Zbogom, Elvis!

Las Vegas dobio novu atrakciju, kraljevsko vjenčanje u duhu Lady Di

Ovog se petka u Las Vegasu otvara izložba posveća neprežaljenoj princezi, a koja će poslužiti kao kulisa za novu atrakciju.

Nova izložba posvećena životu pokojne princeze Diane otvara se danas u Las Vegasu, samo nekoliko dana nakon 25. godišnjice njezine tragične smrti u automobilskoj nesreći u Parizu.

Princess Diana: A Tribute Exhibition sadrži više od 700 originalnih predmeta nikad prežaljene britanske princeze, uključujući večernje haljine i druge osobne stvari.

Jedna od glavnih atrakcija je replika Dianine vjenčanice koju je izradila belgijska umjetnica Isabelle de Borchgrave.

David Corelli, kustos i producent izložbe, rekao je da je prostor za vjenčanje na izložbi inspirirao kreatore da gostima ponude pakete za vlastita vjenčanja u sobi "Vjenčanje stoljeća", koja uključuje cijelu ceremoniju i privatnu večeru među kraljevskim memorabilijama, piše People.

image

Rekreaciju princezine vjenčanice napravila je belgijska umjetnica i kiparica Isabelle de Borchgrave

SEE BOTTOM OF CAPTION/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

“Vegas je svjetska prijestolnica vjenčanja. U gradu se svake godine održi 120.000 vjenčanja. Imamo tu sjajnu sobu koja slavi najpoznatije vjenčanje svih vremena s nevjerojatnim artefaktima”, rekao je Corelli. To znači kako Las Vegas sada parovima nudi priliku da se vjenčaju u duhu inspiriranom vjenčanjem princeze Diane i princa Charlesa 1981. godine okruženi izložbenim primjercima iz Dijaninog života.

S "preciznom replikom Dianine vjenčanice do umjetničkih detalja", rekao je, "pomislili smo zašto ne stvoriti nešto takvo, što možete dobiti samo u trenucima kad ste u Las Vegasu?".

image

U Las Vegasu će biti izloženo više od 700 Dijaninih osobnih predmeta

SEE BOTTOM OF CAPTION/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Tko izrazi želju za vjenčanjem u kraljevskom duhu, ono će se organizirti u posebnoj prostoriji koju su nazvali Vjenčanje stojeća, zajedno s rekreacijom Dianine slavne vjenčanice u prirodnoj veličini s 25-metarskim šlepom izrađenim od papira, koju je izradila belgijska umjetnica i kiparica Isabelle de Borchgrave.

Kustos također ističe kako izložba ne predstavlja samo Dianu. Izloženi su i artefakti koji se povezuju s nekoliko članova kraljevske obitelji, uključujući njezina bivšeg supruga, princa Charlesa, te djecu, prinčeve Williama i Harryja, pa čak i predmete povezane s kraljicom Viktorijom iz 1800-ih.

Nastala u suradnji s Pink Ribbons Crusade, dobrotvornom organizacijom koja dijeli svoju zbirku kraljevskih suvenira za borbu protiv raka dojke, izložba se otvara u petak, 2. rujna.

Linker
22. travanj 2024 22:33