INSTAGRAM
Sportska estetika

Nogometni dresovi najnoviji su ljetni modni trend, a mi donosimo stylish prijedloge kako ih najbolje nositi

Sudeći po posljednjim kolekcijama poznatih brendova, popularnost sportskih komada i dalje je aktualna, a ove sezone fokus je na dresovima "posuđenim" od nogometaša, koje trendseterice nose u različitim kombinacijama.

Sudeći po posljednjim kolekcijama poznatih brendova, popularnost sportskih komada i dalje je aktualna, a ove sezone fokus je na dresovima "posuđenim" od nogometaša, koje trendseterice nose u različitim kombinacijama.

Društvene mreže danas su mjesto gdje redovito odlazimo po modnu inspiraciju, bez obzira na to je li riječ o trendovima koji su doživjeli svoj povratak ili pak po stylish ideje za stiliziranje nekog novog trendi komada odjeće. U posljednje smo vrijeme na Instagramu, ali i TikToku tako imali priliku vidjeti jedan vrlo zanimljiv, ali i pomalo neočekivan trend - nogometne dresove koje brojne trendseterice i "it" djevojke nose u svakodnevnim kombinacijama, nevezano za utakmice.

Nakon dominacije tenniscorea koji je na svjetskoj turneji povodom promocije svog najnovijeg filma "Izazivači" proslavila Zendaya, i velikog hypea za jaknama inspiriranima Formulom 1, sada je na red očito stigao nogomet i to u idealno vrijeme, jer Europsko nogometno prvenstvo samo što nije počelo. Ovaj mikro trend među prvima je već lani proslavio španjolski brend Bershka, kampanjom nastalom u suradnji s nogometnim klubom Venezia FC. Nakon toga, nije dugo trebalo da stylish nogometne dresove počnu nositi mnoge ljubiteljice mode, pa čak i one koje nisu najvjernije obožavateljice "najvažnije sporedne stvari na svijetu."

Iako je mnogima kombinacija sportskih i formalnih komada još donedavno bila nezamisliva, u posljednje vrijeme svjedočimo upravo ovom spajanju nespojivog. Tako smo u posljednjih nekoliko mjeseci imali prilike vidjeti outfite koji podrazumijevaju stylish blejzere i tajice ili sportske bokserice, kao i trenirka hlače u kombinaciji s prslucima, a sada su na redu nogometni dresovi koje trendseterice nose u različitim kombinacijama - na traper kratke hlačice, slip suknju ili ležerne lanene hlače koje su jedan od must have komada svakog ljeta.

No, kako stilizirati ovaj trendi modni komad? S obzirom na to da su modeli različiti, pa tako u ponudi poznatih brendova možemo pronaći različite dresove - oversized krojeve, kao i uske modele, sa sigurnošću možemo reći kako će jednako dobro pristajati za koju se god modnu kombinaciju odlučili.

image

Bershka predimenzionirana majica kratkih rukava s polo ovratnikom (22,99 eura)/Zara satenska midi suknja (25,95 eura)/Mango okrugle sunčane naočale (22,99 eura)/Zara bež kapa sa štitnikom i kontrastnom izvezenom porukom (15,95 eura)/Replay kožne tenisice (69,60 eura)

BERSHKA/ZARA/MANGO/REPLAY
image

Nogometni dres Hrvatske reprezentacije (150 eura)/Zara kratke hlače (19,95 eura)/Zara kapa sa štitnikom i kontrastnom izvezenom porukom (15,95 eura)/Golden Goose tenisice (490 eura)

ZARA/MYTHERESA
image

Balenciaga nogometni dres (850 eura)/Zara lakirane cipele s otvorenom petom i kitten potpeticom (27,95 eura)/Zara lanene hlače širokih nogavica (29,95 eura)/Balmain kožna torbica (1650 eura)

MYTHERESA/ZARA
Linker
25. lipanj 2024 18:50