Frank Sinatra

 IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA
Odbijen projekt

Ipak ništa od filma o Sinatri: Trebao ga je glumiti Kevin Spacey, a svemu se usprotivila glazbenikova kći

Tina Sinatra odbila je dati prava na glazbu svog oca u svrhu snimanja biografskog fima redatelja Paula Schradera.

Tina Sinatra odbila je dati prava na glazbu svog oca u svrhu snimanja biografskog fima redatelja Paula Schradera.

Tina Sinatra, kći kultnog pjevača Franka Sinatre, odbila je snimanje biografskog filma o svom ocu. Film je trebao režirati Paul Schrader, a uloga pjevača trebala je pripasti Kevinu Spaceyju. Schrader, ujedno scenarist filmova "Taksist" i "Raging Bull", nedavno je nagovijestio da je spreman raditi sa Spaceyjem, unatoč optužbama za seksualno zlostavljanje s kojima se suočavao. „Ne bih radio s njim da je bio osuđen, ali bio je samo optužen, ali ne i osuđen”, izjavio je redatelj.

image

Redatelj Paul Schrader

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Novinarki Daily Maila, Schrader je ranije u Cannesu priznao da se projekt ipak neće nastaviti zbog protivljenja Sinatrine kćeri. „Imali smo scenarij koji je bio izvrstan i bili smo spremni krenuti, ali Tina nije bila oduševljena”, rekao je. „Nismo mogli dobiti njezino dopuštenje za glazbu, a bez toga ne možemo snimiti film. Osim toga, Tina se vrlo zaštitnički postavlja prema imidžu svog oca, a ovaj scenarij možda baš i nije najlaskaviji portret Sinatre”, izjavio je Paul. Scenarij se najvećim dijelom odnosio na kraj njegove karijere koji je uslijedio nakon dvogodišnjeg braka s 30 godina mlađom Mijom Farrow.

image

Frank Sinatra i Mia Farrow oženili su se 1966.

THE LEGACY COLLECTION/THA/SHUTTERSTOCK THE LEGACY COLLECTION/THA/SHUTTERSTOCK
image

Tina Sinatra nije odobrila snimanje filma o svom ocu

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Spacey je bio dirnut Schraderovom podrškom, ali i podrškom kolega Liama Neesona, Stephena Fryja i Sharon Stone. Shrader je izjavio da ga je Spacey dva puta kontaktirao e-mailom kako bi izrazio svoju zahvalnost. Spacey je obožavatelj jazza i strastveni pjevač, vokali na pjesmi Beyond The Sea iz 2004. bili su samo njegovi, a viđen je i kako pjeva Sinatru u barovima u Baltimoreu.

image

Spacey nije radio u Hollywoodu otkako je u više navrata bio suočen s optužbama za seksualno zlostavljanje

WIKTOR SZYMANOWICZ/SHUTTERSTOCK WIKTOR SZYMANOWICZ/SHUTTERSTOCK

Glumac nije radio u Hollywoodu otkako ga je nekoliko muškaraca optužilo za seksualno zlostavljanje počevši od 2017. do 2022. godine kada je sud u New Yorku odbacio tužbu za seksualni napad koju je pokrenuo kolega glumac Anthony Rapp, a prošlog je ljeta u Londonu oslobođen od čak dodatnih devet optužbi. Tijekom proteklog mjeseca još deset muškaraca javilo se s tvrdnjama o navodnom zlostavljanju u "Spacey Unmasked", dokumentarcu Channela 4. Spacey se također izjasnio kao nevin i da su navodi i optužbe netočne.

Linker
25. lipanj 2024 10:15