Krađa identiteta

Nina Badrić ponovno na udaru prevaranata. Pjevačici ukrali lik i ime za lažnu reklamu

Na svom Facebooku profilu Nina je objavila da su se prevaranti ponovo poslužili njezinim identitetom i pozvala pratitelje na oprez.

Prevaranti su se ponovo poslužili likom i imenom Nine Badrić kako bi na internetu oglasili sumnjiv proizvod namijenjen mršavljenju. Slično se dogodilo i prije otprilike tri godine, kad se na oglasima za tablete za mršavljenje po društvenim mrežama tvrdilo da takve koristi i naša poznata pjevačica, pa je Nina tada angažirala odvjetnike da je zaštite. Sada je kao prvi korak objavila upozorenje pratiteljima na Facebooku.

Uz sličicu oglasa napisala je: „Prevara. Ne nasjedajte na ovu prevaru, ovdje se radi o krađi identiteta i imena. Ne postoje dijeta ni čarobni bomboni od kojih mršavite, a ni čarobni štapić. Kako kaže moj prijatelj, samo probušena žlica”, napisala je. Pedesetogodišnja glazbenica u novije je vrijeme dotjerala figuru, izgleda svježe i mladenački, pa su neki lovci u mutnom vjerojatno to pokušali zloupotrijebiti. No, kako je Nina Badrić objasnila u intervjuu za Gloriju, iza toga ne stoji ništa „čudotvorno”, nego isključivo ozbiljan rad na sebi.

image

Ninino upozorenje na Facebooku

FACEBOOK
image

Nina je iz temelja promijenila prehranu i poradila na disciplini

INSTAGRAM

„Prehranu sam potpuno promijenila: ne jedem meso ni proizvode životinjskog porijekla, osim malo ribe. I u svemu sam discipliniranija nego prije. Moj duh ima 25 godina i valjda zato mnogima izgledam mlađe. Svi smo lijepi s 25, no u pedesetima se vidi kakav život vodimo”, rekla je pjevačica.

Krađe identiteta na divljem tržištu internetskog bespuća kod nas nisu ništa novo i Nina nije jedina žrtva. Lakovjerne kupce prevaranti su pokušali nasamariti i pomoću imena i lika voditeljice Doris Pinčić, također za sredstvo za mršavljenje, noviji je slučaj u kojem je identitet ukraden voditeljici Antoniji Blaće, a cyber varalice nedavno su se uhvatili i imena i lika liječnika Krešimira Luetića, predsjednika Hrvatske liječničke komore te ih iskoristili za nezakonito i neistinito reklamiranje tobožnjeg čudotvornog lijeka za čišćenje krvnih žila.

Linker
20. travanj 2024 02:20