Tko bi to očekivao

Neudane žene koje nemaju djecu postaju sve bogatije

Ne samo da im činjenica da nemaju djecu podebljava stanje na bankovnom računu, ona im daje slobodu da svoje živote vode po svojim pravilima.

Troškovi odgoja djece u SAD-u dosegnuli su nevjerojatne visine, što je mnoge ponukalo da još jednom razmisle jesu li spremni na taj korak koji zaista mijenja život.

Novo istraživanje koje je objavio Bloomberg pokazalo je da žene koje nemaju djecu neće samo uštedjeti, već i osigurati dodatnu dobit. Naime, mnoge napreduju u karijerama više od prethodnih generacija te ulaze u nove sfere bogatstva.

Prema istraživanju Banke saveznih rezervi St. Louisa, neudane žene bez djece imale su u prosjeku 65.000 dolara na raspolaganju, za razliku od svojih muških, neoženjenih kolega bez djece koji su imali u prosjeku 57.000 dolara. Samohrane majke imale su tek 7000 dolara.

image

Žene napreduju u karijerama više od prethodnih generacija te ulaze u nove sfere bogatstva

ALBERTO GRO?ESCU/DEPOSITPHOTOS

Stopa prirasta stanovništva bila je rekordno niska i prije pandemije, tvrdi istraživački centar Pew, a iako su mnogi najavljivali da će u lockdownu doći do baby booma, dogodilo se upravo suprotno. Tako 44 posto Amerikanaca u dobi od 18 do 49 godina koji nemaju djecu tvrdi da su male ili nikakve šanse da će jednog dana imati djecu, što je porast od sedam posto u odnosu na 2018. godinu.

Ne samo da im nemanje činjenica da nemaju djecu podebljava stanje na bankovnom računu, ona im daje slobodu da svoje živote vode po svojim pravilima. Tvrdi to Ashley Marrero iz New Yorka, koja je za Bloomberg rekla da zbog svojih životnih okolnosti danas može investirati u nekretnine na plaži ili putovati svijetom. Ukratko, što god poželi pa njen život dana uključuje stan u New Yorku, novu kuću na plaži na Jersey Shoreu i česta putovanja iz zadovoljstva, ali i zbog posla.

image

Ne samo da im nemanje djece podebljava stanje na bankovnom računu, ono im daje slobodu da svoje živote vode po svojim pravilima

MAURO DEL SIGNORE/DEPOSITPHOTOS

"To što nemate djecu ne bi trebalo utjecati na vašu sreću. Možete biti sretni i na ovom putu", rekla je ova prodajna predstavnica za proizvođača medicinskih uređaja.

Priznala je da ipak ima sve opcije otvorene pa je 2018. godine zamrznula svoje jajne stanice.

S njom se slaže i Anna Dickenson.

"Radije bih žalila što nemam djecu nego žalila što ih imam", zaključila je ona.

Linker
25. travanj 2024 14:06