BILJANA BLIVAJS CROPIX
VRUĆE MODNO LJETO

Dubrovčanka sa zagrebačkom adresom složila nam je tri odlična vintage stylinga - precool su

S Anom Carević, influencericom koju prate svi ljubitelji vintage stila, proveli smo jedno ljetno prijepodne na zagrebačkom Zrinjevcu gdje smo snimili mali modni editorijal, a onda porazgovarali o svemu - modi, ljepoti i stilu življenja.

S Anom Carević, influencericom koju prate svi ljubitelji vintage stila, proveli smo jedno ljetno prijepodne na zagrebačkom Zrinjevcu gdje smo snimili mali modni editorijal, a onda porazgovarali o svemu - modi, ljepoti i stilu življenja.

Iako već godinama živi u Zagrebu, često se vraća u rodni Dubrovnik gdje s veseljem svaki put zaviri u ormar svoje mame i bake pa se kući vraća s modnim ulovom. Kao influencerica Ana Carević se upravo po tome i izdvaja - naime, njezin stil itekako je prepoznatljiv jer ga gradi na temelju vintage komada, obožava kupovati u second hand trgovinama, a ništa manje joj nisu dragi i buvljaci. Nas je, osim sa stilom, osvojila svojim gustim kovrčama i plavim očima te prepoznatljivim make-upom. Naime, zaštitni znak joj je crveni ruž. Kako je i poslovno vezana uz modu - content creator je u modnoj industriji - odlučili smo da nam za ovaj modni editorijal ona - sama sebi - bude stilistica. Baš kao što to i je svakodnevno.

Odakle ljubav prema second handu?

- Mislim da se nije teško zaljubiti u second hand kada ga jednom otkrijete. Mene je kupila kvaliteta, posebnost, priča, jedinstvenost... Zbog buvljaka sam second hand komade zavoljela još više jer me osvojila energija i taj šušur otkrivanja divnih modnih komada kraj kojih se današnji brendovi većinom mogu posramiti.

Možete li izdvojiti najbolji ulov iz second hand dućana?

- Svaki od njih priča svoju priču, ali obožavam bijele hlače koje izgledaju poput suknje. Toliko su "bogate" da ih je nemoguće neprimjetiti. Kad sam ih ugledala, pomislila sam da bi ih voljela nositi na svadbi, ali s obzirom na to da ne volim stvari čuvati za posebne prilike, već drugi dan sam ih odjenula.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Kako biste opisali svoj modni stil?

- Ne volim opisivati svoj stil jer imam osjećaj da ga tako, na neki način, ograničavam. Rekla bih da je to spoj klasike s pomakom, ali nekad odem i u potpuno drugom smjeru - u čemu se zapravo i skriva čar mode. Tražiti, isprobavati, kombinirati i spajati - ali sve to raditi s daškom osobnosti koja je savršen završni "dodir".

U kojim bojama se osjećate najbolje?

- Volim crvenu, zelenu, žutu, ali boje najviše nosim u proljeće i ljeto. Zimi sam uglavnom u zagasitim bojama pa tada prevladavaju crna i smeđa s pokojim bež tonom.

Koja je najskuplja stvar u vašem ormaru?

- Za mene bi to bila mamina haljina stara 30 godina. To je haljina koju je ona mnogo puta nosila na krštenjima, krizmama i vjenčanjima, ali i u ležernijim prigodama. Uz to, komad je iz snova jer se ne pegla i još uvijek izgleda savršeno iako je već sada riječ o pravoj vintage haljini.

Omiljeni ljetni outfit?

- Pareo, bijela široka košulja i kupaći kostim. Da mogu birati, to bih nosila svaki dan.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Omiljeni brend?

- Budući da moj ormar u velikoj većini čine vintage i second hand komadi, najdraže mi je posjetiti dobar dućan koji ima šaroliku ponudu, a posebna čar je posjećivati ih na putovanjima. Osim toga, pratim, nosim i podržavam hrvatski dizajn.

Posuđujete li stvari iz maminog ili bakinog ormara?

- Posuđujem!

Imate li uzore u odijevanju?

- Volim promatrati uličnu modu i listati modne magazine te tako doći do inspiracije.

Koje su vam modne slabosti?

- Rekla bih da ih nemam, ne kupujem ništa sve dok to nije bolje ili zanimljivije od onoga što se već nalazi u mom ormaru.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Što je po vama najveći trend ovog ljeta?

- Viđam velike cvjetove na kosi, cipelama, torbama... I prigrlila sam ga, što možete vidjeti na mojim naušnicama.

Kako izgleda vaša beauty rutina?

- Za mene vrijedi pravilo – što jednostavnije to bolje. Lice njegujem u dva do tri koraka, a kreme za tijelo obožavam.

Kako se štitite od sunca?

- Uvijek koristim visoki zaštitni faktor, a pazim i na odjeću i materijale koji dodiruju moju kožu za vrijeme velikih vrućina.

Kako njegujete kovrče?

- Kovrče traže hidrataciju i to im pružam prilikom svakog pranja posebno odabranim proizvodima, a na kraju ih štitim od topline i oblikujem pomoću cjediljke za tjesteninu i fena. To je jedini trik za kosu koji sam isprobala iz "svijeta interneta" i pokazao mi se odličnim.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Koliko brinete o sebi?

- Vrlo mi je važno biti u balansu i brinuti o sebi jer se u protivnom nervoza prožima kroz sve što radim. Trudim se u svakom danu izdvojiti vrijeme za sebe - nekad je to trening, nekad čitanje, a katkad odmor u tišini.

Što volite raditi u slobodno vrijeme?

- U slobodno vrijeme se družim s obitelji, dečkom, prijateljima. Katkad isprobavam neke nove aktivnosti, a osim toga zavirim i u koji vintage i second hand čim imam više vremena.

Kako izgleda jedan vaš dan?

- U posljednje vrijeme uz posao snimam i dosta reklama, pa bih mogla reći da poneki dani izgledaju kaotično. Kada se snimaju veći reklamni sadržaji to uglavnom obuhvaća buđenje prije šest sati i cijeli dan na setu, a kada je ispred mene jedan klasičniji radni dan pokušam ga organizirati tako da počne treningom, nakon čega slijedi posao te na kraju vrijeme za mene i ono što volim.

Što je za vas autentičnost?

- Za mene biti autentičan znači biti svoj, biti dosljedan i zalagati se za svoje stavove. Umijeće je danas u svijetu trendova i vrijednosti koje su se sasvim izokrenule ostati svoj i uvijek sa sobom nositi tu neku notu po kojoj vas ljudi prepoznaju i cijene.

Omiljeno ljetno štivo?

- Ljeti najčešće biram beletristiku s kojom se odličnom zabavim i opustim.

Koje su vam omiljene ljetne destinacije?

- Volim pobjeći iz Zagreba i doći u Dubrovnik, kupati se i ispijati kavu prvi red uz more. Moje najdraže mjesto u Dubrovniku je restoran Levanat.

Zavirite na snimanje editorijala s Anom Carević

Linker
03. srpanj 2024 15:32