U ZNAKU RUŽIČSTOG

Žensko druženje na špici: Odlično raspoložene Franka Batelić i Josipa Pavičić plijenile su pažnju

Na zagrebačkoj špici tradicionalno se subotom prijepodne pije kava i uživa u druženju s prijateljima, a prvi listopadski vikend bio je posvećen Danu ružičaste vrpce.

Na zagrebačkoj špici tradicionalno se subotom prijepodne pije kava i uživa u druženju s prijateljima, a prvi listopadski vikend s još uvijek ljetnim temperaturama bio je posvećen Danu ružičaste vrpce. Udruga Europa Donna Hrvatska 24. godinu zaredom prigodnim je programom obilježila tradicionalnu javnozdravstevnu manifestaciju Dan ružičaste vrpce.

image

Josipa Pavičić i Franka Batelić

JOSIP MOLER CROPIX

Tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti krenula je od zgrade zagrebačkog HNK i zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je puštanjem ružičastih balona započelo obilježavanje 24. dana ružičaste vrpce.

image

Uršula Tolj u ružičastoj povorci

BOJAN ZIBAR

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, pozdravila je okupljene građane poslala poruku svim ženama da se odazovu preventivnim pregledima jer je na vrijeme otkriven rak dojke izlječiv u više od devedeset posto slučajeva.

image

Glazbenica Mia Dimšić u ljetnom izdanju

JOSIP MOLER CROPIX

“Prema posljednjim dostupnim podacima u 2020. godini zabilježeno je 2869 slučajeva raka dojke, a od ove zloćudne bolesti u 2022. umrlo je 647 žena. Rak dojke najčešći je oblik zloćudne bolesti u Hrvatskoj, ali i u većini zemalja u svijetu. Dobra vijest je da od 2016. godine bilježimo pad mortaliteta raka dojke u Hrvatskoj i to za 25 - 30 % u odnosu na ranije godine”, rekla je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

image

TV voditeljica Uršula Tolj

BOJAN ZIBAR

Aktivnosti udruge prepoznale su i podržale brojne tvrtke među kojima je Tekstilpromet koji je posebno za ovu prigodu pustio u prodaju platnenu torbu koju je dizajnirao priznati dizajner Ivan Friščić, a prihod od prodaje tijekom cijelog listopada donirat će udruzi Europa Donna Hrvatska.

image

Dado Majoli vjeran je jeansu

JOSIP MOLER CROPIX

Dan ružičaste vrpce podržale su i poznate osobe iz svijeta politike i javnog života. Na Cvjetnom su se trgu obilježavanju tako pridružili: Iva Radić, Peđa Grbin, Lana Gojak Bajt, Uršula Tolj..., a posebnu pozornost plijenile su odlično raspoložene Franka Batelić i Josipa Pavičić koje su se zadržale u prijateljskom razgovoru.

image

Ružičasti baloni zaštitni su znak manifestacije

BOJAN ZIBAR
image

Glumica Lana Gojak Bajt

BOJAN ZIBAR
image

Peđa Grbin sa suprugom Altanom i dvogodišnjim sinčićem Viktorom

JOSIP MOLER CROPIX
image

Ministar Davor Filipović sa suprugom Najlom i sinom

JOSIP MOLER CROPIX
image

Josipa Pavičić i Franka Batelić

JOSIP MOLER CROPIX
image

Franka Batelić

JOSIP MOLER CROPIX
image

Saborski zastpupnik Arsen Bauk kćerkici Tari je kupio kokice

JOSIP MOLER CROPIX
Linker
23. ožujak 2024 08:38