COCO DE MER VIA THE GROSBY GROUP/GROSBY GROUP/PROFIMEDIA
samo za hrabre

Smrznut ćete se kad vidite posljednju snimku Helene Christensen

Danska manekenka godinama se kupa u hladnoj vodi, a najdraže joj plivanje u ledenoj rijeci na njezinom planinskom imanju u državi New York, gdje provodi svaki slobodni trenutak i uživa u divljoj prirodi.

Danska manekenka godinama se kupa u hladnoj vodi, a najdraže joj plivanje u ledenoj rijeci na njezinom planinskom imanju u državi New York, gdje provodi svaki slobodni trenutak i uživa u divljoj prirodi.

Bijele pahulje koja su proteklog vikenda nakratko zabijelile Zagreb, zimsku idilu donijele su i u planinsko područje Catskill u američkoj državi New York gdje slavna manekenka i model Helena Christensen ima imanje. A zimska idila nije joj samo znak da upali vatru u kaminu svoje kuće već i da krene na – kupanje!

Ispod njezine drvene kuće okružene šumom, naime, teče rijeka, a Helena Christensen već godinama uživa u ledenoj kupki. Svoj savršeni izgled, ali i zdravlje, kako tvrdi, može zahvaliti upravo kupkama u hladnoj planinskoj rijeci, a ovaj put pokazala je temperaturu rijeke koja je iznosila malo više od 0 stupnjeva Celzijusa.

"Oduvijek osjećam povezanost s vodom. Želim biti u njoj i oko nje što je više moguće. Čim dođem u svoju kuću, samo otrčim do rijeke, bacim se u nju i tada se osjećam živom", kazala je manekenka koja je u 54. godini traženi model za snimanja reklama za donje rublje i kupaće kostime.

Kako znanstvenici tvrde, ledene kupke zdrave su za organizam, jačaju imunitet, ubrzavaju metabolizam, podižu endorfin, ali u tu se avanturu treba upustiti postepeno.

image

Najdraže joj je kad njezinu rijeku okoju led i snijeg

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Osim kupanjem u ledenoj vodi, Helena Christensen svoje tijelo održava boksanjem, jogom, dugim šetnjama i trčanjem kroz prirodu.

"Ne bavim se sportom kako bih održala vitko tijelo ili određenu estetiku. Vježbam kako bih ojačala, kako bi moje tijelo moglo biti zdravo i kako bih se mogla graciozno kretati. Obožavam jesti i hrana mi je jedna od najvažnijih stvari na svijetu, a uz vježbanje bez grižnje savjesti mogu jesti omiljenu tjesteninu sa sirom", priznala je.

Linker
28. travanj 2024 20:35