Polo Ralph Lauren

U TRENDU

Za ovim elegantnim komadom potražnja se utrostručila, idealan je za estetiku "tihog luksuza"

Biti profinjena na visokim temperaturama lakše je nego ikada: s elegantnim prslukom u kombinaciji s takvim hlačama ili suknjom spremni ste za sve poslovne i svečane situacije.

Biti profinjena na visokim temperaturama lakše je nego ikada: s elegantnim prslukom u kombinaciji s takvim hlačama ili suknjom spremni ste za sve poslovne i svečane situacije.

Prema podacima modne platforme Glami, brojni pripadnici generacije Z te milenijaca obožavaju uniseks modu jer podjelu odjeće na mušku i žensku smatraju zastarjelom. A kad se te stilske preference udruže s prevladavajućim trendom “tihog luksuza”, zavlada potražnja za prslukom, odjevnim predmetom za kojim se utrostručila potražnja na internetskim modnim trgovinama.

image

Tod‘s

Hit su oni od elegantnih tkanina od kakvih se šiju odijela: na koncu, takav prsluk je inače sastavni dio muških trodijelnih poslovnih odijela. No, u ljetnoj se sezoni oni ne nose na košulju, kao što nalažu tradicionalna pravila odijevanja, već na golo tijelo, a posebno se to odnosi na žene. Kombinira se pak s jednako elegantnim komadima: hlačama sa zapeglanom crtom, sa sakoom ili bez njega, te suknjama s faldama.

image

Hermes

image

Prsluk od viskoze i poliestera 25,95 € ZARA/ Model od viskoznog pletiva 22,99 € PULL&BEAR/ Duži kroj od viskoze 39,99 € C&A/ Duži kroj 29,95 € ZARA

Nadahnuće za takav način kombiniranja možete pronaći u filmskim klasicima kao što su ‘’Moja Afrika’’, romantična drama iz 1985. redatelja Sydneyja Pollacka s Meryl Streep u glavnoj ulozi, čiji su filmski kostimi oda safari stilu, te u romantičnoj komediji ‘’Annie Hall’’ iz 1977. redatelja Woodyja Allena s Diane Keaton u naslovnoj ulozi u kojoj junakinja obožava “muški” stil pa nosi prsluke uz kravate, šešire fedora tipa i hlače od štofa širokih nogavica.

image

Diane Keaton kao inspiracija

/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA
image

Model otvorenih leđa od poliestera 22,99 € PULL&BEAR/ Prsluk s istaknutim gumbima 25,95 € ZARA/ Duži model od poliestera 29,99 € BERSHKA

Takve kombinacije su prikladne ne samo kao uredski stil u vrućim danima već i za ljetne svečanosti kao što su vjenčanja te proslave i obljetnice mature. Uz njih odjenite elegantne sandale i stavite neki upečatljivi komad nakita, ogrlicu ili naušnice. U ležernijim situacijama prsluk kombinirajte s bermudama te pletenom ili suknjom od bijelog trapera.

image

Stella McCartney

ISIDORE MONTAG
Linker
22. lipanj 2024 16:33