Jennifer Aniston

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
nostalgija

Veliki povratak "Rachel" frizure: Jennifer Aniston oduševila prepoznatljivim lookom

Američka glumica prošetala je crvenim tepihom u Los Angelesu u glamuroznom izdanju na dodjeli Zlatnih globusa, a njezina slojevito ošišana kosa oduševila je obožavatelje serije "Prijatelji".

Američka glumica prošetala je crvenim tepihom u Los Angelesu u glamuroznom izdanju na dodjeli Zlatnih globusa, a njezina slojevito ošišana kosa oduševila je obožavatelje serije "Prijatelji".

Jennifer Aniston pojavila se u glamuroznom izdanju na dodjeli Zlatnih globusa i oduševila mnoge frizurom, a naročito obožavatelje serije "Prijatelji" koja joj je donijela planetarnu slavu. Američka glumica prošetala je crvenim tepihom u Los Angelesu u uskoj dugačkoj crnoj haljini modne kuće Dolce & Gabbana, a njezina je slojevito ošišana kosa podsjećala upravo na frizuru kakvu je nosila Rachel Green, lik iz spomenute serije koji je 54-godišnja glumica utjelovila. Iako je ovu frizuru, u medijima prozvanom i "rachelica", jednom prilikom nazvala "najružnijom frizurom koju je ikada vidjela", izgleda da je i sama sentimentalno vezana za nju, a moramo joj priznati da je definitivno izgledala elegantno s modernijim izdanjem ovog dugog boba. Cijelu odjevnu kombinaciju upotpunila je jednostavnim visećim naušnicama, prstenjem i manikurom u smeđoj nijansi, te tako još jednom dokazala da "manje je više".

image

Jennifer Aniston pojavila se u glamuroznom izdanju na dodjeli nagrade Zlatni globus i oduševila obožavatelje serije "Prijatelji" frizurom

LISA O‘CONNOR/AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Inače, uloga Rachel Green u seriji "Prijatelji" glumici je donijela slavu te ju prometnula u pravu stilsku ikonu, pa su njezine frizure dugi niz godina privlačile pažnju. Sve je započelo nakon što je za potrebe snimanja prvih sezona serije lagano posvijetlila kosu i ošišala ju u slojeviti bob. Svijet je tada upoznao "Rachel frizuru" i poludio za njom. Frizuru je osmislio stilist Chris McMillan kako bi popravio tada oštećenu kosu glumice, a vjerojatno se i sam iznenadio kada je postala hit u 90-ima. Kako su ju od tada pa nadalje nosile žene diljem svijeta, danas se smatra jednom od najpoznatijih frizura u povijesti. Štoviše, posljednjih se trideset godina nebrojeno puta vraćala kao trend, no naravno u nešto modernijim verzijama, pa smo ju tako prošle godine mogli naći pod imenom "C-Shape" ili "the curve cut". Riječ je o sličnoj frizuri koja je ime dobila po tome što su vrhovi isfenirani prema unutra, u obliku slova "c", a predstavlja nešto dužu i mekaniju verziju originalne "rachelice".

image

Ovu je frizuru jednom prilikom nazvala "najružnijom frizurom koju je ikada vidjela"

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Aniston je nakon serije glumila i u brojnim filmovima, među kojima se posebno ističu "The Good Girl", "Horrible Bosses" i "Marley & Me". Što se tiče ljubavnog života, s glumcem Bradom Pittom je bila u braku pet godina, a 2015. godine udala se za glumca Justina Therouxa, od kojeg se rastala nakon dvije godine.

Linker
27. travanj 2024 17:34