Angelina Jolie

 UNIVERSAL PICTURES/SPYGLASS EN/AFP/PROFIMEDIA
VIŠE GA NE ŽELI

Angelina Jolie prodaje kultni Ferrari u kojem je najviše uživao - njezin bivši suprug Brad Pitt

Aukcijska kuća Christie‘s istaknula je početnu cijenu od 800 tisuća eura za Ferrarija 250 GT u vlasništvu holivudske glumice.

Aukcijska kuća Christie‘s istaknula je početnu cijenu od 800 tisuća eura za Ferrarija 250 GT u vlasništvu holivudske glumice.

S osobnim bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 120 milijuna dolara, holivudska glumica Angelina Jolie može si priuštiti što god poželi, ali svaki dodatni milijunčić koji joj kapne u džep - uvijek dobro dođe. Prodajom kultnog modela Ferrarija 250 GT, kojeg je odlučila ponuditi na aukciji Christie‘sa mogla bi uprihoditi mnogo više od njegove početne cijene od 800 tisuća eura, za koliko će biti ponuđen licitatorima u Parizu 20. studenog ove godine.

Angelinin automobil bit će zvijezda aukcije luksuznih automobila, jer Pininfarin coupe iz 1958. u srcima kolekcionara ima posebno mjesto, a dodatni plus mu je i ime prethodne vlasnice s holivudske A liste, što će mu zasigurno podići cijenu.

Jer je rijetka privilegija kad se možete pohvaliti da sjedite za upravljačem vozila kojeg je vozila Angelina Jolie. Ferrari 250 GT dio je njezine kolekcije oldtimera, a o razlozima zašto ga je glumica odlučila staviti na prodaju, ugledna aukcijska kuća zasad nema komentara.

image

Početna cijena Angelininog Ferrarija 250 GT je 800 tisuća eura

JAM PRESS/CHRISTIES/MATHIEU HEUR/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

No, sigurno je da je automobil u savršenom stanju, redovito je servisiran i bio je garažiran u idealnim uvjetima, a ime i ugled jedne od najpoznatijih aukcijskih kuća jamstvo su kupcima da neće dobiti mačka u vreći. Kako god, riječ je o kultnom modelu klasičnog sportskog automobila, koji dostiže maksimalnu brzinu od 280 kilometara na sat, a od 0 do 100 ubrzava za svega 5,8 sekundi.

image

Angelina Jolie je u filmu "Lara Croft: Tomb Raider" iz 2001. pokazala kako se snalazi za upravljačem pick up Land-Rover Defender 110 High Capacity

ALL FILM ARCHIVE/PARAMOUNT/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA

Primjerak 49-godišnje glumice bio je jedanaesti od ukupno 353 komada spomenutog modela koji su se ikad našli u prodaji, a specifičan je po crnoj karoseriji i unutrašnjosti od crvene kože. Model je originalno predstavljen 1958. godine ispod staklene kupole izložbene dvorane muzejskog kompleksa Velike palače (Grand Palais) u Parizu, a u službenom priopćenju aukcijske kuće kaže se da će se budući vlasnik moći pohvaliti jedinstvenim modelom s jedinstvenom pričom.

image

Legendarni model na aukciju Chistie‘sa stiže 20. studenog

JAM PRESS/CHRISTIES/MATHIEU HEUR/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Kao jedan od najtraženijih klasičnih automobila na svijetu, Ferrari 250 GT u svojim savršenim proporcijama i nezaboravnom dizajnu spaja eleganciju i snagu, te nedvojbeno pripada kategoriji najfinijih umjetničkih predmeta u svijetu automobilske industrije ikad", stoji u službenom priopćenju. A zlobnici tvrde da se Angelina kultnog Ferrarija želi riješiti jer time vadi mast bivšem suprugu Bradu Pittu, koji ga je uživao voziti po holivudskim brežuljcima.

Linker
04. listopad 2024 13:54