Jennifer Connelly i Jared Leto u filmu ”Rekvijem za snove”

 PRESS
Tuškanac u gostima

Sjajna ideja za izlazak: Filmovi koje volimo na čak dvije lokacije oduševit će sve filmoljupce

"Kum" i "Rekvijem za snove" samo su neki od filmova koji će se ovaj mjesec puštati u kinu Forum i KIC-u. Projekcije su razdijeljene u dva ciklusa, jedan je namijenjen klasicima, a drugi kultnim nastavcima.

"Kum" i "Rekvijem za snove" samo su neki od filmova koji će se ovaj mjesec puštati u kinu Forum i KIC-u. Projekcije su razdijeljene u dva ciklusa, jedan je namijenjen klasicima, a drugi kultnim nastavcima.

Kino Tuškanac u gostima i ovaj mjesec nastavlja prikazivati kultne filmove na lokacijama kina Forum i KIC. Izbor je ovaj put pao na bezvremenske klasike, poput "Kuma" i "Rekvijema za snove" u sklopu ciklusa "Filmovi koje volite". Osim toga, odvijat će se i drugi ciklus, "Kultni nastavci", koji prati nastavke velikih filmskih priča.

"Filmovi koje volite"

Romantična drama "Raspoloženi za ljubav" s početka 2000-ih, najslavnije je ostvarenje Wong Kar-waija, a tematizira nedefiniran odnos dvoje protagonista te međusobno nevjerstvo njihovih supružnika. Film se prikazuje večeras od 20 sati u kinu Forum.

image

Prikaz iz filma "Raspoloženi za ljubav"

PRESS

Kulturno informativni centar (KIC), prikazivat će 12. travnja film iz 1998. godine "Veliki Lebowski", a radi se o krimi-komediji braće Joela i Ethana Coena koji prati zgubidana Jeffa Lebowskog (poznatijeg kao Dude), strastvenog ljubitelja kuglanja, ispijanja piva i pušenja marihuane koji će sasvim slučajno postati žrtvom kriminalnih manipulacija. Dan nakon dolazi kultna "Kosa", humorna mjuzikl drama iz 1979. godine, jedan od najuspješnijih filmskih prikaza hipijevske supkulture i filozofije.

image

Prikaz iz filma "Veliki Lebowski"

PRESS
image

Prikaz iz kultnog filma "Kosa"

PRESS

22. i 29. travnja rezervirani su za pionire klasičnih filmova u Forumu. Prvi datum prikazuje jedan od najvećih filmova s prijelaza 20. na 21. stoljeće, a to je "Rekvijem za snove". Oslonjen je na provokativnu tematiku narkomanske i medijske ovisnosti, a Darrenu Aronofskom potvrdio je status genija. Drugi je datum pak namijenjen "Kumu", filmu o mafijaškoj obitelji iz 1972. godine, koji je, osim što je dobio nastavke, pobrao i Oscare.

Sve projekcije prikazuju se u 20 sati.

"Kultni nastavci"

Svi "Kultni nastavci" prikazivat će se u kinu Forum i sve projekcije također počinju u 20 sati.

Prvi je na redu "Pobješnjeli Max 2: Cestovni ratnik" već sutra. Film je iz 1981. godine, a prikazuje impresivnu sliku distopijske budućnosti u kojoj se ljudska egzistencija svodi na svakodnevnu borbu za preživljavanje. Naslovnu ulogu odigrao je tada 25-godišnji Mel Gibson.

image

Mel Gibson u filmu "Pobješnjeli Max 2: Cestovni ratnik"

PRESS

11. travnja prikazat će se "Terminator 2: Sudnji dan", znanstveno-fantastični film o emancipiranoj ženi ratnici koja je spremna na sve da zaštiti svoje dijete. "Zla smrt 2" dolazi 18. travnja. Ovaj film iz 1987. pojašnjava što se dogodi kada se romantični izlet u napuštenu šumsku kolibu zbog znatiželje pretvori u bijeg od zloduha. Otkriva jedan od najboljih horora svih vremena, kojemu je Sam Raimi dodao i urnebesnu komedijsku dimenziju.

image

Prikaz iz filma "Terminator 2: Sudnji dan"

PRESS
image

Bruce Campbell u filmu "Zla smrt 2"

PRESS

Za kraj, stiže i drugi dio "Kuma" - "Kum II". Dvije godine nakon izlaska prvog dijela, Francis Ford Coppola realizirao je krimi-dramu s dvije paralelne priče usporedno, prikazujući uspon familije pod Vitom Corleoneom i njezin sumrak pod njegovim sinom Michaelom. "Kum II" osvojio je čak šest Oscara. Ulaznice za sve projekcije mogu se kupiti sat vremena prije prikazivanja ili online na ulaznice.hr.

image

Marlon Brando u ulozi "Kuma", prikaz iz prvog dijela filma.

PRESS
Linker
29. travanj 2024 21:11