Inozemna karijera

Slavko Sobin uskoro u trileru ‘97 minuta‘ uz Aleca Baldwina

Naš popularni glumac pridružio se međunarodnom castu akcijskog trilera o otmici aviona koji se snimao prošle godine u Velikoj Britaniji, a uskoro bi trebao stići i u kina diljem svijeta.

Glumac Slavko Sobin pridružio se mnogim domaćim glumcima čija se karijera proširila i na inozemne projekte. Tako ćemo Slavka, koji uživa i u pisanju dječjih slikovnica, uskoro gledati u akcijskom trileru ‘’97 minuta‘‘ uz Aleca Baldwina i Jonathana Rhysa Meyersa te MyAnnu Buring. Film je režirao finski redatelj Tino Vuorensola koji se proslavio režijom dva filma pod nazivom "Star Wreck", svojevrsnom parodijom kultnih "Zvjezdanih staza". U ovom akcijskom filmu o otetom Boeingu 767 koji je ostao bez goriva i preostaje mu samo 97 minuta leta, glumi i Davor Tomić, bivši košarkaš i investicijski bankar koji se kao klinac iz Bjelovara preselio u London gdje posljednjih godina gradi uspješnu filmsku karijeru.

‘‘S Alecom nisam imao zajedničkih scena pa smo se susreli kratko, na dan kad je završavao sa snimanjem. U pauzi samo izmijenili nekoliko neobaveznih rečenica, a i poželio sam mu sretan put u Ameriku. S Jonathanom, koji je vrlo srdačan i otvoren, najviše sam razgovarao o poslu. Jako je unesen u ono što radi, pomalo izoliran i distanciran od drugih, no uvijek će pomoći u pripremi zajedničkih scena. Posebno sam se povezao s MyAnnom Buring, švedskom glumicom koja je odrastala u Londonu. Tumači glavnu žensku ulogu i imamo baš jednu lijepu scenu‘‘, kazao je Davor prošle godine za Gloriju, dodajući kako je na setu u studijima Black Hangar u gradu Altonu nedaleko od Londona proveo osamnaest dana i u prosjeku se snimalo dvanaest sati dnevno.

Film koji se snimao u veljači prošle godine u Velikoj Britaniji, Alecu Baldwinu bio je prvi nakon nesreće na snimanju filma ‘‘Rust‘‘ gdje je spletom nesretnih okolnosti ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins.

Tada je objavio i sliku sa seta uz komentar – Čudno je biti ponovo na setu.

Linker
28. ožujak 2024 05:30