Juraj Vuglač

Ova zagrebačka zlatarnica donosi popis najtraženijih vjenčanih prstenova

Sezona vjenčanja koju smo nestrpljivo čekali je pred nama. Slaviti ljubav u društvu najbližih ljudi važan je trenutak u životu mladenaca i njihovih najbližih. Isplanirati lokaciju, glazbu, hranu i popis gostiju pravi je izazov za mladence i organizatore vjenčanja, no detalji su jednako važni. Najvažniji detalj i dokaz vječne ljubavi, svakako je vjenčano prstenje. Kako ostati dosljedni sebi i svom stilu, biti u trendu, a u istom trenu nositi nešto što je vječno? Odgovor su nam dali iz zlatarnice Mark Pjetri. U zlatarnici Mark Pjetri Jewellery i njihovoj poslovnici u zagrebačkom Arena centru možete pronaći velik izbor vjenčanog i zaručničkog prstenja, kao i nakita za poklon dragim ljudima ili sami sebi. Ako se govori o trendovima i trenutno najtraženijim prstenjem među mladencima, Mark Pjetri zlatari izdvojili su 4 upečatljiva smjera s kojima ne možete pogriješiti.

image
Juraj Vuglač

Dijamanti

Oduvijek su bili simbol elegancije i luksuza, a mladenci koji se odlučuju za ovaj tip prstenja zaljubljenici su u raskošni životni stil. U industriji su unatrag nekoliko godina popularizirao jedan veći kamen u kombinaciji s jednostavnim krugom prstena na prstenu, što je nekoć bilo specifično za zaručničko prstenje. Ipak, kada govorimo o dijamantima, muškarci se također odlučuju za opciju kamena. Tada je izazov uskladiti estetiku muškog i ženskog vjenčanog prstena pa je opcija kamenčića u nizu idealna. Zlatari se sve više okreću laboratorijskim dijamantima, no klasičari i ljubitelji istinske elegancije i dalje teže radu s prirodnim kamenom. Dodatnu vrijednost daje specifična ručna izrada i pažnja posvećena svakom detalju. Koji god tip dijamantnog prstenja mladenci odabrali, svjesni su vrijednosti koju dragi kamen simbolizira.

image
Juraj Vuglač

Žuto zlato

Klasično žuto zlato navikli smo gledati u obliku malih naušnica ringova, tradicijskog nakita i kompaktnih narukvica, no što se tiče vjenčanog prstenja, žuto zlato pomalo je ostalo u sjeni drugih trendova. Klasično, žuto zlato na vjenčanim prstenima svoju je popularnost doseglo u devedesetima, a kasnije je interes naglo pao. Kroz proteklo desetljeće prvi izbor za vjenčano prstenje bili su ružičasto zlato, bijelo zlato, patina, ali i mješavina metala. Ipak, 2024. godina obilježava veliki povratak stila devedesetih općenito, pa samim time i klasičnog žutog vjenčanog prstenja. Žuto zlato je svestrano i bezvremensko, sjajno se uklapa u svaki stil, a posebno je romantično prstenje inspirirano retro motivima. Nose se također deblji ravni prsteni s futurističkim elementima, kao i prstenje poput lovorova vijenca. Birajući prsten od žutog zlata, mladenci najčešće uzimaju specifične, ručno izrađene primjerke. Muškarci će često odabrati jednostavni zlatni prsten lišen detalja, dok će dame žuto zlato iskoristiti kao pozadinu za drago kamenje u bojama. Žuto zlato fleksibilnije je za slaganje sa spektrom raznih boja. Sjajno izgledaju kombinacije žutog zlata sa safirom, smaragdom, topazom i ametistom. Naravno, klasičan središnji dijamant u kombinaciji sa žutim zlatom uvijek je dobra opcija.

image
Juraj Vuglač

Minimalizam

Trend koji to zapravo nije jer je općenita ljudska težnja za posjedovanjem komada koji se ne ističu logom i brendom, nego kvalitetom, načinom izrade, pričom i dizajnom oduvijek prisutna. Sada je tu želju dodatno pojačao trend tihog luksuza koji se uvukao u svaku poru naših života. Taj trend se preslikao i na vjenčano prstenje, u kojem se prednost daje visokokvalitetnom, neupadljivom nakitu koji je jednostavno kombinirati uz sve što želite. Linearni, jednostavni rezovi, tanki primjerci visokog sjaja i tek poneki detalj odlike su minimalističkog vjenčanog prstenja. Naoko jednostavan minimalizam u vjenčanom prstenju, odlikuje se sitnim intervencijama koje itekako izazivaju pažnju. Boje mogu biti bijelo, žuto i ružičasto zlato, materijal je najčešće zlato, a moguća je izrada u srebru. Također, minimalističko vjenčano prstenje ističe se tankoćom prstena, najčešće od 2 do 3 milimetra. Minimalističko vjenčano prstenje idealno je za određeni oblik personalizacija, što može biti intervencija u izradi prstena, dodavanje niza tankog prstenja koji se spajaju u cjelinu ili neki određeni tip gravure. Moguće je dizajnirati minimalistički prikaz poput latica, sitnih poprečnih rešetki ili slike koja ima značenje za onoga koji ih nosi.

image
Juraj Vuglač

Custom-made

Društvene mreže neiscrpan su izvor inspiracije. Upravo tada, slavne i privatne osobe postaju zvijezde privatnih trenutaka svog života, posebno vjenčanja. Nedavno je kultna fashion i lifestyle platforma Pinterest izradila polugodišnje izvješće u kojem se osvrnula na trendove za vjenčanja. Pojmovi koji su se istaknuli bili su custom-made vjenčano prstenje, antikno prstenje i prstenje kojem mijenjamo početni dizajn, točnije izvodimo redizajn. Svakom zlataru iznimna je čast rekreirati antikno prstenje koji sa sobom nosi priču. Novonastalo vjenčano prstenje podloga je za stvaranje nekih novih priča o ljubavi, ali i izazovan proces. Ipak, posebna je čast od početka, iz ideje, stvarati vjenčano prstenje što u zlatarnici Mark Pjetri ističu kao dio redovne usluge. Sve počinje konzultacijama, razradom ideje, odlukom o materijalima. Na prvim konzultacijama mladence se savjetuje da imaju jasnu ideju žele li dodati kamenje, detalje, određeni tip reza, debljinu prstena i slično, što pomaže pri skiciranju 3D modela. Nakon toga, kreira se veličina prstena i probni prsten, a kada se uskladi sve zajedno, slijedi izrada prstena. Ono zadnje, gravura i posebni dodaci, mogu pričekati. Ideje koje mladenci najčešće koriste su datumi, inicijali, otisci prsta ili neki simbol posebnog značenja.

Izbor prstenja i ideja je velik, a kako biste odabrali prstenje za sebe, posjetite poslovnicu Mark Pjetri Jewellery u Arena Centru i nosite znak svoje ljubavi zauvijek.

Linker
04. lipanj 2024 09:05