu. Za mene, postoji samo jedan glumac koji može biti Geralt, a to sigurno nije Hemsworth", "Netflixu je ovo vjerojatno jedna od najgorih odluka. Žao mi je što Liam dobiva toliko negativnih komentara, ali on nikad neće biti Henry", samo su neki od komentara na društvenim mrežama. Još nije objavljeno kad će početi prikazivanje četvrte sezone i početi borba za naklonost gledatelja, no već se sad može reći da zgodan glumac nije osoba koja lako odustaje.

Linker
16. lipanj 2024 22:18