iskrena ispovijest

Tallulah Willis otvoreno progovorila o traumama koje ima zahvaljujući ocu

Najmlađa od tri kćeri koju je Bruce Willis dobio u braku s Demi Moore, u kolumni za Vogue otkrila je brojne pojedinost o svojim bolestima, ali i očevoj demenciji koju nije prepoznala zbog čega se osjećala neprihvaćenom i nevoljenom.

‘‘Moja je obitelj početkom 2022. objavila da moj tata Bruce Willis pati od afazije, moždano posredovane nesposobnosti govora i razumijevanja, a ranije ove godine saznali smo da je taj simptom obilježje frontotemporalne demencije, progresivnog neurološkog poremećaja koji iz dana u dan narušuje njegove kognitivne sposobnosti. Ali već dugo znam da s tatom nešto nije u redu. Počelo je s nekom vrstom neodređenog nereagiranja, što je obitelj pripisala njegovom oštećenju sluha, ali se to nereagiranje produbilo i počela sam njegov gubitak interesa za mene shvaćati vrlo osobno. Dobio je dvije kćeri s mojom maćehom, Emmom Heming Willis i mislila sam da je jednostavno izgubio interes za mene .Moj adolescentski mozak mučio se nekom pogrešnom matematikom - nisam dovoljno lijepa za svoju majku i nisam dovoljno zanimljiv za svog oca.‘‘, napisala je 29-godišnja Tallulah Willis između ostalog u eseju za modni magazin Vogue, razotkrivši pravu istinu o tatinoj, ali i svojim bolestima

image

Sretna obitelj: Bruce Willis i Demi Moores kćerima Scout, Tallulah i Rumer

IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA

Otvoreno je progovorila kako od jedanaeste godine pati od depresije, pati i od ADHD poremećaja, a prije četiri godine dijagnosticirana joj je anoreksija te prije tri - rubni poremećaj ličnosti. Tek je sada shvatila da određena nezainteresiranost njezinog oca za nju nije manjak roditeljske ljubavi već njegova teška bolest koja se dugo i sporo razvijala.

Iako su vijesti o Bruceovom stanju javno objavljene tek u ožujku 2022.,Tallulah tvrdi da je njegova bolest počela puno prije same dijagnoze i objave.

‘‘Dok sam bila umotana u svoju tjelesnu dismorfiju, razmećući se njome na Instagramu, moj se tata tiho borio, a ja sam njegovo stanje ignorirala.Provedene su sve vrste kognitivnih testiranja, ali tada još nismo imali potvrdu o čemu se radi‘‘ napisala je Tallulah.

image

Scout, Rumer i Tallulah Willis

CPA, PACIFICCOASTNEWS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

‘‘U ljeto 2021. shvatila sam ozbiljnost njegovog stanja. Naime, bila sam na jednom vjenčanju i kada je otac mladenke održao govor shvatila sam da ja to nikada neću doživjeti od svog oca koji se već tada teško izražavao. Briznula sam u plač i pobjegla u obližnje grmlje da me nitko ne vidi. Bila sam i sama previše bolesna da bih shvatila da s tatom nešto nije u redu. Sada sam bolje i shvaćam da je njegovo distanciranje nemoć govora rezultat bolesti.‘‘

Sada je, kaže, usredotočena na sakupljanje uspomena s ocem koji većinu vremena živi u nekom svom svijetu. Često odlazi u njegov dom koji dijeli s Emmom Heming, snima mnoštvo zajedničkih fotografija, a njegove glasovne poruke sprema na hard disk.

‘‘Bila sam i sama previše bolesna da bih shvatila da s tatom nešto nije u redu. Sada mi je svaki trenutak proveden s njim dragocjen i radim na tome da prikupim što više zajedničkih uspomena prije nego što napusti ovaj svijet. Koliko god je njegovo stanje teško još uvijek me prepoznaje, ali nažalost prognoze nisu dobre.‘‘

Linker
16. travanj 2024 18:42